( táto téma bola presunutá zo starého fóra)
Administrátor
Ahojte, teraz je to aktuálna téma. Vonku sú vysoké teploty a v tomto čase nastáva problém aj v akváriach. Určite aj vám v letnom období stúpne teplota v akváriu o niekoľko stupňov. Ako to riešite aby ste teplotu znížily?
Ja osobne s tým nemáš až taký problém. Aj keď sa mi teplota vyštverá niekedy cez 30 stupnov, moje frontosy to znášajú dobre. Chladím akurát výmenou vody raz za 1 týždeň, v prípade nutnosti každý 3-4 deň.
LaciP
Ja osobne chladím ventilátormi umiestnenými v kryte akvária, čo ma stojí vyšší odpar vody ale teplotu držím pod 29°C. V akva kde nemám namontované ventilátory teplota stúpne max na 30°C. Cez obed samozrejme vypnuté osvetlenie. Druhé leto však využívam v byte klimatizáciu a keďže bývam pod strechou predošlé letá som namal problém dosiahnuť v byte 35 stupňov vtedy v akva dosahovalo teploty okolo 32°C čo už bolo na úplnej hranici. Tento rok max. v jednom akva 30°C.
Administrátor
Väčšinou sa používajú spomínané ventilátory v kryte. Ten kto ich tam nemá zabudované origoš dajú sa použiť ventilátoriky napríklad zo starého počítača.