Rio Negro

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: Rio Negro

Poslaťod miloš » Pia 31. Jan 2014 9:19:36

Vytiect nevytieklo aj ked chybou v systeme kontinualnej vymeny vody doslo k miernemu opusteniu koryta :)
Fotky ono nie je moc co fotit dokupil som sice este na akvazime nejake korene ale jeden musi byt stale zatazeny takze to tam je nejak nahadzane a cakam kedy klesne aby som to mohol ucesat. Ryby zatial stale nie su a a endlerky asi nikto z vas nie je zvedavy :) Ale Satanoperca daemon, Geophagus altifrons "CURUA UNA" a Crenicichla regani "Tapajos" su uz vo Vivariu a pomlay sa pre ne chystam :)
miloš

Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod pavol69 » Pia 31. Jan 2014 17:33:03

Škoda, že to už nebude "čistý biotop" Rio Negro. :sad
http://fishbase.org/trophiceco/FishEcoL ... ve_code=63
pavol69

Poslaťod miloš » Sob 01. Feb 2014 18:46:55

V com mas pocit ze to nebude ciste Rio Negro? G. altifrons, S. daemon aj C. regani sa v Rio Negro vyskytuju planovany je este H. notatus ten sa tam vyskytuje tiez. Otazne je ci sa vyskytuju v rovnakych biotopoch.
miloš

Poslaťod pavol69 » Sob 01. Feb 2014 19:40:22

Ja netvrdím, že Geophagus altifrons a Crenicichla regani sa v Rio Negro nevyskytujú :

http://www.amazon-exotic-import.de/Gall ... 0Negro.htm
http://www.amazon-exotic-import.de/Gall ... 0Negro.htm,

ale vychádzal som z názvov rýb, ktoré si napísal, Geophagus altifrons "CURUA UNA", Crenicichla regani "Tapajos" a zo zoznamu :

http://fishbase.org/trophiceco/FishEcoL ... ve_code=63.

:mrk
pavol69

Poslaťod pavol69 » Uto 04. Feb 2014 17:57:13

A ďaľšie príspevky sa nám stratili. :(
pavol69

Poslaťod simon » Uto 04. Feb 2014 18:25:29

pavol69 píše:A ďaľšie príspevky sa nám stratili. :(

Stratili, lebo spúšťali nový server.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod pavol69 » Uto 04. Feb 2014 19:31:20

simon píše:
pavol69 píše:A ďaľšie príspevky sa nám stratili. :(

Stratili, lebo spúšťali nový server.

:think :hmm :wring
pavol69

Poslaťod pavol69 » Str 05. Feb 2014 19:38:28

Miloš,
trochu som sa pohrával v myšlienkach nad skladbou rýb pre "biotop" Rio Negro, samozrejme pri rozmeroch akvária aké máš ( Mám kamarátku akvaristku, ktorá má v dome akvárium o rozmere 3300 x 1000 x 1000 mm, je to úžasný pohľad na cichlidy v takom veľkom objeme vody. ), ja by som zvolil nasledovnú skladbu :
Osteoglossum ferreirai 1 ks ( Výborná kombinácia, keď je akvárium umiestnené v obývačke na severnej strane. Kto sa zaoberá akvaristikou z pohľadu Feng Shui, tak vie o čom píšem. )
Hoplarchus psittacus pár
Uaru amphiacanthoides 6 ks ( Nesmeli by chýbať )
Satanoperca daemon 6 - 8 ks
Dekeyseria pulchra 5 ks
Hypancistrus inspector 5 ks
Neradím, len snívam.
:mrk
pavol69

Poslaťod miloš » Štv 06. Feb 2014 7:10:16

Pavol sny si treba plnit tak dotoho :)
z mojho pohladu je Osteoglossum ferreirai prilis velka na akvarium pouzitelne v byte, k L sumcom ono pekne ryby ale co z toho ked ich v akvarku takmer neuvidis a v tak velkom a plnom koreov este menej casto ako v beznejsich rozmeroch, Hoplarchus psittacus ma na moj vkus prislis "africke" farby a Uaru pekne ryby len ma nejak nedostali (sam neviem preco ale ono to tak je ze niektore ryby vidime raz povieme si ze nie su mozno ani extra pekne ale checeme ich mat a pri inych si povieme pekna ale nemusim mat vsetko :) )
miloš

Poslaťod pavol69 » Štv 06. Feb 2014 10:29:40

Momentálne si plním sen väčšieho akvária 660 litrov ( čistý objem ) s obmedzenou veľkosťou pre panelákové podmienky. Tiež som uvažoval nad "biotopom čiernej vody", ale momentálne mám v 300 litrovom ( čistý objem ) akváriu Geophagus parnaibae 9 ks, Brachychalcinus orbicularis 7 ks a Ancistrus 1 ks. Pokiaľ by som mal nové akvárium skôr, ako Štefan ( stiff ) začal rozpredávať svoju úžasnú zbierku cichlíd, urobil by som "biotop" Rio Negro s nasledovnou skladbou :
Uaru amphiacanthoides pár
Satanoperca daemon 4 ks
Hyphessobrycon socolofi 15 ks
Dekeyseria pulchra 3 ks
Hypancistrus inspector 3 ks
pavol69

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 78 hostia