Zeolit - filtračný materiál

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zeolit - filtračný materiál

Poslaťod stiff » Sob 20. Feb 2010 19:32:22

Byk1984 píše:Ja som prave rozmyslal,ze ked tam nema siporay ani nic,takze by plnil aj biologicku aj mechanicku funkciu

Póry na zeolite sú veľmi malé na osídlenie nitrif. baktérií (je to molekulové sito), takže biologickú funkciu bude spĺňať asi tak, akoby si tam dal obyčajný akvarijný štrk. Ak sa zanesie zeolit v pančuche detritom, vznikne z toho kompaktný celok (niečo ako štrk v blate v pančuche) a tam sa úplne zníži prietok filtra, lebo cez túto "masu" jednoduch nebude pretekať voda... Zeolit má zachytávať molekuly, okrem iného, dusíkatých látok. Tak sa zamysli ako to dokáže, keď bude obalený v blate a bude tam minimálny prietok.. :?:
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod Byk1984 » Sob 20. Feb 2010 21:21:47

Stiff tak to mas pravdu.Dakujem ze si mi to vyjasnil a tym to sa ospravedlnujem branovi ze som ho troska namotal.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod brano ba » Ned 21. Feb 2010 14:17:07

Po precitani prispevkov som dnes prehadzal napln filtra a teraz to mam v poradi - stary strk zo zabehnuteho akva - molitanova napln - Zeolit. Dufam ze to bude takto OK :)

DAKUJEM za info
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 56 hostia