Juriho Malawi 400L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Juriho Malawi 400L

Poslaťod Driver67 » Ned 18. Máj 2014 10:41:09

Názov nádrže: Juriho akvárium :-D
Biotop nádrže: Malawi
Rozmery nádrže (d x v x h): 1400 x 600 x 500
Hrúbka skla: 10
Objem nádrže : 420
Dekorácia v nádrži: 10kg akva piesku zmiešaného s pieskom do bazénových filtrácii z baumaxu 25kg (výška piesku je od 3 do 6cm)
Filtrácia nádrže: Eheim ecco pro 300 (rozmyšlam nad pridaním interného filtra)
Osvetlenie nádrže: Led pásik 5050, dlžka cca 2,8m, výkon 12w na 1m
Ohrievanie nádrže: 200w
Stojan pod nádržou: Pozváraný stojan z jokloviny
Kryt nádrže: Nádrž sa postupne obkladá drevom - vzor Javor
Rastliny v nádrži: vallisneria + vysoká kryptokoryna
Ryby v nádrži: vyplňte počet a druhy chovaných rýb
Kŕmenie rýb: vločky, spirulina, štarér pre pstruhy, krmne pelety v malom množstve
Výmena vody: približne 1/3 vody raz za 2 týždne
Poznámka k nádrži: prebiehajú stále práce okolo akvária
Fotogaléria nádrže: vložte do prílohy fotografie k nádrži, administrátor potom doplní úvodné foto k nádrži
Videogaléria nádrže: doplním

Dakujem veľmi moc ľudom, ktorý mi pomáhali (radili) v predchádzajúcej téme:
http://www.cichlidportal.sk/forum/viewtopic.php?f=17&t=2937

Pokúsim sa v najbližšej dobe doplniť môj príbeh o poznatky a fotky, majte prosím strpenie :?
Naposledy upravil Driver67 dňa Ned 18. Máj 2014 10:53:29, celkovo upravené 1
Driver67

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Juriho Malawi 400L

Poslaťod Driver67 » Ned 18. Máj 2014 10:51:02

Takto to celé začalo:

Akvárium, ktoré mal doma kamarát vypusténe nejaký ten čas mu zavadzalo a rozhodol sa, že sa ho chce zbaviť. Akvárium má približne nejakých 8-10rokov. Bál som sa ho napustiť, aby mi doma nezačalo tiecť alebo nebodaj neprasklo. Preto bolo akvárium zložené u mňa v garáži kde som ho pretesnil a zároveň aj čistil od vodného kameňa. Strávil som jeden celý večer v garáži tým, že som čistil akvárium s octom a zubnou kefkou :think: :think: .

Vlepil som do rohov akvária kusy skla, ktoré mi sklenár narezal a pridal som na vrch výstuž, ktorá spája dve protilahlé najdlhšie steny akvária.

Obrázok
Driver67

Poslaťod simon » Pon 19. Máj 2014 12:37:10

S tými výstuhami si urobil dobre. Predsa budeš mať aj lepší pocit bezpečnosti. A takto ti aj dlhšie vydrží. Vždy je lepšie urobiť niečo preventívne , ako sa potom chytať za hlavu. Aj motorku si mohol trochu tou kefkou, keď už si bol rozbehnutý. :mrk Nech sa darí.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Driver67 » Pon 19. Máj 2014 23:52:36

Preniesť akvárium bola celkom sranda... Ledva sme ho natrepali do kufra starej X5ky a bolo treba zložiť zadné sedačky...

Takto to vyzeralo pred napustením
Obrázok

Podarilo sa mi zohnať nový druh suchozemského smrada no jeho chov v tomto akváriu som si rozmyslel a nakoniec zostanem pri povodnom plane a budem chovať rybičky:
Obrázok

Napúšťame
Obrázok
Použil som cca 10kg zabehnutého piesku zo starého 220L akvária, podarilo sa mi odčerpať za pomoci filtra približne 100litov zabehnutej vody + použil som zabehnutý filter z 220L akvária.
Driver67

Poslaťod Driver67 » Uto 20. Máj 2014 0:08:41

Obrázok
Strapatá príšera skúmala gibbicepsa v kýbli :lol:

Napustené akvárium, osvetlené za pomoci kuchynského svietidla 90cm, približne 20watt
Obrázok

V akváriu plávajú ešte mbuny, ktoré sú už predané...
Obrázok

Neúspešný pokus namontovat dvere na stojan:

Obrázok

Obrázok

Použil som ledkové pásy na osvetlenie akvária.
Obrázok
Ide o ledky 5050, s výkonom 12w na 1m. Použil som toho približne 3 metre.
Nemám ešte objednaný stmievač na ledky a rád by som dorobil nejaké nočné osvetlenie.

