Akara hnedá

Diskusia o trpasličích cichlidách

Re: Akara hnedá

Poslaťod Peter304 » Ned 31. Jan 2010 21:06:59

ono hlavne záleží na tom,aký mix má na mysli ono akary modré sú podstatne väčšie a tvrdšie ryby ako hnedé :P
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Reklama

Poslaťod stiff » Ned 31. Jan 2010 22:45:01

Tieto dve cichlidy by som vôbec neporovnával - sú (nielen) povahou veľmi rozdielne... U nás na východe je oveľa bežnejšia a dostupnejšia A. pulcher. A prečo sa stratila z našich obchodov? Odpoveď je jednoduchá: Nie je o ňu záujem a preto aj jej cena je tak nízka, že jej chov je nerentabilný. Ak môžem povedať svoj názor na pulcher - jej odchov je pomerne jednoduchý, takže tam nevidím problém - skôr si myslím, že sa vytratila pre svoju "ostrú" povahu a veľkú záľubu v bagrovaní... :doh
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Aaron » Ned 31. Jan 2010 23:27:19

tak ako jovan? aj horeuvedene 2 prispevky boli produkciou znalosti inych ludi respektive kniziek?
k tomu presedlaniu: nikdy som ryby komercne nerobil. dany druh som si zadovazil vzdy len preto lebo ma zaujal. az na A. ocellatus a C. octofasciatum. inac disky niesu tiez o :cash :cash ?? ved dostat za pekny kusok od 30€ vyssie nie je zle ze?? :chuckle

inac fakt sa ospravedlnujem adminovi za offtopic ale nedalo mi to
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Srp » Pon 01. Feb 2010 6:14:05

U nás v Čechách se oba druhy nabízejí úplně běžně a za hodně levný peníz. Modrá je o něco běžnější a tím levnější než hnědá. Také se ochotněji vytírá a má menší nároky na akvárium. Povahou se hodně liší. Akara hnědá je jedna z nejmírnějších cichlid a je i poměrně plachá. Akra modrá, i když není tak agresivní jako třeba a. potoční, si svoje místo v akváriu při tření vždy udělá.
Srp

Images: 2
Been thanked: 0 time

Poslaťod jovan » Pon 01. Feb 2010 8:44:10

No tu je vidieť koľko ľudí toľko názorov.Pravda bude a vždy je niekde uprostred.Každý akvarista má iný pohľad na vec a s tým sa nedá nič robiť.V každom prípade sa dá z týchto príspevkov vybrať,takže sa môže rozhodnúť čo bude chovať. :think
to:Aaron-ja názory chovateľov rešpektujem ,ale nenávidím vtieravosť a mudrovanie neopodstatnenými názormi referovaných teoretickými znalosťami druhých ,ako je módou na vedľajšom Kinderfóre.
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod CichlidMan » Pon 01. Feb 2010 10:06:38

Ak mám pravdu povedať, tak akara modrá sa mi moc nepáči. A ako ste tu písali vaše skúsenosti s touto rybkou neni dobrá, je "agresívnejšia" ako som sa dočítal :). No nič, pouvažujem aké tam tam druhy no chcem skúsiť namiesto afrík aj s amerikami začať. :)

ĎAkujem pekne, môžte LOCK.
Obrázok užívateľa
CichlidMan

Been thanked: 0 time

Poslaťod Aaron » Pon 01. Feb 2010 11:08:18

Jovan respektive xoxo??: Konecne sme sa dostali k podstate celeho problemu. Ja neviem aky problem mate vy dvaja na zmienenom fore, ale bolo by fajn keby si tieto problemy nezatahoval na ine forum a nevtahoval do nich inych ludi. Osobne je mi luto ked si vytvaras nazor na ludi len vdaka prispevkom ktore napisu, popripade vedu debatu s dotycnou osobou. Ale je to o tvojom charaktere a pristupe k inym ludom. Myslim ze nieje nic zle na tom ked som podakoval za objasnenie problematiky okolo Lacustricola pumilus a kazda rada je cenna. Ak by si sa ty venoval kaprozubkam urcite by som sa tebe ozval ;) zial neviem kto si, co si. Len to ze s navazas do inych ludi ak nesuhlasia s tvojim nazorom. ale o tom je forum. vyjadrit sa, poucit seba alebo niekoho ineho, a nie osocovat.

Ps: Dufam ze tymto uz skoncia tvoje neopodstatnene narazky na moju osobu a tym aj zaspamovanie celeho fora
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Junaksk » Pon 01. Feb 2010 13:01:25

a co keby sa oba druhy akár skombinovali do spolocnej nadrze? mohlo by to fungovat keby ze je dost ukrtov a dost velka nadrz alebo sa mylim?
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Aldebaran » Pon 01. Feb 2010 14:27:12

Podľa mňa v dosť veľkej nádrži s dostatkom úkrytov sa spolu dajú chovať takmer akékoľvek ryby (pokiaľ to samozrejme nie sú disky s tlamovcami a podobne...), najväčší problém je podľa mňa definovať "dostatočne veľkú nádrž" a "dostatok úkrytov", navyše každá ryba je iná a tak to napriek všetkým teoretickým odporúčaniam či neodporúčaniam jednoducho treba vyskúšať a zistiť, či to bude alebo nebude fungovať.

Podľa mňa (čisto teoreticky, žiadne skúsenosti), by to za predpokladu dostatočne veľkej nádrže mohlo fungovať.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod jovan » Pon 01. Feb 2010 16:06:47

Aaron píše:Jovan respektive xoxo??: Konecne sme sa dostali k podstate celeho problemu. Ja neviem aky problem mate vy dvaja na zmienenom fore, ale bolo by fajn keby si tieto problemy nezatahoval na ine forum a nevtahoval do nich inych ludi. Osobne je mi luto ked si vytvaras nazor na ludi len vdaka prispevkom ktore napisu, popripade vedu debatu s dotycnou osobou. Ale je to o tvojom charaktere a pristupe k inym ludom. Myslim ze nieje nic zle na tom ked som podakoval za objasnenie problematiky okolo Lacustricola pumilus a kazda rada je cenna. Ak by si sa ty venoval kaprozubkam urcite by som sa tebe ozval ;) zial neviem kto si, co si. Len to ze s navazas do inych ludi ak nesuhlasia s tvojim nazorom. ale o tom je forum. vyjadrit sa, poucit seba alebo niekoho ineho, a nie osocovat.

Ps: Dufam ze tymto uz skoncia tvoje neopodstatnene narazky na moju osobu a tym aj zaspamovanie celeho fora

Neviem čo máš s tým xoxom,či ako si to napísal,ja som na tom fóre registrovaný ako jovan,a vymenil som si názory len s jedným mudrákom ohľadom hovädzieho srdca... :punch Keď som pochopil kto to vlastne je a čo píše, tak som radšej ďalej nič nerozoberal,pretože to nemá a nemalo význam.
Halančíky som nikdy nechoval a ani nemienim a preto o nich nikomu ani neradím.Choval som však Nomorphamphus-y a Dermogenys-y ..je tomu asi 8-9rokov. :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Trpasličie cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia