neolamprologus multifasciatus

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

neolamprologus multifasciatus

Poslaťod maykovic » Štv 05. Jún 2014 16:58:39

Zdravim
potrebujem poradit ale zistit ci nemal niekto problem s rozmnozovani tejto ryby
problem
Mam maultikov uz asi rok kupil som si 8 kusov momentalne je ich cca 24 je tam jeden velky samec dvaja mensi zvysok samice ryby maju svoju vlastnu nadrz dostatok ulit a prestali sa rozmnozovat. Preco kvalita vody je 100 percentna pravidelne vymeny vody filtra to je samozrejmost. Skuste poradit
JA mam pocit ze zato mozu vezovky je ich v akvariu dost a mam pocit ze vyzieraju vajicka ale nesom si isty na 100% a nerad by som kompletne prerabal akvarko aby som sa pozbavil vezoviek.
maykovic

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: neolamprologus multifasciatus

Poslaťod simon » Sob 07. Jún 2014 19:36:38

Mne sa dlho nerozmnožovali, ale mal som v akva predátora, ktorý lovil dospelých multíkov. Odstránil som ho a už sa to rozbehlo. Ale aj z dosť početnej kolónie mladých mi ostáva len zopár. Niečo možno uhynie ale zistil som, že rodinné klany si lovia mladé rybky navzájom. Akonáhle sa ešte pomerne malá rybka dostane mimo dohľad rodičov, tak skončí v bruchu susedov. Nehovorím, že je to tvoj prípad. Ale tie vežovky by to mohli robiť. A keď, tak v noci. Ak máš vežovky premnožené, dajú sa bez problémov aj povyberať rukami, čiastočne. Potom sú ale aj iné slimáky, ktoré lovia vežovky a korigujú, úspešne, ich počty. Nie som na svojom počítači, tak neviem ich názov, ale vie, že je v názve HELENA.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Re: neolamprologus multifasciatus

Poslaťod huhu » Sob 07. Jún 2014 23:09:07

Hej volaju sa clea helena, skus menej krmit, vezovky by sa mali tiez zredukovat, pokial nebudu mat co zrat.
huhu

Images: 10
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 25 hostia