Akara hnedá

Diskusia o trpasličích cichlidách

Akara hnedá

Poslaťod CichlidMan » Ned 31. Jan 2010 12:21:57

Zdravím.

Chcem sa spýtať na rybku akara hnedá. Chystám sa v blízkej dobe, začať chovať tento druh. Prosím podeľte sa so mnou o skúsenosti. Kto nevie o čo sa jedná tak tu je img :)

Obrázok

Ďakujem
Obrázok užívateľa
CichlidMan

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Akara hnedá

Poslaťod Srp » Ned 31. Jan 2010 12:39:17

Měl jsem je kdysi dávno a mohu potvrdit informace o nich na netu, kterých je spousta.

Kód: Vybrať všetko
http://www.akvarko.cz/atlasrybdetail.php?ryba=cleithracara-maronii
http://rybicky.net/atlasryb/akara_hneda
http://akvapedie.cz/akara-hneda_cleithracara-maronii-%28aequidens-maronii%29/
http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile64.html
Srp

Images: 2

Poslaťod Rostratus » Ned 31. Jan 2010 13:02:39

Budeš ich mať samostatne v akváriu, alebo pridáš aj neaké iné ryby?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod jovan » Ned 31. Jan 2010 14:23:19

CichlidMan píše:Zdravím.

Chcem sa spýtať na rybku akara hnedá. Chystám sa v blízkej dobe, začať chovať tento druh. Prosím podeľte sa so mnou o skúsenosti. Kto nevie o čo sa jedná tak tu je img :)

Obrázok

Ďakujem

Modre sú krajšie a cennejšie,nie je ich však vždy a všade dostať.
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod CichlidMan » Ned 31. Jan 2010 14:52:46

uvažujem, že dám mix.
Obrázok užívateľa
CichlidMan

Poslaťod Aaron » Ned 31. Jan 2010 15:33:40

zas by som to az tak nebral ze modre su cennejsie. isteze nieje ponukana v obchodoch tak ako hneda, ktora podla mna zaziva opatovny boom. ale ich povahove vlastnosti su uplne ine. hneda akara je velmi kludna ba az plachaaneryje. kdezto modra vie pekne prehrabat akvarka
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod jovan » Ned 31. Jan 2010 18:38:56

Aaron píše:zas by som to az tak nebral ze modre su cennejsie. isteze nieje ponukana v obchodoch tak ako hneda, ktora podla mna zaziva opatovny boom. ale ich povahove vlastnosti su uplne ine. hneda akara je velmi kludna ba az plachaaneryje. kdezto modra vie pekne prehrabat akvarka

V tvojom profile na akva.sk nie je ani jeden príspevok na tému akár,/ak nerátam info kde ich predávajú a kto ich chová/,odkiaľ máš tieto informácie?Nemyslím si že v správaní akár je rozdiel.No a cena sa sčasti odvíja od dopytu a náročnosti odchovu. :talk V poslednom čase modré nie sú vôbec v ponuke,okrem importov a kôli cene to určite nie je.... :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod Belial » Ned 31. Jan 2010 19:06:35

To či ich dostať,alebo nie záleží aj od regiónu. Napríklad u nás sú modré celkom bežné, zato hnedé som ešte v žiadnej akvaristike v PD nevidel...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aaron » Ned 31. Jan 2010 20:08:02

to jovan: zo svojich skusenosti. dlhe roky som mal ameriku a teraz som presedlal na afriku. a to ze kde a kolko mam prispevkov ta absolutne nemusi trapit. mimochodom mal som aj modre aj hnede takze viem o com je rec. a o povahach si stojim za svojim i ked zalezi aj od jedinca.
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod jovan » Ned 31. Jan 2010 20:19:56

Aaron píše:to jovan: zo svojich skusenosti. dlhe roky som mal ameriku a teraz som presedlal na afriku. a to ze kde a kolko mam prispevkov ta absolutne nemusi trapit. mimochodom mal som aj modre aj hnede takze viem o com je rec. a o povahach si stojim za svojim i ked zalezi aj od jedinca.

Ok,ja len že produkuješ znalosti iných... :wave: Každá jedna cichlida ktorá sa chce trieť si urobí vlastný pelech a stým nič nespravíš.Ale nechovať ich práve kôli tomu-to si si asi zmýlil portál. :hmm :?: A to že koľko tam máš príspevkov je mi úúúplne jedno.Stoj si za čím chceš ja ti tvoj názor neberiem :drunk No a na záver to sedlanie je asi o niečom inom však :cash :cash Toto je môj subjektívny názor ktorý som si urobil na základe sledovania portálov,nedoporučujem odpovedať a ani reagovať a kopírovať/podlieha to autorským právam,pozor!/ :rofl :rofl :rofl
Obrázok užívateľa
jovan

Ďalší

Späť na Trpasličie cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť