Malawi 350l

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Malawi 350l

Poslaťod peca » Uto 28. Jan 2014 12:42:29

Planujes oblozit drevom aj stojan AQ ? Lebo teraz ten dreveny kryt osvetlenia moc neladi s tym kovovym ciernym stojanom ....... :S
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod opicka » Uto 28. Jan 2014 12:51:59

Simon: práveže pozadie tam nemám :( uvažoval som len o čiernej tapete avšak dosť ma to láka na to 3D ale zvažoval som skôr z bridlice ale to sa do toho nehodí . Neviem si ale veľmi predstaviť ako by som tam bo pozadie pripevnil bez toho aby som to musel dávať na trvalo na zadnú stranu a hlavne ako keďže tam mám 4 výstuhy a pozadie by bolo asi z viac častí. Uvidím. K tomu koreňu práveže som chcel niečo také velké do stredu čo by bol aj ako úkryt a stred akvária. Zo začiatku som mal veľkú patáliu s farbením ale prešlo to.
Juraj1973: ten vrch som plával skôr len namoriť na tmavú aby to tak nebilo do očí ale ešte musím dokončiť a potom sa do toho pustím.

A celkovo k príspevku a reakciám čo som očakával. Nechcel som aby to vyznelo v zlom že teda čakám tu reakciu hneď ale možno nejaké to usmernenie. Napr ako simon že viac rastliniek. to by som aj ale ako jediné mi tam prežila cryptocoryna usteriana v lavo, anubias padol za obeť. Asi by som mal pridať viac stravy zelenej ? alebo čo by ste mi poradili k tomu? zo začiatku ho nejedli jedine mladé sem tam objedli ale teraz už je z neho len taký kúsok.
opicka

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod opicka » Uto 28. Jan 2014 12:56:41

peca píše:Planujes oblozit drevom aj stojan AQ ? Lebo teraz ten dreveny kryt osvetlenia moc neladi s tym kovovym ciernym stojanom ....... :S

Ten stojan práveže chcem nechať takto ako je zatiaľ. Jediné čo na teraz plánujem je spraviť ten kryt osvetlenia, namoriť ho na tmavo aby to nebolo takto svetlé. A časom som plánoval prejsť na externý filter čo by som chcel umiestniť pod ľavú stranu akvária kde by som chcel spraviť skrinku kde by som veškerú elektirku a filter schoval. Plus možno poličky pod druhú stranu čiže časom bude aj spodok obložený ale musím to domyslieť ako hlavne. Lebo je to dosť vysoko umiestnené akvárium tak asi budem musieť tu skrinku dať spraviť buď to na mieru alebo len nechať spraviť drevo a poskladať si to sám.
opicka

Poslaťod Nawi » Uto 28. Jan 2014 14:11:06

opicka píše:Napr ako simon že viac rastliniek. to by som aj ale ako jediné mi tam prežila cryptocoryna usteriana v lavo, anubias padol za obeť. Asi by som mal pridať viac stravy zelenej ?
rastliny pri malawi len horko ťažko prežijú,väčšinou padnú za obed ako potrava :lol: , skúšal som viac druhov rastlín,ani len anubias neprežil.Skúšal som to či už pri dospelých,alebo malých rybách (odchovy).Stále mi rastliny požrali.Teraz som znovu pri zakladaní novej nádrže skúsil rastliny,uvidíme či to vydrží.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod opicka » Uto 28. Jan 2014 14:56:28

S rastlinkami som nádrže videl preto som to skúsil. Ale akosi nevyšlo skúsim to ešte s potravou dávať im viac zeleného. Známi mi odporučil keď aj len kus listu šalátu prištipcovať. Tak uvidím čo sa stane. Inak vedeli by ste mi od SERA odporučiť nejaké krmivo pre cichlidy? Alebo nejakú kombináciu pre mbumi a aulonocari
opicka

Poslaťod Nawi » Uto 28. Jan 2014 15:10:13

Potrava moc nepomoze,svojim tiez davam viacero krmiv s rastlinou zlozkou a aj tak si na rastlinach pochutia.Od sery by som ti doporucil asi sera flora ta je z rastlinou zlozkou,krmim nou tropheusy,salat je super,ja som skusal aj cinsku kapustu.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod peca » Uto 28. Jan 2014 15:28:28

vyborny je aj SERA Granugreen, obsahuje dost spiruliny, ale zasa nie je to lacná záležitosť..... :wring
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod simon » Str 29. Jan 2014 12:15:04

Ja som dal do môjho pozadie z troch častí a zalepil ho tam natrvalo. Má to aj izolačnú funkciu, hlavne v zimnom období. Stačí priložiť ruku z predu a zozadu na sklo a rozdiel ja citeľný.
To s tými rastlinami, no - to je veru - pravda. To nebol dobrý nápad z mojej strany. Malawi-to je aj rastlinná potrava. A čerstvá zeleninka nie je na zahodenie. Aj mne Julidky radi okusujú nové výhonky. Ale niečo prežije.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod opicka » Str 29. Jan 2014 16:51:01

Skúsim to krmivo a uvidím možno pridám ešte nejaký koreň usteriany ešte keďže tá im nevadí. Uvidím a dám vedieť ako som na tom plus skúsim teda nejaké odporúčané krmivo. Inak otázka už sa mi pomaly selektujú a vytvárajú páriky, neviem koľko by bolo optimálne mať rýb v akva ale časom by som chcel pridať nejaké fire fish ak by to bolo možné a ak zoženiem hlavne.
opicka

Poslaťod simon » Str 29. Jan 2014 20:10:31

opicka píše:Skúsim to krmivo a uvidím možno pridám ešte nejaký koreň usteriany ešte keďže tá im nevadí. Uvidím a dám vedieť ako som na tom plus skúsim teda nejaké odporúčané krmivo. Inak otázka už sa mi pomaly selektujú a vytvárajú páriky, neviem koľko by bolo optimálne mať rýb v akva ale časom by som chcel pridať nejaké fire fish ak by to bolo možné a ak zoženiem hlavne.

Na jednu rybu myslím, že minimálne 10 litrov vody.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 32 hostia