Zdravim vsetkych
Chcem sa po 30.rocnej prestavke vratit k akvaristike a zacat tam kde som vtedy skoncil, cize pri maronikoch.
Viem ze pre mnohych je to nezaujimava ryba, ale mne vyhovuju jej vlastnosti , je kludna, nedevastuje akva ( rastliny su podmienkou)
Ale k veci, chcem sa vyblaznit na biotope a cim viac si o tom citam, tym vacsi mam z toho gulas.
Ma to plavat v Rio Maroni a za suseda moze mat napr. Festivu. Z ineho zdroja mam, ze sa to cvachta v Rio Orinoco a dalsi uvadza Rio Suriname.
Do tvaroveho kontrastu by sa pri cichlidach malo motat nieco tenke dlhe, napr. dake vhodne Lorikarie, ale neviem najst ktore, pripadne este daco na spestrenie.
Povodne to malo byt zrealizovane v malom akva cca 160l v kancli v praci, ale bude to napokon doma v obyvacke v 300-400l a po podrobnom precitani tohoto portalu hrozi v pivnici 1000-ka.
A takto sa ja dokola zamotavam a to som chcel zrealizovat do vianoc , ale asi az tych buducich
Prosim, poradte ako zacat, co by ste dali k maronom a ake prostredie vytvorili,pripadne kde najst info o tychto biotopoch. Dakujem.