Cyprichromis leptosoma

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Cyprichromis leptosoma

Poslaťod jovan » Ned 17. Jan 2010 18:36:32

No ja som trochu v šoku :think Ja som tieto rybky pred 15 timi rokmi mal a aj odchovával,ale nikdy som nevidel,že by samice nosili 3 týždne poter v tlamke.Mne sa treli do solitárneho dutého koreňa v spoločenskom akváriu spolu zo skalármi discusmi,panciernikmi.Mal som dva páry a v trení sa vždy striedali.Poter strážili v tom koreni a striedali sa...Vždy vychádzal jeden rodič a mladé nikdy neostali samé.Príjmali potravu obidvaja,preto som prekvapený že je to tlamovec...Je pravda že keď sa malé otrkali a chceli zdrhnúť ,tak občas ich pár vcucol aby ich ochránili/obidvaja/ale to som ich už vlastne odcucol ja z hadicou do zvlášť akvária.No haluz. :crazy:
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Pon 18. Jan 2010 18:23:39

fúha, tak to je sila teda...ja mám známeho, čo sa venuje afrike dlho a vravel, že už videl cyprichromisy chované v pároch, ktoré sa veselo treli a prosperovali, ale že by nenosili mladé v tlamke, to už je dobrá haluz :wtf:
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Peter304 » Pon 18. Jan 2010 20:22:35

jovan píše:No ja som trochu v šoku :think Ja som tieto rybky pred 15 timi rokmi mal a aj odchovával,ale nikdy som nevidel,že by samice nosili 3 týždne poter v tlamke.Mne sa treli do solitárneho dutého koreňa v spoločenskom akváriu spolu zo skalármi discusmi,panciernikmi.Mal som dva páry a v trení sa vždy striedali.Poter strážili v tom koreni a striedali sa...Vždy vychádzal jeden rodič a mladé nikdy neostali samé.Príjmali potravu obidvaja,preto som prekvapený že je to tlamovec...Je pravda že keď sa malé otrkali a chceli zdrhnúť ,tak občas ich pár vcucol aby ich ochránili/obidvaja/ale to som ich už vlastne odcucol ja z hadicou do zvlášť akvária.No haluz. :crazy:

nemohol si sa nahodou zmýlit? vždy to boli a budú tlamovce a zohnať tieto ryby pred 15r. no musel by si mat strašne dobré kontakty (nevravím že sa to nedalo)
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod jovan » Pon 18. Jan 2010 21:23:12

Určite to boli leptosomy,boli z Čiech od importéra,doniesol som si aj vtedy Lelulupi ,mal som čiste iba Afriku ,preto kukám ako puk pretože mám diametrálne odlišnú skúsenosť. :?: Neviem ale nepochopím to, je to mimo môjho chápania,vtedy som foťák ešte nemal...ale čo už. :head
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod Peter304 » Pon 18. Jan 2010 21:40:35

tymto by si obrátil akvaristiku o 360°tlamovec sa nedokáže postarať o ikry na podklade je to proti prírode sú vo vývine starostlivosti o potomstvo daleko v predu.nemohlo to byt toto je to kaprozúbka z tanganiky

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4f1MZ7YTblk[/youtube]
Obrázok užívateľa
Peter304

Poslaťod jovan » Uto 19. Jan 2010 9:15:20

Peter304 píše:tymto by si obrátil akvaristiku o 360°tlamovec sa nedokáže postarať o ikry na podklade je to proti prírode sú vo vývine starostlivosti o potomstvo daleko v predu.nemohlo to byt toto je to kaprozúbka z tanganiky http://www.youtube.com/watch?v=4f1MZ7YTblk

Boli podobné ale nie také.Neboli však ani také ,aké sú v článku.Samci boli tmavohnedý s namodralou hlavou na lícach zo žltým chvostom a načervenalými plutvami.Samičky boli sivasto hnedé.Tento druh som videl popísaný iba v jednej knižke a tam nebol uvedený spôsob rozmnožovania.
Viac sa však podobali na tieto čo si na ne dal link.
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod Aaron » Uto 19. Jan 2010 15:01:01

a vas netrklo ze to mohlo byt Paracyprichromis nigripinnis :lol: :chuckle ?? Obrázok
pokial viem oni sa vytieraju na podklad a az ked su mlade v larvalnom stadiu tak ich beru do papule
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Karpatska » Uto 19. Jan 2010 18:39:29

Aaron píše:a vas netrklo ze to mohlo byt Paracyprichromis nigripinnis :lol: :chuckle ?? http://aquaworld.netfirms.com/Cichlidae ... _neon6.jpg pokial viem oni sa vytieraju na podklad a az ked su mlade v larvalnom stadiu tak ich beru do papule

U mňa pestovali od ikier v tlamke :D Inak by ikry zožrali.
Naposledy upravil Karpatska dňa Str 20. Jan 2010 8:49:58, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Peter304 » Uto 19. Jan 2010 19:43:02

Aaron píše:a vas netrklo ze to mohlo byt Paracyprichromis nigripinnis :lol: :chuckle ?? http://aquaworld.netfirms.com/Cichlidae ... _neon6.jpg pokial viem oni sa vytieraju na podklad a az ked su mlade v larvalnom stadiu tak ich beru do papule

a na to si kde prišiel (sorry)
http://www.youtube.com/watch?v=iApNfOcvMhw&NR=1
Obrázok užívateľa
Peter304

Poslaťod Aaron » Uto 19. Jan 2010 20:20:41

ja som to cital niekde ale zial uz to neviem najst... ale v databaze sa pise ze ikry su oplodnene mimo papule. teda musia klast niekam na podklad. ale ako som zhliadol video tak je to trochu inak :oops: ale to larvalne stadium berem spät.

ale ak by sme sa bavili na slovicka tak ani tvoja veta "tlamovec sa nedokáže postarať o ikry na podklade..." by nebola presna. napriklad taky geophagus surinamensis kladie ikry na podlozku a potomstvo berie do papule az ked su uz vyliahnute. tzv larvofylny druh tlamovca :-P tzv nepravy papulovec ;)
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia