Melanochromis maingano divne flaky

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Melanochromis maingano dovne flaky

Poslaťod polygraf » Ned 03. Aug 2014 11:11:29

Skusim a potom uvidime, asi skusim tak mesdzi dvoma hodnotami nejako, a morsku sol mam pouzit vsak?
Obrázok užívateľa
polygraf

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Melanochromis maingano dovne flaky

Poslaťod simon » Ned 03. Aug 2014 12:07:40

polygraf píše:Skusim a potom uvidime, asi skusim tak mesdzi dvoma hodnotami nejako, a morsku sol mam pouzit vsak?

Môžeš aj morskú. Ja používam obyčajnú kuchynskú jodidovanú.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Re: Melanochromis maingano divne flaky

Poslaťod polygraf » Pia 08. Aug 2014 15:08:47

podstate zatial som tam nedal, ale dal som do filtra aktivne uhlie, aby vycistilo akvarium od lieciva, a bol som zvedavy ci ubudnu flaky. ale nic, ani neshorsilo a ani sa nezlepsila situacia. zacalo to min. tyzden pondelok ale neviem co to moze byt, podstate skoro vyletia pri krmeni s akvaria, nelezia, brania si teritoria, a vsetko funguje ako ma, len tie flaky. Doteraz som mal akvarii len Bactopur a costapur co su vyslovene na bakterialne ochorenia, mozno bud. tyzden este skusim nieco proti pliesnom a pod. chorobam. Urobil som este nejake foto. Dufam ze to pomoze, uz neviem rady, aspon 10 rokov mam akvaria, ale choroby som este ani nemal. Takze toto je pre mna nove.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
polygraf

Poslaťod polygraf » Pon 11. Aug 2014 14:23:50

... Zmiznu niekde tie flaky a potom im vyjdu inde... Fakt mi nevie nikto pomoct?
Obrázok užívateľa
polygraf

Poslaťod simon » Pon 11. Aug 2014 19:01:34

polygraf píše:... Zmiznu niekde tie flaky a potom im vyjdu inde... Fakt mi nevie nikto pomoct?

Ja som sa s takým niečím ešte netretol a ani som sa o niečom takomto nedočítal. Ak tie škvrny myznú a potom sa znova objavia, správanie rýb je normálne, žerú a pod., tak ja by som to zatiaľ neliečil. Mohlo by to byť aj nejaké pigmentové sfarbenie pri určitej nálade ryby. Ale to je len môj typ. Naozaj neviem. Mne sa niečo podobné, ale v menšom rozsahu robí okolo papuľ a na hlavách Leleupiek. Niekedy im to stmavie, niekedy zas je to svetlejšie a takmer to nevidieť. Ale je to iný druh rýb, takže neviem, či sa to dá porovnať.
Obrázok užívateľa
simon

Melanochromis maingano dovne flaky

Poslaťod polygraf » Pon 11. Aug 2014 19:38:24

Dakujem, ja som na zaciatku som myslel tiez ze su to pigmentove skvrny, ale predtym to nemali. Viacmenej som bol na tom ze je to pliesen, ale tie tiez nezmizne a potom sa vracia, a tie su biele nie skoro cierne. Mozno je to spojene stou teplotou, podstate neviem tolko vody vymenit aby som dostal 27 stupnou, je tam 29-30. Uz som tam daval pet flase ale to je len na 20min. To mozno pomoze v 60l. Este tam skusim ako prevenciu sol, 1 PL na 50l, ale jeden akvarista od nas kto ma aj akvaristiku povedal ze savo do bazena 1ml na 100l ale zabije aj nitrifikacne bakteria. Nie je skodlive na ryby ale na bakteria hej a preto treba znova zabehavat akvarium., resp. Nitrivec treba hned tam dat.
Obrázok užívateľa
polygraf

Poslaťod simon » Uto 12. Aug 2014 18:00:34

V týchto letných teplých mesiacoch mám aj ja v akva 28-29°C. Skúšal som to ochladzovať, ale trvalo to chvíľu a teplota bola späť. Nemalo to praktický význam.
Teraz menej svietim, lebo trubice hodne ohrievajú a maximálne prevzdušňujem.
Ja by som tvoj problém skúsil riešiť tak, že by som to ponechal bez použitia chémie. Ale je tu riziko, ak je to plieseň, že sa to zhorší. Ale riziko je aj chémia. Musíš si vybrať.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod polygraf » Uto 12. Aug 2014 18:12:54

Presne ako u mna, ja mam T5 trubice pritom. No skusim zatial bez chemie, a potom este skusim ten sol ked bude treba, teraz necham len tak.
Obrázok užívateľa
polygraf

Poslaťod polygraf » Pia 22. Aug 2014 17:51:41

Takze, podla odbornika, pigmentove flaky :) hurra
Obrázok užívateľa
polygraf

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia