Moje nové akvárium

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: Moje nové akvárium

Poslaťod simon » Ned 06. Apr 2014 20:31:31

Pekná práca. Pekný objem. Ja by som dal aj nejakú rastlinu.
A tu sa, tak povediac, "nefrfle". Ak niekto povie svoj názor, je to len dobre. Ak sa rybám darí a majú vytvorené dobré podmienky pre život, daš si tam také, aké chceš ty a nie niekto iný.
Mne veľmi "nereže" priehľadné akvárium, ale ak slúži ako deliaca stena, asi by nebolo dobré, keby si tam dal nejaké pozadie, prípadne tapetu. Pohľad zo zadnej strany by asi nebol nič moc. Leda, že by si tam dal nejaký pekný obraz.
V tom celkovom pohľade mi chýba to, čo je pod akváriom.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod paloi » Ned 06. Apr 2014 22:00:56

polda-no, si tu regnutý cez tri roky a až teraz si sa rozpísal? To chcelo riadne sebazapieranie ;)

K tej kombinácii z rôznych vôd - no a čo? Ak to Tebe nevadí... Ja tiež tvdrím, že chovám americké cichlidy. A pritom mám medzi nimi aj jednu z Madagaskaru a troch sumcov z Ázie. A dobre im je spolu. Jeden z tých sumcov už žije s americkými cichlidami asi 8 rokov a nesťažuje si :lol:

A ešte by si mohol nejaké info k tej mriežke - kde si to zohnal, aké kusy sa vyrábajú, či Ti to odrezali na mieru... Nepláva to vo vode?
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod polda-no » Pon 07. Apr 2014 12:07:17

To pozadie by som aj dal, ale akvárium slúži ako deliace stena a teda obidve strany sú pohľadové, ako schodby tak aj z haly. Pod akvariom je skrinka s drevo triesky, kde vnútro je vystužené kovovou konštrukciou. Je to vidno na fotke č. 6.
Priznám sa, že rád čítam ( a sú tu veľmi užitočné informácie) a nechce sa mi veľa písať. Teraz som chcel skôr ukázať svoju prácu.
K tej mriežke, ide o plastovú tenkú mriežku o rozmeroch 50 x 50 cm, ktorú som len orezal presne na mieru a prilepil o dno (sklo) transparentným akvaristickým lepidlom. Kúpil som ju v obyčajnom obchode pre remeselníkov, v Baumaxe musia mať určite nie čo podobné.
Keby aj nebola prilepená, je zaťažená pieskom a skalami.
Obrázok užívateľa
polda-no

Images: 28
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod simon » Pon 07. Apr 2014 13:59:44

polda-no píše: Pod akvariom je skrinka s drevo triesky, kde vnútro je vystužené kovovou konštrukciou. Je to vidno na fotke č. 6.

Áno na fotke č. 3 je, ale len časť skrinky. Nie je to pohľad na celok - nádrž + skrinka. :tmi Ak budeš mať chuť, mohol by si to sem dať.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod polda-no » Pon 07. Apr 2014 18:18:45

Toto je celkový pohľad na akvárium a dôvod, prečo sú obidve strany pohľadové.
akva_001.JPG
akva_002.JPG
akva_003.JPG
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
polda-no

Poslaťod polda-no » Pon 07. Apr 2014 18:23:22

Pridávam aj niekoľko fotiek rybičiek, nie som najlepší fotograf, ale snažil som sa.
akva_004.JPG
akva_005.JPG
akva_006.JPG
akva_007.JPG
akva_008.JPG
akva_009.JPG
akva_010.JPG
Obrázok užívateľa
polda-no

Poslaťod simon » Pon 07. Apr 2014 19:38:49

Tak toto je určite o inom, ako zavesené akvarko do tmy. Takto vidieť, ako si to vsadil do interiéru. A môžem povedať, že mne to ladí. :yes Moje "ladenie" však vôbec nie je podstané. Ale aj tie fotky s rybami ti vyšli dobre.
A ešte k tomu krytu. Opakujem - pekná prácička. Ale - otváranie je možné cez tie časti, ktoré majú tie "úchyty? V prípade nejakej väčšej manipulácie je možné asi dať celý kryt bez problémov dole, nie? Alebo sa dá aj tá väčšia časť vyklopiť? Ak som dobre videl, tak som na nej videl uholníky a napevno spojené.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod polda-no » Pon 07. Apr 2014 19:53:16

Otváranie je len cez horné úchyty, v prípade väčšieho čistenie sa dá jednoducho dať celý kryt dolu. Cez otvory sa dostanem ku všetkému potrebnému vo vnútri akva. Na krátkych stranách krytu sú úchyty na zdvihnutie krytu, 2 osoby to zdvihnú bez problémov. Kryt je zmontovaný napevno aby bol pevný. Z vnútra je úplne vystriekaný tekutou gumov proti vlhkosti.
Obrázok užívateľa
polda-no

Poslaťod simon » Pon 07. Apr 2014 20:01:29

polda-no píše:Otváranie je len cez horné úchyty, v prípade väčšieho čistenie sa dá jednoducho dať celý kryt dolu. Cez otvory sa dostanem ku všetkému potrebnému vo vnútri akva. Na krátkych stranách krytu sú úchyty na zdvihnutie krytu, 2 osoby to zdvihnú bez problémov. Kryt je zmontovaný napevno aby bol pevný. Z vnútra je úplne vystriekaný tekutou gumov proti vlhkosti.

Tie úchyty na bočných stranách som si všimol, preto som aj dedukoval, že sa dá bezproblémov zložiť. Dobre vymyslané. Nech sa darí. :yes
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod polda-no » Uto 08. Apr 2014 13:31:22

Trocha som sa hral a pridal som dve modré led svetielka, uvidím ako to bude svietiť keď zhasne hlavné svelo. Ledky som nastavil do 22.00 hodiny.
DSCF1829.JPG
DSCF1840.JPG
Obrázok užívateľa
polda-no

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 71 hostia