Junaksk píše:ten agar vyzera nejak takto-tento neni rozomlety na prasok
http://www.kochconnect.com/wp-content/u ... s/agar.jpg
v mikrobiologii sa vyuziva na kutivaciu mikroorganizmov ci uz jako platna alebo ako sikmi v skumavke nema ziadnu vyzivovu hodnotu len na stuhnutie medii
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _Plate.jpg
sikmi agar je ten do fialova ta druha skumavka je tzv saburovov bujon
http://atlas.medmicro.info/obrazek.php?id=306
v podstate vysledok je klasicka zelatina ale nie taka jak ked robite huspeninu z prasata ale jak zelatina na kolace s tym ze vydrzi za normalnych teplôt t.j do 40-50 stupnov z tohto hladiska netreba to mat v chladnicke
treba ho roztpit vo vode(1-3 gna 0,5l vody) a prevarit aby sa vysterilizovat inak nepodliaha expiracii hned po prevareni treba pridat co chcete mat v nom lebo ked stuhne tak neni sanca to tam pridat len znovu roztopit
uskladnil by som to tak aby mal co najmenej pristup vzduch a v chlade lebo sa na povrchu usadia neziaduce mikroorganizmi a za nizkych teplot rast mikroorganizmov je dost pomaly az ziadny
ak sa mylim kludne ma oprav jovan ty mas skusenosti s jeho pouzivanim v krmivach ja mam cisto laboratorne skusenosti
Junaksk píše:ale dovolil som si to prepocitat(deformacia zo skoly) na 500g kebyze kupis 50 sackov po 10 g tak vysolis za to 43eur t.j. jovanov sa vyplati viac ale na druhej strane ak nemas chovnu a nepotrebujes toho kvantum tak ti staci ten 10g-movy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia