Tropheus

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Tropheus

Poslaťod vilbel » Uto 02. Feb 2010 22:29:17

Zaujíma ma Váš názor a skúsenosti so spoločným chovom Tropheusov a to v jednom akva 140x65x60/d,š,v/ 22ks Dubois Maswa+21ks Kachese yellow a v druhom akva 150x60x55 20ks Ikola+20ks Kasanga Red Rainbow. Krížiť by sa nemali,skôr mi ide o vzájomné nažívanie,vyfarbenie a pod.Alebo mám chovať len jeden druh v jednom akva?Inak,to prvé mi už funguje a to druhé plánujem v najbližšej dobe.
vilbel

Images: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Tropheus

Poslaťod Pito » Str 03. Feb 2010 13:19:04

ako som už pisal, choval som duboisi s molirami a nejak to nefungovalo . kym boli male bolo to v pohode , no po 1,5roku som molira musel pre neustale sarvatky predat. teras mam duboisov osamote a je tom pekny pohlad ked si plavu spokojne. s inou kombinaciou skusenosti nemam ale rozhodne by som k nim uz tropheusy nedal. ked tak nieco ine s Tanganjiky s rovnakymi potravinovymi narokmi. asi tolko.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Rostratus » Str 03. Feb 2010 21:21:54

Myslím si, že si si vybral dobrú kombináciu Tropheusov. Krížiť sa ti nebudú. V prvej kombinácii určite nie a myslím, že to ani v druhej nehrozí. Aj počet na veľkosť akvárií je primeraný takže si myslím, že si si lepšie ani nemohol vybrať. Ako máš zariadené tieto akvária?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod vilbel » Str 03. Feb 2010 22:13:32

Tak celkom si ma potešil lebo čo sa týka chovu Tropheusov patrím určite skôr k tým začiatočníkom,,,takže dal som tam kamene,drobné úkryty po bokoch a v strede akvária dominuje veľký kameň s viacerými dierami,veľmi radi tade preplávajú.To druhé by mohlo byť hotové na budúci týždeň, takže najlepšie bude keď potom pripojím nejaké fotky.Myslím, že miesta na plávanie je tam dosť a nie je ani také holé, bez kameňov.Aké krmivo,resp. kombináciu by si odporúčal? Momentálne kŕmim Tropical Spirulina Super Forte,Tropical Tanganyika, mrazený cyklop, občas granulky SAK green ale základom a najčastejšie Spirulinu.
vilbel

Poslaťod Rostratus » Štv 04. Feb 2010 11:14:57

Krmivo z prevažným obsahom rastlinnej zložky. Radšej mať viac druhov a podávať ich striedavo. Keď budeš mať foto bude to super.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Srp » Štv 04. Feb 2010 21:25:08

Krizit se urcite nebudou. V dospelosti se ale nejspis ovlivnovat budou.
Moje zkusenosti (subjektivni) z podobnych kombinaci dospelych ryb jsou nasledujici:

Maswa+Kachese ...
Moje vyzkousena podobna kombinace - duboisi + Moliro ... Duboisy byly v akva aktivnější, samec občas rozrážel tření molir. Vozící samice molir se mi zdály stresované. Nakonec jsem duboisy odebral a uspesnost odchovu se u molir zvysila.

Kasanga + Ikola
Moje vyzkousena podobna kombinace - Kasanga + Kiriza ... Kasangy byly v akva dominantní, samci si zabrali vsechna vyhodna teritoria. Pozoroval jsme i agresivni chovani Kasang na samce Kiriz (asi je drazdila zluta barva). Kirizy moc sanci na mnozeni nemely (a to jsou odstrejsi nez Ikoly)

Zaver: kombinace Maswa+Kachese se dá doporucit. Zalezi na duboisech, jaky budou povahove a kolik tam bude samcu. Kombinace Kasanga+Ikola je nevyhodna pro Ikoly.

To jsou moje poznatky, netýkají se mladých ryb, tam to bude bez problemu. U tebe to muze fungovat jinak a docela by me zajimalo jak :)
Srp

Poslaťod Pito » Sob 06. Feb 2010 13:55:31

myslim ze takych clankov o kombinacii ryb by mohlo byt omnoho viac, a vela akvaristov by sa vyhlo v buducnosti problemom s chovom tychto krasnych cichlid. sice to zalezi iba na nas ako si to tu urobime a co vlozime. to srp: dobra reakcia na otazku.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Been thanked: 27 times

Poslaťod kiLLt » Pon 26. Sep 2011 16:49:47

Zdravím tropheusárov mám menší problem s molírami mam 20člennú skupinu v 300L nadrzi pravidelná výmena vody teplota 26stupnov.Mal som pri nich teraz určitý čas dubákov tropheusy krásne plávali po celej nádrži kedže dubáci molíra dost utláčali dal som duboisov preč je ich 5ks lenže teraz sú molira v hromade na jednom mieste a dost v strese ked davam žrat žerú normalne niečo im proste chýba a ja neviem čo to može byt.Som si istý že duboisi im dost zdvihli sebavedomie kedže tie su neni vobec plaché tak plavali aj molirá teraz sú zlakané jak keby smrtku videli.Ak sa niekto už s niečim takým to stretol bol by som vdačný za každú radu čo mám robit.
Obrázok užívateľa
kiLLt

Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nawi » Pon 26. Sep 2011 22:16:51

tazko povedat,nemenil si nejak kamene ked si vylovil dubaky?a to ti dubaky utlacali molira?zaujimave ja mam tiez duboisi a su spolu z mbunami v jednej nadrzi a su kludne.a nadrz je 200l
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Been thanked: 40 times

Poslaťod Rado » Uto 27. Sep 2011 5:51:32

kiLLt píše:Zdravím tropheusárov mám menší problem s molírami mam 20člennú skupinu v 300L nadrzi pravidelná výmena vody teplota 26stupnov.Mal som pri nich teraz určitý čas dubákov tropheusy krásne plávali po celej nádrži kedže dubáci molíra dost utláčali dal som duboisov preč je ich 5ks lenže teraz sú molira v hromade na jednom mieste a dost v strese ked davam žrat žerú normalne niečo im proste chýba a ja neviem čo to može byt.Som si istý že duboisi im dost zdvihli sebavedomie kedže tie su neni vobec plaché tak plavali aj molirá teraz sú zlakané jak keby smrtku videli.Ak sa niekto už s niečim takým to stretol bol by som vdačný za každú radu čo mám robit.

Ak si neurobil zásah do ich skupiny, tak to rozchodia a o chvíľu budú plávať všade. A ak si pomenil nejaké kamene v akva, tak na to si tiež zvyknú. Ak sa ti však takto správajú dlhodobo 2-3 týždne, tak potom neviem. Hierarchiia nie je narušená, voda a ostatné veci fungujú tak ako predtým ako píšeš... :sweat Napadá ma niečo :wait : nie je im zima a neohrievajú sa v kope? :rofl :rock
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Ďalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia