Malawi JUVEL TRIGON

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Malawi JUVEL TRIGON

Poslaťod regnak » Str 19. Feb 2014 8:15:53

Zdravím všetkých,
nakoľko som prerobil byt povedal som si že je čas aj na nové akvárko, rozhodol som sa pre rohové juvel trigon 190 a rozhodnutie padlo na biotop malawi.
Nakoľko nemám s týmto biotopom žiadne skúsenosti obraciam sa na vás ako skúsených chovateľov s prosbou o rady...
Akvaristike sa venujem asi 8 rokov, ale vždy to bol biotop "amazonia" a skaláre, terčovce, rastlinné akvária, hnojenie CO2, aj preto som sa rozhodol pre niečo nové...

Moja predstava je azúrová tapeta, biely jemný kremičitý piesok frakcia 0,8 - 1,2 mm, vápencové kamene (mám vodu veľmi kyslú a mäkkú)... a ryby chcel by som Labidochromis caeruleus yellow, Pseudotropheus saulosi, prípadne Pseudotropheus demasoni ale o tých som čítal že sú dosť agresívne...
Rád si dám poradiť hlavne v druhoch a počtoch aby sa aj v takto tvarovo netradičnom akvarku vytvorili pre ne dobré podmienky, mám len podmienku aby nedorastali do viac ako 10-12cm a farebné druhy... ďakujem
regnak

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Malawi JUVEL TRIGON

Poslaťod terrible » Str 19. Feb 2014 10:01:06

Čo znamená veľmi kyslá a mäkká voda? lebo ak je naozaj VEĽMI kyslá a mäkká tak by som si najskôr na tvojom mieste vyskúšal upraviť vodu na hodnoty potrebné pre malawky. 190 l síce nie je veľa, ale ak by si s tým mal nejako veľmi laborovať pri každej výmene vody tak neviem či sa to oplatí...
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod simon » Str 19. Feb 2014 11:25:09

Veľmi kyslá a veľmi mäkká voda nie je vhodná pre africké cichlidy. Skôr "veľmi" zásaditá a "veľmi" tvrdá.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod regnak » Str 19. Feb 2014 19:03:32

pH pláva podľa ročného obdobia od 5,5-6,6... a vodivosť sa drží okolo 5,2-5,8 mS/m... (obe hodnoty pri teplote vody 20stupňov) ale to si ja viem v pohode poriešiť...
skúste mi poradiť skôr s tým biotopom, kombináciou druhov a hlavne počtom na daný tvar akvária...
regnak

Poslaťod Nawi » Str 19. Feb 2014 22:18:28

Ako tu už odznelo 190l je pre malawi málo,ale mohlo by to fungovať s dvoma druhmi,ktoré si spomenul t.j. Labidochromis caerul. yellow a P.saulosi cr.Zaobstaraj si pokial máš možnosť malé,mladé rybky po 8-9 ks s každého druhu.S tou vodou budeš mať čo robiť,ale ide to.Ja ju tiež musím upravovať.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod simon » Sob 22. Feb 2014 21:42:45

Aj môj názor je podobný, že je to pre Malawi malá nádrž. Ak to vychádza na hrubý objem 190 litrov (vonkajšie rozmery), na čistý to bude o niečo menej. Rátaj s tým, že hladina vody nebude až po hornú hranu, hrúbka skla, potom nejaká dekorácia- piesok, kamene a prípadne pozadie. Ale niektorí tvrdia, že to ide aj pri takýchto objemoch bez problémov.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod regnak » Str 26. Feb 2014 7:16:38

teda dva druhy po cca 9 kusov - Labidochromis caeruleus yellow a Pseudotropheus saulosi, teda tu bude žlto, zlaté a troška modrej (dom. samec) :) chcel som tam aj trocha červenej, ale vzhľadom na tvar a rozmery sa uspokojím s týmto...
Mal by som ešte otázku koľko samíc a koľko samcov v každej skupine?
regnak

Poslaťod terrible » Str 26. Feb 2014 7:45:51

Pokiaľ nejdeš kupovať dospelé jedince, tak to nerieš, u mladých rýb v podstate nerozoznáš pohlavie.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia