1200 litrov

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
10
91%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
1
9%

Celkom hlasov : 11

Re: 1200 litrov

Poslaťod Icin » Pia 21. Feb 2014 22:53:14

pavol69 píše:Keby si mal v akváriu len Osteoglossum, Potamotrygon ..., stačilo by kŕmiť raz za tri dni ?

Placky je potřeba krmit ideálně několikrát denně. Minimálně 1x denně. 3-denní půst už je opravdu dost na hraně i pro dospělé kusy. je to dravec a má velice rychlý metabolismus. Jinak v dospělosti se prakticky nezahrabávají. Dělají to pokud se cítí ohroženi nebo chtějí mít klid (např na trávení). Ale i při kompletním zahrabání jim stači poměrně tenká vrstva písku. Větší problém bych viděl v tom, že díky svému pohybu dokáží přesunout velké množství písku od okraje akvária, což někomu může vadit
Jinak i obecně pro všechny ryby není vhodné krmení ob tři dny. Nárazově to většinou není problém, ale dlouhodobě bych to nedoporučil u žádného druhu.
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Reklama

Poslaťod pavol69 » Sob 22. Feb 2014 9:18:02

Icin píše:Jinak i obecně pro všechny ryby není vhodné krmení ob tři dny. Nárazově to většinou není problém, ale dlouhodobě bych to nedoporučil u žádného druhu.

Z akého dôvodu ?
pavol69

Poslaťod Aquarista » Sob 22. Feb 2014 13:05:27

pavol69 píše:Trochu Ťa vyspovedám. :nod
Akú máš "čistú" výšku vodného stĺpca ?
65cm

Zaujímalo by ma, keď vidíš ako rastie Osteoglossum a Potamotrygon, zmenil by si výšku akvária ?
výška je v pohode, no chcelo by to väčšiu plochu dna

Koľko cm piesku je ideálne pre Potamotrygon, aby sa mohol v pohode zahrabať, prípadne, koľko ho máš Ty ?
ja mám cca 4cm piesku, samozrejme podla toho ako ho kedy poprefukujú. A zahrabujú sa aj ako dospelé, buď ak čistím v akva, tak sa zahrabú. Alebo ak ich hocičo vyruší, no a najčastejšie ak už má samica dosť párenia sa a samcovho dotierania, tak sa zahrabe úplne, vydno je fakt len oči

Ako často odkaluješ ?
raz týždenne + výmena 1/4 až 1/3 vody

Keby si mal v akváriu len Osteoglossum, Potamotrygon a jeden druh cichlíd ( do 30 cm ), stačilo by kŕmiť raz za tri dni ?
určite nie, aspoň raz denne len občas hladní deň na prečistenie … hladný potamotrigon je velmi útočný, vtedy ide aj po velkých rybách , aspoň tie moje.
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod pavol69 » Sob 22. Feb 2014 17:04:23

Prečítal som si, že máš dva filtre EHEIM 2080 profesional 3. Možno som prehliadol :
1. Aké máš filtračné média ?
2. Ako často čistíš filtre ?
3. Potamotrygon robí veľký "bordel" v akváriu ?
4. Máš pár Potamotrygon, kebyže chováš len 1 ks, vybral by si si samca alebo samicu ?
pavol69

Poslaťod pavol69 » Sob 22. Feb 2014 17:41:04

5. Určite kŕmiš Potamotrygon pestrou potravou, ale zaujíma ma, aká potrava by mala byť základná ( ktorá sa dá bežne kúpiť ) ?

Tú istú otázku som položil aj Icinovi, škoda, že neprispievate svojimi skúsenosťami o Potamotrygon do témy "Sladkovodne raje".
:mrk
pavol69

Poslaťod Aquarista » Sob 22. Feb 2014 17:42:14

[quote="pavol69"]Prečítal som si, že máš dva filtre EHEIM 2080 profesional 3. Možno som prehliadol :
1. Aké máš filtračné média ?
vo filtroch mám len náplne dodávané výrobcom a to 1x keramické válčeky a 2x substrat pro

2. Ako často čistíš filtre ?
podla paarametrou vody, priebežne meriam NO3 a ak je už blízko 50mg a neklesá ani po výmene 1/3vody, tak vyčistím filtre. Vychádza to cca tak každé tri mesiace. Zo začiatku, keď som mal len jeden filter som ho musel čistiť raz mesačne.

3. Potamotrygon robí veľký "bordel" v akváriu ?
No keď som to ešte skúšal z rastlinamy, tak ich vkuse lamali a bola po nich riadna spúšť, ale odkedy som to z vegetáciou vzdal, skôr by som povedal, že mi udržujú krásne bieli piesok. Tým že ho neustále prefukujú pri hladaní potrayvy, tak výria bordel a ten končí vo filtry. Ak by som v tom akva nemal ancikov, tak by som možno ani odkalovať nemusel.

4. Máš pár Potamotrygon, kebyže chováš len 1 ks, vybral by si si samca alebo samicu ?[
Tak to ti neviem povedať, asi je to jedno. Okrem hladu voči iním rybám su obé pohlavia rovnako neagresívne. Podla literatúry, je vraj samec agresívnejší, no ten moj okrem samice ktorú naháňa, lebo sa chce vkuse trkať si ostatné ryby nevšíma. Čo by robil, keby nemal samicu neviem.
Obrázok užívateľa
Aquarista

Poslaťod Aquarista » Sob 22. Feb 2014 17:57:06

[quote="pavol69"]5. Určite kŕmiš Potamotrygon pestrou potravou, ale zaujíma ma, aká potrava by mala byť základná ( ktorá sa dá bežne kúpiť ) ?

Základ potravy by samozrejme mali tvoriť ryby. Tie kúpiš všade a ideálne sú celé, nie iba filety, lebo pri konzumácii celých rýb potamotrigon konzumáciou kože, kostí aj vnútornosti získava ptrebné vitamíny a mineráli a podom ani žiadne doplnky nepotrebuje. No to ide sapozrejme postupne s vekosťou rýb. Tie moje nejskor žrali len živé nitenky, pri tých som sa obával zavlečenia choroby, no skoro sa mi ich podarilo priviknuť na patentky. Tie som prestriedaval s malými krevetkami a malímy kúskami rýb. Ako postupne rastli , tak som zväčšoval aj velkosť potravy. Dával som im väčšie krevety a väčšie kusy rýb a patenktky som postupne vypustil, pre takú velkú rybu už ich treba strašne vela, aby sa nasítili. Teraz im ešte občas pridám na spestrenie chudé mäso napr. kuracie prsia, hovädzie srdce a.p.. ale mäso teplokrvných živočíchov by mali žrať minimálne. Vraj im zaťažuje tráviaci trakt ak ho zožerú privela. Ryby a kôrovce sú aj v prírode ich prirodzená potrava.
Obrázok užívateľa
Aquarista

Poslaťod Aquarista » Sob 22. Feb 2014 18:08:40

pavol69 píše:5.

škoda, že neprispievate svojimi skúsenosťami o Potamotrygon do témy "Sladkovodne raje".
:mrk

No nemyslím si , že môžem mentorovať tému o sladkovodných rajách ;)
Mám ich síce už tretí rok a asi by som ich aj rozmnožil ak by som chcel (podla info čo som zatial získal) ale necítim sa byť až natoľko múdry, aby som rozdával rozumy. Čo viem napíšem. Chápem , že sa ťažko získavajú informácie i týchto parybách, aj ja mám väčšinu info, len cez internet, literatúra žiadna a raz som stretol človeka, čo choval zhodou okolnosti tiež motoro , ale nepovedal mi vlastne vobec nič. Keď som sa ho niečo pýtal, tvaril sa akoby som ho mučil, tak som to nechal tak.
Ale pýtaj sa , aj v téme potamotrigon … a aj exadmnin Rostratus už má placky ;)
Obrázok užívateľa
Aquarista

Poslaťod pavol69 » Sob 22. Feb 2014 18:21:05

Aquarista píše:No keď som to ešte skúšal z rastlinamy, tak ich vkuse lamali a bola po nich riadna spúšť, ale odkedy som to z vegetáciou vzdal, skôr by som povedal, že mi udržujú krásne bieli piesok. Tým že ho neustále prefukujú pri hladaní potrayvy, tak výria bordel a ten končí vo filtry. Ak by som v tom akva nemal ancikov, tak by som možno ani odkalovať nemusel.

Myslel som aj výkaly od Potamotrygon. Čítam, že Ancistrusy prežívajú, niekde som čítal, že môžu spôsobovať Potamotrygon poranenia.

Aquarista píše:Základ potravy by samozrejme mali tvoriť ryby.

Možno hlúpa otázka, aké presne ryby a krevety ( názov ... ) ? Patentky mrazené ? Koľko kusov asi približne rýb zožerie jeden Potamotrygon ?
pavol69

Poslaťod Aquarista » Ned 23. Feb 2014 0:27:18

Myslel som aj výkaly od Potamotrygon. Čítam, že Ancistrusy prežívajú, niekde som čítal, že môžu spôsobovať Potamotrygon poranenia.

No neviem kto a ako prišiel na takú skúsenosť, no ja si neviem predstviť ako ancistrus ublíži potamotrygon :lol: . Opačne áno, už som pár krát videl ako sa potamotrygon pokúša zožrať ancíka, len sa mu nevie prehrízť cez pancier. Ale opačne je to somarina. Koža potamotrygonov je z vrchu drsná aku brúsny papier a teraz ako sú staršie im miestami dokonca rastú ostne.
Podla mňa je to aby im nejaký písavník ublížil jeden z nezmislov čo o potamotrygon kolujú.
Výkaly potamotrygon vodu vôbec neznečisťujú, v podstane my z nádrže miznú vidím ich iba hneď povypráznení a potom sú fuč. Asi sa najskôr rozpadnu a folter ich nasaje.

Možno hlúpa otázka, aké presne ryby a krevety ( názov ... ) ? Patentky mrazené ? Koľko kusov asi približne rýb zožerie jeden Potamotrygon ?

Najčastejšie ich kŕmim týmto:
IMG_3201.jpg

Filety kupujem rôzne, v podstate čo v potravynách majú za rozumnú cenu.
Krevety zo začiatku som im dával malé gamarusy, predávajú ich ako potravu pre koritnačkya iné vodné živočíchy a potom klasické koktailove krevety, no to už nieje lacný špás, tak až tak vela toho nepojedli.
Patentky klasicky mrazené, ja som kupoval kilové balenie a láml si kúsky podla potreby. Množstvo uvidíš sám, su to požroši a mladé jedince by žrali vkuse,
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Aquarista

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 34 hostia