Milane, no skús sa nad tým hlboko zamyslieť a povedať, že čo má vplyv na to, že to máš bez rias ...
ja si myslím že v mojom prípade hlavne svetlo... začal som jemne svietiť a potom som to rozsvietil ako na vianoce a veľa.. ...dva filtre mi naháňali vodu a bolo tam aj dosť veľké prúdenie (ubral som teraz) + k tomu dosť kŕmim.. (neostane síce nič na rozklad- tie "svine" všetko zožerú za pár sekúnd) proste prídem domov z práce po 16:00 sypnem im tam trochu vločiek sera vipan aby si aj neonky zobli a potom v nejakých hodinových intervaloch im tam vždy sypnem granulky.. lent tak light (SAK mix a z času na čas tetra discus) asi zle, ale viete ako ma tie ryby majú radi
.. garantujem ale že nič z krmiva neostáva... chyba bola asi , že zo začiatku som vôbec neodkaloval, teraz už pravidelne s výmenou vody ... vodu merám quick testom od sery NO2 a 3 na nule (skoro na nule) GH 10 (niekedy k 6) KH 3 a PH 6,8 - 7,2 neviem, čo by som mal na vode upraviť aby to bolo lepšie , resp. čo iné merať
...ako som už písal, teraz som zredukoval svietenie a pridal do filtra tú "antuku" na viazanie fosforu ... mám za to, že sa rast riasy spomalil ..samozrejme riasa nezmizla a asi tak ľahko nezmizne ...ale fakt vám poviem, momentálne mi tá riasa veľmi nevadí pripadá mi to také prirodzenejšie ako keď to bolo "surové".. hnevá ma to akurát na rastlinách ale tlačia sa zelené listy tak dúfam že sa udržia.. každopádne sa ešte stále neviem vynadívať na moje pindarky, proste páčia sa mi a presne takto som si to ja predstavoval.. chystám ešte niečo červené na doplnenie.. bude to náročný experiment a určite sa to tu nestretne s pochopením ale ako jeden z fajn akvarista povedal "nevyskúšaš , nevieš", tak to risknem .. potom dám vedieť