Takto to svieti za pomoci tých led pásikov, je to dosť silné svetlo a veľmi zle sa to fotí. Preto sú fotografie hodne skreslené.
Obrázok

Obrázok
Driver67

Poslaťod Driver67 » Uto 20. Máj 2014 0:26:45

*Zatial na filtráciu používam starý filter ecco pro 300, na jeho vstupe mam tu mega velikú nevkusnú špongiu, vdaka ktorej nemusím zvnútra filter tak často čistiť. Viem, že je to hodne nevkusné. Rozmýšlal som nad tým, že z tej špongie skúsim zrezať a nejako ju zamaskujem kamenmi.

Neviem ako vyriešim pozadie akvária. Asi použijem nejakú tapetu. Neviem sa rozhodnúť či čiernu, bledomodrú alebo nejakú s motívom nejakých kameňov.

Rozmyslal som aj nad napadom nalepit tenké kusky bridlice na polystren a ten umiestnit do akvária no neviem ako by som to tam uchytil. Možno by to nebol až taký problém. Viete mi skúsiť nejako poradiť ?

Rybky, ktoré chovám:
11x Placidochromis gissel (možno tak 3cm)
11x Dimidochromis taiwan red
(Ryby zakupene u pána Becheru v šulekove)
6x Copadichromis borley kadango

1xGibbiceps (cca 22cm ?)
2x L144 (už dospelé kusy)
1x Platydoras costatus (leňoch)
2x Pimelodus pictus (stále sa bijú ako malé deti)

Rád by som k týmto rybkám pridal ešte dalšie. Viete mi skúsiť poradiť čo by sa k nim hodilo ? Mám 2ks Firefishiek, ktoré mi ostali. Možno by som ich počet doplnil... Len koľko rybiek do toho akvária dať ?
Driver67

Poslaťod simon » Uto 20. Máj 2014 12:29:33

Farebnosť tapety si vyber takú aká sa páči tebe. Je možné zadnú stranu natrieť aj farbou. Mnohí to tak majú urobené. Ak by si chcel lepiť ako pozadie bridlicu, musel by si znova akva vyprázdniť. Stálo by to za tú námahu? Ja by som to už nerobil. Ak si chceš nechať ten molitanový filter, tak ho zamaskuj trebárs aj nejakým vyšším koreňom. Ja by som zmenil aj rozmiestnenie kameňov. Urobil by som jednu väčšiu kôpku vľavo, jednu menšiu vpravo + ten koreň alebo vyššiu skalu, (alebo opačne) a zopár kameňov rozhodil do stredu. Ale veľmi neber ohľad na to, že píšem ako by som to urobil ja. Urob to tak, aby tam bolo tvoje JA. S rybami ti neporadím čo do druhového zloženia. A počet - tam musíš brať do úvahy veľkosť, znášanlivosť, povahu. Ale na jednu väčšiu rybku rátaj tak min. 10 litrov vody. Toto ale asi vieš, takže nič nové.
A toho "suchozemského smrada" si mal nechať vo vnútri, aby zistil, čo je to bývať v akváriu. Možno by si rozumeli. A možno by mu narástli aj plutvy.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod Driver67 » Uto 20. Máj 2014 14:04:27

Dnes som kupil šroby do stojanu - dúfam, že tento krát správne a podari sa mi osadiť dvierka na stojan a spraviť si tak skrinku.

U mamy v akváriu mám jednu veľkúúúú cryptokorynu, ktorú by som rád umiestnil do akvária. Je to tak veľká rastlina, že by mohla zamaskovať ten predfilter. Poprípade som rozmýšlal nad nejakým maskovaním z bridlice.

Dnes som si kupil dve dlhé bambusové tyče, rád by som z nich postavil nejakú dekoráciu do akvária a skombinoval ju s rastlinami. Rád sa vo volnom čase hrám s takýmito blbosťami. Nafotím to celé a uvidím čo z toho celé vznikne.

Nemuselo by to byť ako päsť na oko, je to predsa z prostredia afriky :lol:

Obrázok
Driver67

Poslaťod Driver67 » Uto 20. Máj 2014 20:58:31

Takže dnes prebehol výmenný obchod. Kúpil som mame novú mladú rastlinu krytokorynu. Stálo ma to 5 eur :angel: a vzal som si maminu starú rastlinu z 60litrového akvária. Ked som tú rastlinu umiestnil do mojej 400vky nerozumiem tomu, ako sa mohla zmestit do maminej 60tky. Na výšku môže mať tá rastlina 50cm ! :clap

Mohli sme z toho spraviť šalát na večeru :skleb :F
Obrázok

Rastlina splnila účel a zakryla predfilter a z časti aj ohrievač :hand

Obrázok
Obrázok

Prikladám fotky z výroby bambusového domčeku :devil
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Driver67

Poslaťod simon » Štv 22. Máj 2014 12:04:00

A toto čo za rybka v domčeku? :F
Molitan si dobre schoval. A to domino by som trochu rozhádzal. :think
Obrázok užívateľa
simon

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 35 hostia