Malawi by Nawi

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Malawi by Nawi

Poslaťod Nawi » Uto 28. Jan 2014 10:57:34

Názov nádrže: Malawi by Nawi
Biotop nádrže: Malawi
Rozmery nádrže (d x v x h): 1420 x 720 x 590
Objem nádrže : 603l
Dekorácia v nádrži: Pozadie : čierna tapeta,kremičitý piesok frakcie 1-3mm a 0,8-2mm,tufové kamene
Filtrácia nádrže: 2x čerpacia hlavica Atman AT-202 s 6 litrovým biomolitanom
Osvetlenie nádrže: Pravdepodobne neonová trubica plus kombinácia led.
Ohrievanie nádrže: 300w ohrievač Hailea
Stojan pod nádržou: železný,vlastná výroba
Rastliny v nádrži: 2x Cryptocorine balansea,Anubias barteri nana nana yellow,Anubias kruising,Anubias coffeefolia.Ratliny sú na skúšku uvidíme ako dlho vydržia.
Ryby v nádrži: Ryby sú zatial v nádržiach v chovni,pravdepodobne osádka bude takáto: Aulonocara sp. Fire fish Ice blue albino,Copadichromis azureus,Copadichromis borleyi kadango red fin,Cyrtocara moorii,Dimidiochromis compressiceps,Nimbochromis fuscotaeniatus,Nimbochromis livingstonii ak sa podarí plánuje ešte pridať Aristochromis christyi a Champsochromis caeruleus (Uvidíme či sa mi posledné dva druhy podarí zohnať.)
Kŕmenie rýb: Ryby budú krmené rôznymi krmivami od Sera,Tropical a O.S.I.,Mrazené krmivo.
Výmena vody: Pravdepodobne raz za 20 dní,tak ako aj nádrže v chovni.
Poznámka k nádrži: Nádrž je monentálne v zábehu,osvetlenie je len provizórne,budem to ešte riešiť.
Fotogaléria nádrže: Pár fotiek zo zakladania najdete na mojej facebookovej stránke
Kód: Vybrať všetko
https://www.facebook.com/groups/348479245213526/

Videogaléria nádrže: Zatial žiadne :)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Re: Malawi by Nawi

Poslaťod simon » Uto 28. Jan 2014 12:11:25

Tú skriňu vpravo si mal "vyondiť" na balkóóóón!! Pridal by si na dĺžke akva. Po šálky ba si si zašiel aj za dvere. Ak by bolo daždivo, nemusel by si ich umývať.
Nie je to príliš vysoké?? a blízko okna?? Daj pozor na nepremyslený krok. Sú také protišmykové ponožky...... Ak by si sa prevali dovnútra, pouč rodinu o prvej pomoci. Či už pri topení alebo pri pohrýzení rybou. :O
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod peca » Uto 28. Jan 2014 12:50:28

Zaujimave kamene :yes skoda tej dlzky AQ........ale asi si nemal tu skrinu co je vedla kam dat........ten ohrievac je tam asi len docasne, nie ? Skoda ze si neuvazoval nad 3D pozadim, bolo by to krajsie a zmizli by ti aj tie cerpadla s biomolitanmi. Pockame si na ryby, to bude zasa o niecom inom......
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Nawi » Uto 28. Jan 2014 13:57:04

simon píše:Tú skriňu vpravo si mal "vyondiť" na balkóóóón!! Pridal by si na dĺžke akva. Po šálky ba si si zašiel aj za dvere. Ak by bolo daždivo, nemusel by si ich umývať.
Nie je to príliš vysoké?? a blízko okna?? Daj pozor na nepremyslený krok. Sú také protišmykové ponožky...... Ak by si sa prevali dovnútra, pouč rodinu o prvej pomoci. Či už pri topení alebo pri pohrýzení rybou. :O
akva je v obývačke,tá skriňa je obývačková stena :lol: ,rozmery sú v pohode i ked je pravda že mohlo byť dlhšie,ale nevadí.Popri toľkých nádrží v chovni aspoň jedna v byte čo ma najviac teší.Vysoké určite nie je,bude to pecka z rybamy.Jo je blízko okna,čo bol aj úmysel,cez deň tam svieti cca 2 hodiny slnko.Väčšina aulonocar a haps sa radi slnia,potrebujú to k vyfarbeniu,mám to odsledované aj v nádržiach v chovni.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Nawi » Uto 28. Jan 2014 14:00:23

peca píše:Zaujimave kamene :yes skoda tej dlzky AQ........ale asi si nemal tu skrinu co je vedla kam dat........ten ohrievac je tam asi len docasne, nie ? Skoda ze si neuvazoval nad 3D pozadim, bolo by to krajsie a zmizli by ti aj tie cerpadla s biomolitanmi. Pockame si na ryby, to bude zasa o niecom inom......
no zo skriňou sa nedalo nič robiť,je cca 3 metre dlhá :) ohrievač je tam len pre istotu,v byte je dosť teplo a prakticky vobec nejde.3D som zámerne nedal,nechcem som zbytočne uberať z objemu nádrže,je to vec vkusu.Osobne sa mi to páči a to je podstatné.S rybamy to bude určite niečo iné.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod paloi » Uto 28. Jan 2014 19:56:03

Tá výška je síce super, ale pri tej výške by to chcelo aj väčšiu dĺžku. Vraj najlepšie opticky vyzerajú akváriá, kde je dĺžka trojnásobkom výšky (ale to len mudrujem, moje akvarko to tiež nespĺňa).

Pigi, ale mne osobne si urobil radosť, že si sem zavesil prezentáciu. Akosi pomenej tu totiž píšeš v poslednej dobe, som si všimol ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Nawi » Uto 28. Jan 2014 22:38:57

To ano,ono vyzera to aj takto celkom fajn,uvidime ked tam pridu ryby ako to bude vyzerat :-)
S prezentaciou som vahal,nechcel som to sem davat,ale nakoniec som sa rozhodol a zavesil to sem.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod simon » Str 29. Jan 2014 11:42:46

Nawi píše:S prezentaciou som vahal,nechcel som to sem davat,ale nakoniec som sa rozhodol a zavesil to sem.

To si ale urobil dobre. :yes
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Nawi » Pia 31. Jan 2014 23:33:24

Krátke video,pribudli rastliny.Som zvedavý ako dlho vydržia :lol:
Kód: Vybrať všetko
https://www.facebook.com/photo.php?v=639079472818122&set=o.348479245213526&type=2&theater
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Nawi » Pon 17. Feb 2014 17:27:32

Prvá osádka:
Aulonocara stuartgranti (Ngara)
Nimbochromis fuscotaeniatus
a na skúšku pár mladých Copadichromis azureus,tak či tak im nedávam dlhú životnosť,kedže zvyšná osádka bude o mnoho väčšia ako sú oni.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 65 hostia