Cichlidy a rastliny ???

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Cichlidy a rastliny ???

Poslaťod brano ba » Ned 31. Jan 2010 21:25:51

Tak tento problem budem coskoro riesit aj ja, nakolko budem rozbiehat nove akva a kedze mam slabost na Anubiasy, tak ich v nom urcite budem chciet mat. Tak som zvedavy ako sa im bude darit, dufam ze sa ujmu a budu prosperovat.
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod Stero » Ned 31. Jan 2010 23:29:12

Nirektoré formy Anubiasu sú vo všeobecnosti považované ako jeden z mála vhodných druhov k cichlidám. Predpokladám že keď budú mať vhodné podmienky tak by nemal nastať žiaden problém.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod LaciP » Pon 01. Feb 2010 12:58:03

Ja osobne v mojich akva rastlinky mám. Manželke sa v akva rstlinky páčia a tak volím kompromis. Ja väčšiie akva a ona pár rasliniek. :lol: Väčšinou teda Anubias nana a cofeifolia. Momentalne skúšam čo povie Cryptocoryne pontederiifolia (aspoň myslim že je to ono :) ) na pieskový základ, ale ako pozorujem darí sa jej veselo púśťa poplazy. Viem že tých pár rastlín nejak extra nepomôže (i keď aj oni aspoň trošku odčerpajú prebytok živín z akva), skôr ide o estetickú záležitosť.
Jo inak k tým rastlinám počíta sa aj žabí vlas?? :D toho mám v jednom akva na rozdávanie a v druhom mám čiernu štetinu... :lol:
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aldebaran » Pon 01. Feb 2010 14:31:40

v mojom akváriu mám zatiaľ jeden anubias a jeden echinodorus, ale tomu echinodoru sa vôbec nedarí, dajak mu žltnú/hnednú a rozpadajú sa listy...Ale iba posledný týždeň to začalo, dovtedy nič.

Anubias(tuším že barteri var. nana ale nie som si celkom istý), sa na druhej strane parádne drží, nič mu nechýba, je krásne zelený a má už aj nové korene, navyše ho mám napoly zahrabaný v piesku a nevyzerá, že by mu to vadilo...Takže anubias by mal prežiť snáď všetko v nádrži. Pokiaľ ho ryby nevyhrabú, tak by mal prežiť aj rastinožravé mbuny, lebo tuhý je teda pomerne dosť
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Junaksk » Uto 02. Feb 2010 21:36:58

ja mam styry herosky mam anubiasy aj ked viem ze to patri k afrikam no nevadi ale mam aj sagitarie a teraz som robil cistenie akva tento vikend dobre som preriedil rastliny nechal som asi 20% rastlin ostatne som zaniesol do akvaristiky a vymenil za krmivo, ale to je detajl tych sagitarii som mal za desatlitrovy kybel co som kvazi likvidoval boli sice pookusovane ale nenormalne huste podla mna zalezi ok podlozia akva ja tam mam strk roznej hrubky a rastlinam sa tam celkom dariaj s heroskami
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rado » Str 03. Feb 2010 9:57:27

Ja mám v mojom akva valisnerie a po prekopaní sa udržali dva korene, ktorým sa teraz darí asi až veľmi dobre :yes . Hlavné trsy som dal pod veľké šutre a odtiaľ to moje malawky nevytrhli. S pod menších kameňov si ich "vybagrovali".
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia