Ak dobre vidím, tak tie ikry mali čierne stredy, takže boli oplodnené (okrem tých bielych..). Škoda, že ich požrali, niečo by z toho mohlo byť a pravdepodobne by aj bolo.. Nabudúce ich skús vybrať, ak chceš mladé - alebo potom počkaj kým sa samica naučí správať. To môže trvať aj 3-4 výtery, niekedy aj viac.
admin pozri sa na to z tej druhej stranky ak sa vytreli raz maju sa dobre vytru sa aj druhykrat ale tiez si s montaguensami predbehol stiffa to je tiez uspech ... sorry stiff dufam ze sa neurazis za tuto spravu myslene je to v dobrom mimochodom ja aj ja ti gratulujem k prvemu vyteruaj ked dost oneskorene len v poslednom case som nemal moc casu na forum (skuskove na vyske)
To je pravda to, že sa vytreli je úspech do budúcna "môžem" čosi dochovať ale musím sa viac postarať o ikry a nenechať to na náhodu. Ak sa zase niečo podarí budem vás informovať.
Tak podaril sa mi druhý výter. Bol celkom zvláštny nakoľko sa samica vytrela hneď po prelovení z jednej nádrže do druhej. Ikier bolo omnoho menej a nechal som tomu voľný priebeh. Dnes som si všimol, že samec P.motaguensis začal vyžierať ikry tak som hneď odsal zbytok a prelovil do zvlášť skúmavky. Odhadom je to cca 30 ks. Ešte ich čaká dlhá cesta životom, ale hádam sa čo ujme a vyrastie. Prikladám aj foto.
parachromis_motaguensis_ikry.JPG
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
No gratulujem super. A je to síce fascinujúce ale čo sa čudujeme aj naša životná púť začínala ako embryo a pozri aký veľký kôň som teraz. Skôr ma udivuje ta rýchlosť vývinu.