Krmivá SAK

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: Krmivá SAK

Poslaťod kofola » Str 10. Feb 2010 10:08:10

Ono mne nejde o to co ryby papaju. Papaju aj polohrubu muku :D Ide mi skor o vyzivovu hodnotu, mnozstvo tvorby detritu, rast resp. rychlost rastu a vyfarbenie. V neposlednom rade mi samozrejme ide aj o cenu, ale ta je v pripade krmiv SAK takmer bezkonkurencna.
Vyskusam a uvidim. Paci sa mi ze na stranke vyrobcu je pri kazdom krmive uvedene zlozenie. Taktiez je zaujimave jemne odstupnovanie velkosti granulatov od 00 az po 4.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod calibos » Str 10. Feb 2010 10:23:35

u granulek u saku je blbé že se mohou v břiše rybky nafouknout takže když koupíš třeba zrnitost 3 nebo 4 tak je dobré je nejdříve namočit do vody a pak je dát rybkám... právě proto aby se rybkám nenafoukly v břiše... protože je vetšinou spolknou ještě nerozmočené....
calibos

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Str 10. Feb 2010 11:17:13

Na toto upozornuje vyrobca aj na svojich strankach a bolo to spomenute aj v tom clanku, takze s tymto nejak pocitam. Skor ma trosku matu tie obrazky na ich stranke s tou jednokorunackou. Neviem si presne celkom predstavit tu velkost. Chcelo by to fotku aj s eurom :)
Vies mi prosim ta porovnat napr. velkost 4 s nejakymi inymi granulami napr. Sera granugreen? (alebo nejake ine zanme)
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod calibos » Str 10. Feb 2010 11:51:12

porovnat to bohužel nemohu protože krmivo sery nekupuju.... ale našel jsem ti velikosti.... jestli ti to bude stačit

Zrnitost: 1, Rozměr granule: 0,7-1,0 mm
Zrnitost: 2, Rozměr granule: 1,0-1,4 mm, Doporučeno pro velikost ryb: 5 - 7 cm.
Zrnitost: 3, Rozměr granule: 1,5-2,2 mm, Doporučeno pro velikost ryb: 7 - 13 cm.
Zrnitost: 4, Rozměr granule: 2,3-3,3 mm, Doporučeno pro velikost ryb: 13 cm a vetší.
calibos

Poslaťod kofola » Str 10. Feb 2010 11:58:14

:yes toto je uplne super a myslim ze nie len pre mna :yes
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Vlastik » Štv 11. Feb 2010 10:15:22

calibos píše:
Vlastik píše:Sak jsem krmil poměrně dlouho,už ho nepoužívám-hlavně chovné ryby nadmíru tloustly a špatně se skladovalo delší dobu.Krmit jej dospělcům kteří ho ještě neměli je také risk,často je to nafouklo,,, :claps:

já sakem krmím dělám si směs saku green a saku energy... hrubost 1 nebo 2.... nikdy jsem s tím problémy neměl že by se rybky nafukovaly.... u granulek se je doporučuje nechat trochu rozmočit v nějaký nádobce a pak je dát rybkám... pak by se po tom neměly nafukovat... neboť už jsou granulky po namočení v nějaký nádobce nafoukle tak už se nenafouknou rybce v břichu...
,,,bohužel nechci tratit čas namáčením slavného Saku(to by trvalo stejnou dobu co ho pak krmit -krmím půl hodiny,,,),když mohu v klidu použít vločky (mj.od této změny nemají tlamy problémy se zažíváním.).Krmil jsem to dost dlouho a už nechci.Ps:dělám to pro ryby,jsou evidentně lepší od té změny,,, :chuckle
Obrázok užívateľa
Vlastik

Been thanked: 1 time

Poslaťod kofola » Štv 11. Feb 2010 11:46:00

Vlastik píše:bohužel nechci tratit čas namáčením slavného Saku(to by trvalo stejnou dobu co ho pak krmit -krmím půl hodiny,,,),když mohu v klidu použít vločky (mj.od této změny nemají tlamy problémy se zažíváním.).Krmil jsem to dost dlouho a už nechci.Ps:dělám to pro ryby,jsou evidentně lepší od té změny,,, :chuckle

Teda krmis dalej SAKom, len namiesto granul pouzivas vlocky? Alebo tomu zle rozumiem.?
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod calibos » Štv 11. Feb 2010 12:44:59

pochopil jsem to uplně stejně... když jsem zkoušel vločky tak se mojim tlamkám do toho moc nechtělo... granulky jim chutnají více :D
calibos

Poslaťod Vlastik » Štv 11. Feb 2010 15:11:22

kofola píše:
Vlastik píše:bohužel nechci tratit čas namáčením slavného Saku(to by trvalo stejnou dobu co ho pak krmit -krmím půl hodiny,,,),když mohu v klidu použít vločky (mj.od této změny nemají tlamy problémy se zažíváním.).Krmil jsem to dost dlouho a už nechci.Ps:dělám to pro ryby,jsou evidentně lepší od té změny,,, :chuckle

Teda krmis dalej SAKom, len namiesto granul pouzivas vlocky? Alebo tomu zle rozumiem.?
,,,no,nenapsal jsem to přesně,,,krmím vločky(4 druhy) od úplně jiného výrobce.
Obrázok užívateľa
Vlastik

Been thanked: 1 time

Poslaťod calibos » Štv 11. Feb 2010 15:46:27

mohl bys ses poděli o to jaký to jsou vločky? zkusil bych je taky...
calibos

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia