Bloat, či parazit?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Bloat, či parazit?

Poslaťod padre » Štv 16. Jan 2014 9:37:32

Ďakujem všetkým za odpovede.
Každá nová informácia, ktorú sa tu človek dozvie a rozšíri si tak svoje vedomosti, je prínosom :yes
padre píše: ...vedel som, že pre niektoré rybky sú priveľké, ale myslel som, že tie ich proste nebudú žrať a pustia sa radšej do vločkového krmiva.

... tým som myslel, že granule budú žrať len rybky ktoré sú väčšie a granule im vojdú do papule, teda v mojom akva to boli Pseudotropheus zebra marmalade, Melanochromis auratus a i Melanochromis maingno. Ostatným, ktoré mali byť "bez šance" prehltnúť ich, som prisypal vločkové krmivo.
Maingana boli dosť veľké aby dokázali granule prehltnúť, avšak čo ma nenapadlo bolo boptanie tých granúl. :S
padre

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod simon » Štv 16. Jan 2014 19:10:54

paloi píše:Simon, trochu mimo témy to bolo, lebo ja som písal o prieberčivosti rýb. A téma sa skôr venuje parazitom.

Ale pravdaže. Lenže, .....taký parazit sa môže dostať do ryby aj s potravou, hlavne živou. A to by už mohlo nejako súvisieť. Aspoň trocha.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod padre » Sob 09. Aug 2014 1:09:10

Rasto_2001 píše:tak tak

moje sa púšťajú aj do mňa keď odkaľujem ... vtedy sa cítim ako keby som bol na tej kúre čo rybky okusujú starú pokožku :-D :-D

Už i mňa pár krát kusol, teda skôr uštipol, Haplochromis, keď som mal ruku po plece v 60 cm hlbokom akvárku a riešil som dekorácie na dne.
Ale aby to nebolo mimo témy.
Ukázalo sa že to bol skôr bloat, čo mi vyrvalo dieru do dvoch Melanochromis maigano. Najprv sa urobil hrbol za prsnou plutvou, ktorý rastol až sa ukázalo na modrej biela farba mäsa. Jedného to skolilo v tejto fáze a druhý to dotiahol ešte ďalej keď sa tam do neho vytvorila diera. Žil ale väčšinu bol niekde zalezený a očividne skôr útrpne prežíval a tak som ho zbavil trápenia. U iných rýb obdobný problém nebol. U Melanochromis auratus mi však uhynulo zopár nosiacich samíc. Neviem, či z vyčerpania alebo čo sa im stalo. Večer je v úkryte s plnou tlamkou mlade a ráno sa váľa po dne už mŕtva a ostatné ju obkusujú. Ale na parazita to nevyzerá.
padre

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia