Umelá tlamka v šiestich jednoduchých krokoch.

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Umelá tlamka v šiestich jednoduchých krokoch.

Poslaťod Rostratus » Pon 18. Jan 2010 22:21:36

Presne tak pointa v tomto "zariadení" je umelo napodobniť funkciu tlamky nosiacej samičky. Nosiaca samička svoje ikry premiela vo svojej tlamke až dokým ich nevypustí z tlamky. Na tom videu čo vložil Aldebaran je zo vidieť. Takto neako sa hýbu mladé v tlamke samičky.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Bodis » Pon 18. Jan 2010 22:37:49

Jde spíše o to, že 100x raději odlovím samičku, která nosí potěr v tlamě a nechám ji mimo ( jinde v akva ) než bych měl vyklepávat. Jen můj názor.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aldebaran » Pon 18. Jan 2010 23:27:00

Bodis píše:Jde spíše o to, že 100x raději odlovím samičku, která nosí potěr v tlamě a nechám ji mimo ( jinde v akva ) než bych měl vyklepávat. Jen můj názor.

veď áno, väčšinou to tak funguje, tieto veci sú skôr pre veľkochovateľov ktorí potrebujú 100% ikier vychovať, alebo potom pre tých, ktorým sa prirodzený odchov nedarí (výter je, ale mladé neprežijú) alebo potom u rýb ako sú Tropheusy, kde odobratie samičky a jej pokus o vrátenie po mesiaci by znamenal pre ňu takmer istú smrť.

Len aby bolo jasné, ja som tiež proti vyklepávaniu vo všeobecnosti, ale niekedy sa to zrejme inak nedá...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rostratus » Uto 19. Jan 2010 22:54:43

Ja som tiež neni moc za vyklepávanie, ale teraz som ich strašne chcel a prirodzene to nešlo. Samičku by som aj odlovil ale momentálne som nemal kde, preto som vyklepal. Mne osobne je jedno či niekto vyklepáva alebo nie. Len nemám rád, keď niekto hovorí o sebe že nevyklepáva a potom sa zistí, že pravda je inde. :skleb
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Bodis » Str 20. Jan 2010 17:31:10

Já vyklepávat ani neumím. :lol: Jinak jsem si teď koupil takovou porodničku. Je to síťka ve tvaru krychle, která se zavěsí na okraj akvária. Tam se dá samička, která nosí mladé a po vypuštění mladých se dá zase pryč. Tím mi odpadá externí akvárko, kde jsem tyto samičky dával. Ta porodnička má dvojité dno, asi pro případ, že by se samička chtěla po vypuštění pustit do potěru.
Obrázok užívateľa
Bodis

Poslaťod Karlowatz » Pia 22. Jan 2010 17:10:05

Bodis píše:Já vyklepávat ani neumím. :lol: Jinak jsem si teď koupil takovou porodničku. Je to síťka ve tvaru krychle, která se zavěsí na okraj akvária. Tam se dá samička, která nosí mladé a po vypuštění mladých se dá zase pryč. Tím mi odpadá externí akvárko, kde jsem tyto samičky dával. Ta porodnička má dvojité dno, asi pro případ, že by se samička chtěla po vypuštění pustit do potěru.

Aké má rozmery?
Obrázok užívateľa
Karlowatz

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Bodis » Pia 22. Jan 2010 19:06:12

Kód: Vybrať všetko
http://www.levnaakvaristika.cz/porodnicka-3-dilna/2375

Dá se rozdělit na dvě, nebo jednu.
Obrázok užívateľa
Bodis

Poslaťod Karlowatz » Sob 23. Jan 2010 10:51:52

Bodis píše:http://www.levnaakvaristika.cz/porodnicka-3-dilna/2375

Dá se rozdělit na dvě, nebo jednu.

Vyzerá to ako veľmi šikovná vec.
Obrázok užívateľa
Karlowatz

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod C5,C6 » Pia 21. Jan 2011 19:33:13

Ano, je to sikovna vec nezabera tak vela miesta a je priamo v nadrzi. :wait Tym padom odpada starost so vzduchovanim a teplotou. Prikladam este jeden typ porodnicky...
Kód: Vybrať všetko
http://www.interstore.sk/e-shop/index.php?page=shop/flypage&product_id=390077
.
Tento druhy typ je podla mna lepsi v uchyteni o nadrz. Mam obidve tak viem porovnat. Ta prva je dobra vtom, ze ma dvojite dno a samicka sa nemoze pustit do malych keby chce. No stalo sa mi, ze som v nej mal nosiacu elongatosku a uz bola pred vypustenim. Ja som bol prec a kamos mi chodil krmit moj statok. Prisiel som domov a ta porodnicka je uchytena prisavkami o sklo. Tie sa odlepili, porodnicka trosku klesla a elangotuska mi presla do spolocnej nadrze a tam vypustila mlade. :cry A prezili mi len 3kusy, kt. sa schovali ostatne padli ako potrava....
Tod v kocke moja skusenost..... :hi
C5,C6

Has thanked: 2 times

Poslaťod jaro » Ned 30. Jan 2011 18:22:01

ja som si spravil egg tumbler, resp. inkubator zo sklennej flasticky na olivy 8-) , ktore bezne kupite a mozno aj kupujete v kazdom supermarkete. Je to flasticka o rozmeroch cca 20cm x priemer asi 3-4cm, potom som v sklenarstve dal odrezat uplne dno a dalej odrezat asi 1cm vysoky prstenec na ktoreho konce som silikonom prilepil jemnu sietku zo zeleziarstva (ibaze plastovu) :nerd . Nasledne som vo vrchnaku flasticky spravil nozom male dierky na pretekanie kyslika, cez jednu som pretiahol vzduchovaciu hacicku, na jej koniec som dal maly vzduchovaci kamienok a egg tumbler je hotovy :yes - takyto tumbler sa mi velmi osvedcil. vid fotky, ktore som tu prilozil.
Vobec si nemyslim, ze je to nejaka pomoc k zarobku ako tu predo mnou spomenul jeden chovatel z CR :punch , skor si myslim, ze je to potrebna vec najme pri chove frontoz a inych narocnejsich ryb. :rock
viewtopic.php?f=29&t=1511&start=20
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia