Určení pohlaví u Pseudotropheus Socolofi

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Určení pohlaví u Pseudotropheus Socolofi

Poslaťod Srp » Pon 08. Feb 2010 18:41:50

Možná teď půjdu proti hlavnímu proudu, ale myslím, že je zbytečné samici ze společné nádrže odlovovat, týdny ji stresovat v malé nádrži a pak ji vracet zpátky do hejna, kde se zase musí zařadit do hiearchie původních ryb. Podle mne je lepší nechat samici odvozit mladé v hejnu a v době, kdy se je chystá vypustit, ji odlovit, mladé jí odebrat a ihned ji vrátit zpět. Mladé ryby se už o sebe postarají samy. Je to trochu o odhadu délky inkubace, ale dá se to poměrně přesně odhadnout i podle chování ryby. Podotýkám, že chovám petrochromy a tropheusy a tam při navrácení nebo přidání nové ryby do hejna nastávají potíže dost často. Pak také chovám erethmody a xenotilapie (spilopterus) a tam jikry odebírám samcům, takže samice jsou poměrně v klidu.
Srp

Images: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod kofola » Pon 08. Feb 2010 20:17:25

Srp ja to robim presne tak isto a robim to tak aj pri malawi. Vobec samicu nikde neprekladam, len ked uz viem ze male stravili vacsinu zltkoveho vaku, tak samicu odchytim a vyplachnem z nej za pomoci injekcnej striekacky mlade. Ak by som ich samici nechal bola by otazka max. 3dni ked by poter vypustila sama. Chce to ale trochu praxe.
Rado vsak pisal ze sa mu vyklepavanie alebo vyplachovanie zda drasticke, preto sme mu radili, len ako co najsetrnejsie urobit to, co chce urobit.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod calibos » Pon 08. Feb 2010 21:58:34

já to dělám tak že když zjistím že samice je těhotná :) tak počkám tak 20 dni a pak jí odlovím počkám jestli je vypustí sama (čekám tak 2 dny) a pak to z ní vyklepnu.... a pak ji v noci když jsou rybky u dně pustím zpět do velkého akvárka... pro jistotu jím tam hodím žrádlo aby si jí moc nevšímali... mám to takhle vyzkoušené a funguje to... jak jste psali chce to trošku praxe a vědět kdy rybku odlovit...
calibos

Poslaťod Rado » Uto 09. Feb 2010 7:20:17

Podľa toho čo ste mi napísali, som sa rozhodol, nechať ju vo veľkom akva. Odlovím ju na 20 deň a nechám ju nech ich sama vypustí- teda ak sa dovtedy nič nezmení a nepožerie ich. Predsa je to len prvý raz a čítal som, že sa to stáva, tak som zvedavý. Posielam foto - hádam to najlepšie čo môžem urobiť s mojím cybershot-om a v čase aký mi deti dajú :angel .
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod calibos » Uto 09. Feb 2010 11:22:10

pěkní fotky a samička také... :claps:
calibos

Poslaťod Rado » Uto 09. Feb 2010 12:53:23

Ďakujem! Teraz len nech to dobre dopadne - je to pre mňa niečo nové tak sa vytešujem :D
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod calibos » Uto 09. Feb 2010 12:57:38

jestli to jsou tvoje první těhotný samice tak se nedivím taky jsem měl ohromnou radost... když jsem odlovil samicu a za pár hodinek tam plavaly mrňata :)
calibos

Poslaťod Rado » Uto 09. Feb 2010 14:55:03

Verím tomu, že si mal také isté pocity ako ja teraz :dance . Som taký spokojný že sa im darí, no a to o chvílu budú mať úplne novú väčšiu nádrž, a na to sa teším ja ako dieťa na Vianoce :P
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod ghostrider » Sob 10. Júl 2010 8:03:34

cawte ja mam socolofi cez 2 roky ak chcete fotky nosiacej samice alebo samcov staci povedat :)
ghostrider

Images: 0

Poslaťod Alfar » Pia 08. Mar 2013 17:20:20

Smelo posielajte fotky ryb, samcov i samic nech trosku ziskame prehlad, mam 19ks socolofov 4cm-6.5cm a potrebujem preriedit samcov ale niesom si isty pohlavim hmm. Ked sa certia tak sa to este da, kedze sa hasteria len samci, ale pri snahe o odchyt su ryby hned aj bledsie a je to zlozitejsie hmm. Mozem skusit poposielat rozne fotky ryb na urcenie... Ak by sa to dalo...
Alfar

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia