Rio Negro

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: Rio Negro

Poslaťod miloš » Pon 11. Aug 2014 21:30:15

dufam ze budu rast uz len do krasy :) a fotky no nepodarilo sa ich zachytit v plnej krase ale zasa v danom akvarku farby vidiet len ak su pri celnom skle :)
miloš

Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod pavol69 » Štv 04. Sep 2014 13:32:16

:hi Miloš, mal by som otázočky.
Teraz, keď sú ryby a akvárium "zabehnuté" a máš možnosť porovnať v jednom akváriu správanie Satanoperc a Geophagusov, ktorý druh robí väčší bordel pri preosievaní piesku ?
Keby si po terajších skúsenostiach ešte raz vyberal ryby a rozhodoval by si sa len medzi Satanopercou a Geophagusom, podľa správania, náročnosti a atraktivity, čo by si si vybral ?

:mrk
pavol69

Poslaťod miloš » Štv 04. Sep 2014 20:10:03

pavol69 píše::hi Miloš, mal by som otázočky.
Teraz, keď sú ryby a akvárium "zabehnuté" a máš možnosť porovnať v jednom akváriu správanie Satanoperc a Geophagusov, ktorý druh robí väčší bordel pri preosievaní piesku ?
Keby si po terajších skúsenostiach ešte raz vyberal ryby a rozhodoval by si sa len medzi Satanopercou a Geophagusom, podľa správania, náročnosti a atraktivity, čo by si si vybral ?

Dobra otazka ale ryby si uzivam tak tyzden v mesiaci nakolko som neustale na sluzobnej ceste a to este pocas toho tyzdna potrebujem dat doporiadku ostatne akvarka ktore nie su tak velke a stabilne a nemaju kontinualnu vymenu vody takze toho casu na pozorovanie nie je az tak vela :( . Co sa tika piesku mam pocit ze trochu viac sa v nom prehrabavaju Geophagusy ale nie je to velky rozdiel. Ak by som si mal vybrat medzi S. daemon a G. altifrons tak si vyberiem S. daemon lebo som ich videl vo volnej prirode, su narocnejsie a teda je to aj vacsia vyzva pre akvaristu a predstava ze by sa mi ich podarilo vytriet je strasne lakava :) Na druhej strane G. altifrons by sa mi mlao pri troche snahy podarit vytriet a vyter je pri cichlidach ta najzaujimavejsia cast teda ak ti nejde o odchovanie kvanta mladych ale nechas to pekne na rodicoch. Inak spravanim su si velmi podobne, mozno G. altifrons maju medzi sebov vacsie roztrzky ako S. daemon. G. altifrons su viac farebne S. daemon maju viac "divoke" farby takze atraktivita pol na pol podla mna sa tie ryby krasne doplnaju :)
miloš

Poslaťod pavol69 » Sob 06. Sep 2014 20:00:22

Pre moje osobné rozšírenie vedomostí o chove Satanoperca daemon a aj zo zvedavosti, ako sa reálne správajú v akváriu Ťa poprosím o zodpovedanie na otázky :
1. Akú máš teplotu vody ?
2. Čím ich kŕmiš ?
3. Keď je v akváriu viac druhov cichlíd, vedia sa presadiť pri kŕmení ?
4. Keby si mal v akváriu tetry veľkosti cca 5 cm, boli by ich schopné loviť ?
5. Máš ešte všetkých 14 ks ?
6. Je lepšie, keď sú vo väčšom počte v akváriu ?
7. Sú nejaké zvláštnosti pri chove Satanoperca daemon ?
Ďakujem.

pavol69

Poslaťod miloš » Ned 07. Sep 2014 11:52:28

pavol69 píše:Pre moje osobné rozšírenie vedomostí o chove Satanoperca daemon a aj zo zvedavosti, ako sa reálne správajú v akváriu Ťa poprosím o zodpovedanie na otázky :
1. Akú máš teplotu vody ?
2. Čím ich kŕmiš ?
3. Keď je v akváriu viac druhov cichlíd, vedia sa presadiť pri kŕmení ?
4. Keby si mal v akváriu tetry veľkosti cca 5 cm, boli by ich schopné loviť ?
5. Máš ešte všetkých 14 ks ?
6. Je lepšie, keď sú vo väčšom počte v akváriu ?
7. Sú nejaké zvláštnosti pri chove Satanoperca daemon ?
Ďakujem.

1. teplota voy 29-30
2. krmim 4x denne z automatickeho krmitka zmes granul Tetra diskus a granule z obsahom spiruliny v pomer 2:1 1x denne mrazeny cyklop(plaujem skusat ako budu reagovat na patentku koretru a artemiu)
3. pri krmeni su vzdy prve :) a ked mrazene mi beru z ruky spolu s C. regani, G. altifros si pocakuju dole tie su viac plache a tak vacsinou to mrazene len hodim a vzdialim sa na seacku aby som pozoroval (verim ze plachost opadne ked budem viac doma a tea budu zvykunte na pohyb okolo akvarka)
4. v akvarku ma este stale endlerky dokkonca aj nejake samce sa tam najdu vobec si ich nevsimaju vo vseobecnosti sa udava ze S. aemon maju radcej drobnu potravu a vyzaduju viac rastlinnej zlozky takze tam by som sa o mensich chovancov nebal
5. ano mam stale vsetkych 14 Ks
6. v prirode som ich videl v skupine u mna sa tiez drzia pekne pokope takze mam pocit ze im to viac vyhovuje ale zas mat skupinu 20-25 cm ryb to chce aj patricny rozmer akvarka lebo inak si viem predstavit ze ta agresie bude asi rast
7. zvlastnosti ani nie skor maju svoje poziaavky na kvalitu vody a hlavne na obsah dusika kdesi som cita ze uz pri hranici 20 mg NO3 sa zacinaju prejavovat znamky otravy z vodovodu mi tecie 10 mg takze to je dost krute preto aj ta filtracia a kontinualna vymena momentalne sa mi drzi v akvarku NO3 na hodnote 0-10 mg
miloš

Poslaťod pavol69 » Ned 07. Sep 2014 14:24:03

... zabudol som na otázku :
8. Akú máš výšku piesku ?

Najradšej by som sa "surovo" nanominoval na návštevu :blush, ale myslím si, že otázky, ktoré Ti kladiem, budú zaujímať aj ďal'ších akvaristov. :)

1. Aké máš automatické krmítko ?
( Ja moje Geophagusy parnaibae ( cca ročné ) kŕmim trikrát do týždňa raz, tak isto zmes TETRA Discus Colour + TetraPhyll Granules, alebo SERA discus granulat + granugreen. )
2. Koľko ks je teda taká optimálna skupina napr. do akvária s pôdorysom 4000 x 1000 mm ?
( Keď dorastú Tvoje do "dospelej" veľkosti, necháš si všetkých 14 ks, myslené, či im bude stačiť plocha Tvojho akvária . )
3. Písal si, že si ich videl naživo, nenachádzali sa v ich blízskosti Osteoglossum ferreirai, alebo Uaru amphiacanthoides ?
( Prípadne aký iný druh cichlíd. )

Ďakujem.

pavol69

Poslaťod miloš » Ned 07. Sep 2014 15:16:24

vyska piesku je od 5 do 10 cm
automaticke krmitko mam resun z ciny a napln v nom mi vydrzi den :)
optimalny pocet ti nepoviem to urcite zalezi aj ci tam budu len daemony alebo aj nieco ine ja som planoval mat finalne 10Ks S. daemon 10Ks G. altifrons 1 par H. notatus a 2/3 pary C. regani takye preriedit to urcite budem musiet lebo altifronsov je 18 momentalne
Co si pamatam tak z cichlid tam boli Herosy vsade pritomne Mesonauty ale presne zlozenie najdes v reportazi o Pozo Azul v internetovom casopise Akvarium cislo 19 a 20
miloš

Poslaťod pavol69 » Štv 11. Sep 2014 8:58:46

Články v časopise Akvárium = Biotopy, som prečítal niekoľkokrát. :mrk Musíš mať nezabudnuteľné zážitky, vidieť naživo ryby, ktoré sa chovajú v akváriách.
Poprosím Ťa, mohol by si opísať správanie a reálne skúsenosti chovu Crenicichla regani "Tapajos" v Tvojom akváriu ? Na rôznych akvaristických fórach čítam otázky :
... skúsil by som chov malých druhov Crenicichiel, s akými rybami ich môžem kombinovať ?
... koľko párov by som mohol mať z malých druhov Crenicichiel v akváriu = bežný rozmer dĺžky akvária 1200 mm ?
... žerú aj suchú potravu = granule ?
... atď.
Aj mňa to zaujíma a myslím si, že potešíš viacerých akvaristov, ktorí by chceli skúsiť chov a spestriť si akvárium touto zaujímavou rybou.

:nod
pavol69

Poslaťod miloš » Uto 16. Sep 2014 15:58:53

Necitim sa byt kompetentny davat nejake odporucania nakolko mam ryby este velmi kratko a doma som este menej ale co som odpozoroval mozem zhrnut.
Vnutrodruhova agresia tam naozaj je tak ako sa o crenicichlach traduje v mojej nadrzi sa sice neprejavuje nejak extra ale dvaja samci sa v jednom teritoriu neznesu ak ano tak to zacina zastrasovanim a konci vyhnanim nevytaneho hosta v nadrzi dlhej 1200 mm by som teda choval 1 maximalne 2 pary . 2 pary len ak je nadrz clenita a teritorium je tym padom jasne vyclenitelne. Kombinovat sa daju so vsetkym co neziedia a co nezie ich :) su dost tvrde nato aby odohnali aj vacsie druhy ryb na druhej strane male druhy ryb mozu skoncit ako potrava. Pisem ze mozu lebo moje ked som ich vypustil do nadrze hned zacali lovit endlerky (samcov a mlade samice boli moc velke) a to boli drobci dnes si trufam povedat ze by najvacsi samec zvladol aj samicu endlerky a aj napriek tomu tam plavaju nejake samce. Vysvetlujem si to tym ze ked som ich doniesol bolo tam vela endleriek a teda ich lov bol da sa povedat jednoduchy sposob ziskania potravy dnes ked je endleriek amlo tak je pre nich jednoduchsie prijmat 4x denne granule a raz denne mrazene a tak si ani tie endlerky nejak nevsimaju. Tym vlastne odpovedam na otazku krmenia nemam pocit ze by vyzadovali zivu/mrazenu potravu v zmysle ze by nic ine neprijmali ale su to dravce a tak je urcite ziaduca.
miloš

Poslaťod pavol69 » Uto 16. Sep 2014 17:13:11

Ďakujem.
Poprosím, keď budeš mať čas, rád si pozriem aktuálne fotky akvária a rýb.
:hi
pavol69

Predchádzajúci

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia