buduce HuHukvarko :D

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: buduce HuHukvarko :D

Poslaťod huhu » Ned 08. Jún 2014 12:06:13

Dik za odpoved. Pred casom som riesil otazu do 200l akva a tam som zistil, ze tanganika je celkom fajn a asi aj lepsia ako malawi. Presiel nejaky cas a po vylete do HE som sa rozhodol, ze 200vku necham v garazi a kupil som 300l. Tak len som chcel vediet, ze co sa s par litrami vody zmenilo :D. Ci uz neje priestor na nejaku malu ameriku alebo tak nejak. Podla vsetkeho ale zostanem v afrike.
Mimochodom simon, tvoje akva ma utvrdilo v tom, ze tanganika je krasna a rad sledujem, co mas nove :)

Tak asi uzavriem aj otazku cislo dva a bude tam definitivne tanganika :)
huhu

Images: 10
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Reklama

Poslaťod simon » Ned 08. Jún 2014 17:20:33

Každá pozitívny ohlas poteší. Dikes. Malawské ryby sú ale krajšie ako tanganyijaské. Aspon čo sa týka farebnosti. Ale dá a vybrať aj s tohoto biotopu pekná zmes. Aj čo sa týka farebnosti, aj spôsobu života. Ja som však chcel nenáročné ryby, pokaľ možno odolné vboči chorobám. Zatial sa darí. V budúcnosti možno osádku vymením, ale to ešte nejaký ten rôčik určite nehrozí. A možno to ostane tak, ako to je.

Keď si sa rozhodoval pre vačšie akva, mohol si trochu pridať na litráži. Alebo nebolo miesto? Na ameriku, myslím, že aj tých 300 je málo. Ale vieš ako to je. Po čase je pre akvaristu každá nádrž malá. Ale sú určité limity, všakže? Veľkou výhodou je, keď napustíš vodu do akva priamo z vodovodu a bez akýchkoľvek úprav.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod huhu » Ned 08. Jún 2014 18:54:39

300vku som zohnal a inzerat, hladal som od 300 do 500. Tak vyslo :) Je to moje prve akvrko (teda mal som kedysi 100l spolocenske a myslel sm si, ze je velke :D). Urcite bude casom vacsie. V byte mam este jeden volny rok 1m x 1m, tam daco vojde :D ale ked pojde vsetko ako ma, tak o 2-3 roky budem stavat dom a tam uz zaprojektujeme nejake "minicko".

Jo a s tou vodou je ako pises, preto chcem len ryby do tvrdej vody, nech sa netrapia.
huhu

Poslaťod huhu » Pia 13. Jún 2014 9:52:54

Cau, tak nasiel som dalsiu otazku, ktoru chcem vyriesit. Ide o piesok/strk na dno. Bude tam teda tanganika a teda treba jemny piesok. Vacsinou sa pouziva piesok z filtracie alebo nejake znackove. Ja som sa vcera zatulal na strky piesky, ci tam nemaju nieco pouzitelne. Nieco maju. Ale tie kamienky su take nepravidelne asi namlete. Bojim sa teda aby si ryby neporanili papule ked v nom budu hrabat. Ked je to pomlete asi tam budu ostre hrany. Ma niekto skusenost aj s takym pieskom?
huhu

Poslaťod simon » Sob 14. Jún 2014 11:15:20

Všetky piesky do bazénových filtrácií, ktoré sa dávajú do akva, sú mleté a všetky majú ostré hrany. Či už je priemer zrna vačší, alebo menší.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia