Sladkovodne raje

Diskusia o akváriových rybách, ktoré nepatria do skupiny cichlíd

Re: Sladkovodne raje

Poslaťod pavol69 » Ned 23. Feb 2014 19:33:58

Peknééé. :yes

Na nete som hľadal informácie o chove Potamotrygon reticulatus, ale veľa tam toho nie je, skôr všeobecne o Potamotrygon. Poprosím Ťa o reálne informácie a skúsenosti s Potamotrygon reticulatus. Otázky :
1. V akom veľkom akváriu ( rozmery ) máš Potamotrygon reticulatus ?
2. Kde si kúpil Potamotrygon reticulatus ?
3. Aké sú momentálne veľké ?
4. Aké máš základné parametre vody ?
5. Odlišujú sa pri chove od ostatných druhov Potamotrygon ( prípadne Tvoje skúsenosti z chovu ) ?

:mrk
pavol69

Reklama

Poslaťod Rostratus » Ned 23. Feb 2014 19:36:29

Uff to sú otázky na telo :clap Skúsim sa ja opýtať opačne. Aké máš skúsenosti všeobecne s rybami, aké si choval, alebo chováš? Ono pri rajách je to to isté ako pri iných rybách. Pokiaľ im urobíš vhodné podmienky tak prosperujú, ak nie tak smola.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod pavol69 » Ned 23. Feb 2014 19:46:45

Nie som začiatočník v akvaristike, mäm veľmi dobrého učiteľa na chov cichlíd ( na odchov sa nechystám, lebo to je vyšší stupeň akvaristiky ). V skratke, viem sa o ryby zodpovedne a podľa možností dobre postarať.
Čo chovám som napísal o pár príspevkov vyššie.
Ale pokiaľ máš pocit, že Tvoje informácie a skúsenosti sú dôverné, nemusíš odpovedať.

:mrk
pavol69

Poslaťod Rostratus » Ned 23. Feb 2014 19:57:40

Niesú dôverné. Nemajú byť prečo. Ja len, že by som na tvojom mieste moc neskúšal raje. Aspoň nie teraz. Aké máš vstupné hodnoty vody? Ak nemáš dobré hodnoty pre raje, budeš to musieť vodu upravovať ako ja.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod pavol69 » Ned 23. Feb 2014 20:32:33

Potamotrygon reticulatus je len jedna z možností do budúceho akvária. Aby som mohol posúdiť, či je to aj reálna možnosť, musím vedieť o Potamotrygon reticulatus čo najviac informäcií.
Vodu priamo z vodovodu mám vhodnú na chov Uaru fernandezyepezi.
pavol69

Poslaťod HEAD66Y6 » Ned 23. Feb 2014 20:52:49

Čavec pavol69 a už je máš ty Uary F. ?
HEAD66Y6

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod pavol69 » Ned 23. Feb 2014 21:20:10

Nie, nemám, lebo som nevedel zohnať auto na termín a miesto, keď ich predával pán Ladynski z Poľska a nemal som vtedy ani karanténnu nádrž, posledná možnosť bol pán Kučera z Vivária Mělník, ale ani ten ich nekúpil.
Ale Uaru fernandezyepezi som uviedol len preto, lebo som riešil vodu pre tieto ryby, predpokladám, možno sa mýlim, že by rovnaká voda bola vhodná aj pre Potamotrygon reticulatus.
Pokiaľ nad nejakou rybou uvažujem, tak si dopredu zistím, či som schopný jej vytvoriť podmienky, aby som potom nemusel riešiť úpravu vody. Preto sa pýtam, pýtam a pýtam.
Alebo portál ( všeobecne ) nie je o tom ?
pavol69

Poslaťod Icin » Ned 23. Feb 2014 23:09:36

pokud máš vodu vhodnou pro Uaru, tak máš prakticky vodu pro jakoukoli rybu, protože Uaru žijí prakticky v destilce
jinak bych teda nepřirovnával trnuchy k ostatním rybám. ten chov má svoje určitá specifika. souhlasit se dá s tím, že je potřeba jim "poskytnout vhodné podmínky". Ale to je snad úplně jasný :) ale oproti jiným druhům jsou to podmínky dost specifické. hlavně na to chce myslet už při zakládání nádrže, protože většina běžných nádrží nemá nadprůměrnou plochu dna
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod HEAD66Y6 » Pon 24. Feb 2014 14:19:35

pavol69 píše:Nie, nemám, lebo som nevedel zohnať auto na termín a miesto, keď ich predával pán Ladynski z Poľska a nemal som vtedy ani karanténnu nádrž, posledná možnosť bol pán Kučera z Vivária Mělník, ale ani ten ich nekúpil.
Ale Uaru fernandezyepezi som uviedol len preto, lebo som riešil vodu pre tieto ryby, predpokladám, možno sa mýlim, že by rovnaká voda bola vhodná aj pre Potamotrygon reticulatus.
Pokiaľ nad nejakou rybou uvažujem, tak si dopredu zistím, či som schopný jej vytvoriť podmienky, aby som potom nemusel riešiť úpravu vody. Preto sa pýtam, pýtam a pýtam.
Alebo portál ( všeobecne ) nie je o tom ?

Jasně že o tom to je . Já jen že sleduju tvůj zájem o Uary i na ceskycichlidklub , jak tam debatíš s Hifixem . Tak proto se ptám jestli je už máš ;) . Ty by jsi je chtěl mít pohromadě ( trnuchy a Uary ) ?
HEAD66Y6

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod pavol69 » Pon 24. Feb 2014 17:41:55

HEAD66Y6 píše:Jasně že o tom to je . Já jen že sleduju tvůj zájem o Uary i na ceskycichlidklub , jak tam debatíš s Hifixem . Tak proto se ptám jestli je už máš ;) . Ty by jsi je chtěl mít pohromadě ( trnuchy a Uary ) ?

Ospravedlňujem sa Ti, moja reakcia bola len doznievajúce rozčarovanie nad neochotou podeliť sa o skúsenosti a informácie, pre ktoré je tento portál založený. :hand

Uaru fernandezyepezi je ryba, ktorá ma zaujala ako prvá z cichlíd, keď som v akváriu choval tetry. No nevedel som, že je to veľmi náročná, drahá a veľmi málo dostupná ryba, ku ktorej sú len minimálne informácie. Možno raz budem mať príležitosť "vlastniť" túto rybu vo svojom akváriu, preto ma o nej zaujíma čo najviac a hlavne zo zdroja reálnych informácií.

Uaru fernandezyepezi a Potamotrygon reticulatus bola jedna z možností, ale po písomnej diskusie s Icinom a "oprášení" poznámok o chove Uaru fernandezyepezi by to nebola dobrá voľba.
pavol69

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecná diskusia o akváriových rybách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia