akysi druh pliesne predpokladam a prosim surne o radu!

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

akysi druh pliesne predpokladam a prosim surne o radu!

Poslaťod petersman » Sob 21. Dec 2013 19:37:34

Prosim vas pomozte mi nejako identifikovat tuto pliagu.Ryby mam vyse mesiaca respektive mal som v zabehnutom a stabilnom akva.Vsetko bolo uplne v pohode az na minuly tyzden kedy som robil klasicku udrzbu akva-vymena 30 percent vody.vsetko bolo ok.ryby primali potravu a nic nenasvedcovalo tomu co sa stalo.ide o to ze som odysiel na tyzden prec a ked som sa vratil domov v akva boli najdene 2 mrtve aulnocari ostatnych cca 12 kusov tam jednoduco nieje ani vyskocit nemohli.Konstatujem smrt a ze boli nasledne zozrane.Hned ked som pozrel na zvysok osadky bolo mi jasne ze sa nieco muselo udiat pretoze na rybkach ktore mi ostali je vidiet akoby pliesen na celom tele ustach plutvach proste vsade.Ryb mi uz vela neostalo ale chcel by som aspon to co ostalo nejak zachranit.Poradite mi niekto ako na to a co to vlastne je?Nikde na nete som nenasiel obrazok podobny mojim rybam.dakujem za kazdu radu
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
petersman

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: akysi druh pliesne predpokladam a prosim surne o radu!!!

Poslaťod Roman286 » Uto 26. Aug 2014 7:36:48

Prosím ťa, podarilo sa ti to vyliečiť? Dlho som hľadal na internete diagnostiku toho čo vidím vo vlastnom akváriu a presne toto je ono..... Dúfam, že sa ti to podarilo...i že sa ti bude chcieť mi poradiť ako....
Roman286

Been thanked: 1 time

Poslaťod Juraj1973 » Uto 26. Aug 2014 9:10:07

... nejaký podobný popis choroby , resp. bieleho povlaku okolo úst je aj na krabičke liečiva MULTI-MEDICAL .. je to liečivo typu FMC, ktoré ma širokospektrálny účinok teda aj na pliesne a baktérie či parazity. nie som skúsený akvarista, ale myslím si že ak nepomôže, neublíži..
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod simon » Uto 26. Aug 2014 16:59:12

Ja som mal to isté v mojom akva a mali to N. Leleupi. Vyriešil som to tak, že som asi 2x po sebe častejšie vymenil vodu, ako zvyknem, zvýšil teplotu vody a do akva som pridal viac kuchynskej soli. A prešlo to.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Roman286 » Pia 29. Aug 2014 18:25:42

Dík hoši. Jj našiel som to v druhom vlákne ... zvýšiť teplotu a riadne nasoliť (1 lyžica na 30 l vody). Teplota + 2-3 stupňa na 28. Zatiaľ žiadna zmena...je to asi 4 dni. Rybky sú vitálne a majú to len niektorí jedinci jedného druhu (L. hongi sweden). Ostatné žiadne príznaky. Uhynuli Vám s toho nejaké kusy? Sledujem to poriadne každučký deň. Ak nepomôže soľ a teplota skúsim Multi-mediacal. Alebo som ešte niekde čítal o entizol-e.
Roman286

Been thanked: 1 time

Poslaťod simon » Pon 01. Sep 2014 10:08:58

Roman286 píše: Uhynuli Vám s toho nejaké kusy?

Ja som to mal na jednej rybe, žije ďalej.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia