Juraj1973 píše:toto zaujíma aj mňa.. močím v sude koreň už vyše mesiaca.. vodu mením tak, že vypolievam, dolejem ďalšiu .. vždy keď ho vytiahnem , smrdí.. strašne smrdí. bojím sa, lebo sa blíži deň D a budem ho dávať do akva a ak by mi to tam malo tak smrdieť tak to nebude dobre asi ani rybám.. chystám sa ho tiež pred tým vywapkovať ale teraz sledujem, že to asi nepomôže.. skúsim ho ešte nasoliť alebo čo ? neviem čo je to hnedá brečka.. voda mi nesmrdí keď ju voniam.. ale koreň až pomaly "močovkovo" .. tiež budem rád za každú radu
Miho píše: V tvojom prípade by pomohlo mechanicky odstrániť všetko čo tam nepatrí a dezinfekcia savom. Tiež som to tak urobil asi po mesiaci namáčania.
Keď sa začne tvoriť riasa, savo už isto vyprchalo.
(edit: toho sava som tam dal hodne, nie ako píšu v návode na dezinfekciu vody napr. v bazéne, ale asi 10x viac)
Ranger píše:Pravidelne chodím na prechádzky pri Vodnú nádrž Kráľovú.
Oplatí sa tam ísť aj s rodinou príroda, voda, slnko a tak...
Nachádzam tam krásne kusy haluziny ale aj koreňov.
Sú tam veľké hromady vyplaveného dreva, takže to uspokojí každého akvaristu ak sa tam vybere.
Dôležité je, že veľká časť z nich nemá kôru a vo vode boli možno desiatky rokov.
Niektoré sú dokonca vyblednuté takže nepúštajú farbu.
Pri väčších kusom stačí obliať vriacou vodou a prípadne nechať lúhovať mesiac, aby navsiakli vodu.
Osobne už asi druhý mesiac močím zaujímavé ,,vetvičky,, v detskej vaničke.
Na ďalší mesiac plánujem prerábať nadrž a osadiť ich tam.
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia