vyhody siporaxu

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

vyhody siporaxu

Poslaťod Junaksk » Sob 06. Feb 2010 10:05:23

zdravim chcel by som sa informovat o vyhodach tochto media v com je lepsi nez porcelan? docital som sa len ze ma vecsi povrch pre nutrifikacne bakteria ak mam zle info opravte ma. a kto ma s nim skusenosti a vie ho porovnat s porcelanom som same ucho....diiiik
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: vyhody siporaxu

Poslaťod kofola » Sob 06. Feb 2010 16:37:00

Mal som - mam vo filtri aj klasicke keramicke valceky aj siporax. Skusal som raz jedno raz druhe aj ich kombinacie. Vzdy som spolu s nimi pouzival aj biomolitan. Oboje mi fungovalo dobre, zachovavalo dobre parametre vody (NO2=0) a sluzilo svojmu ucelu. Stretol som sa s teoriou, ze na siporaxe sa postupom casu zanesu tie malicke kratery a je z neho povrchom v podstate to iste co keramicky valcek. Toto neviem potvrdit ani vyvratit - neskumal som pouzity siporax pod mikroskopom, ale je fakt ze po urcitej dobe vo filtri bol povrch zaneseny tou hnedou usadeninou a slizom (vsetci to poznate z filtrov). Cize u mna som spozoroval len jeden jediny rozdiel medzi siporaxom a ker. valcekmi - CENU.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Re: vyhody siporaxu

Poslaťod stiff » Sob 06. Feb 2010 17:07:10

Súhlasím. Nejaké rozdiely tam určite budú (siporax má vraj väčšiu plochu), ale keď beriem do úvahy, že každý výrobca tvrdí, že jeho výrobok je ten NAJ, tak neviem... Moje skúsenosti sú rovnaké ako má kofola. Používam jedno aj druhé, fukncia a efekt je ten istý, akurát je rozdiel v cene. :lol:
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 43 hostia