geophagus + diskus

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

geophagus + diskus

Poslaťod maykovic » Pia 04. Apr 2014 17:01:27

Chcem sa opytat mozno ma nieko aj skusenost .. je podla Vas mozne chovat spolocne geophagusi parnabei a diskusi spolu pri teplote 28 C ?
maykovic

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: geophagus + diskus

Poslaťod Juraj1973 » Pia 04. Apr 2014 21:13:47

Myslim, ze teplota by mala byt ten najmensi problem. Sam som uvazoval nad podobnou kombinaciou. ( pindare discus) Laicky si myslim ze bude problem udrzat pri tejto kombinacii kvalitnu vodu (Ph, tvrdost , teplota a cistota) ak sa ti to podari bude to fungovat a ja ti fandim. Teplota ako taka by problem byt nemal.. ale asi si by mali odpovedat kompetentnejsi ( ja cerpam len z toho co som sa pytal)
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Re: geophagus + diskus

Poslaťod l_laco » Pia 04. Apr 2014 22:40:43

Článok je to síce trochu starší, ale verím že stále aktuálny:
http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-226

G. Parnaibae som síce nechoval a ani diskusy nie, ale také Geophagus megasema alebo aj Geophagus sp. RedHead sú celkom aktívne a živé ryby, ma rozdiel od diskusov, ktoré sú skôr pomalé a kludné. Myslím že kombinácia týchto dvoch druhov nie je veľmi vhodná najmä z tohto dôvodu. Teplota určite nebude problém ...skôr kvalita vody a zloženie krmiva.
Už sa to tu na fóre niekde rozoberalo aj keď s iným druhom Geophagus a záver bol rovnaký ... ale najlepšie je to vyskúšať.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia