Vyroba pozadia

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Vyroba pozadia

Poslaťod matolog » Ned 08. Sep 2013 5:50:12

nedalo mi, pohrabal som sa na youtube par navodov na vyrobu 3D pozadia. Pripravujem sa totiz na vyrobu noveho pozadia :)

neslo mi pri hladani o presny technologicky postup a materialy, len o inspiraciu, lebo lepsie raz vidiet ako 100x citat, preto radsej nech sa k tomu vyjadria ludia co uz pozadia robili - hlavne o vhodnych materialoch.

Ja osobne planujem nakupit extrudovany polystyren a z neho vyrezavat podla prveho z navodov

a tu su videa (predpokladam, ze nejake uz tu aj boli, ale prezerat 51 stran v tomto vlakne sa mi fakt nechcelo):

Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=95HShae6x2E tento sa mi najviac pozdava, az na tu fialovu farbu v siedmej casti :(
http://www.youtube.com/watch?v=-IykGranxhI  toto vyzera tiez zaujimavo, len kde zohnat taku zmes? kto vie?

http://www.youtube.com/watch?v=sX6lUncv5BY
http://www.youtube.com/watch?v=VwqDf4jqZNY
http://www.youtube.com/watch?v=Es76DnaQDwI
matolog

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Shellinka » Str 18. Dec 2013 19:41:56

Mám otázočku - na niektorých miestach mám poškodené pozadie, zamýšľam ho opraviť za prevádzky akva- len stiahnúť vodu tak do polovice,vysušiť,natrieť balakrylom a potom epoxid.Ak by stieklo pár kvapiek do vody,asi bude problém,že?Ako spraviť neutralizáciu v takom prípade?Alebo máte nejaký nápad ako to spraviť?Má niekto skúsenosti s takou opravou?Vďaka vopred
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod Aiven » Štv 19. Dec 2013 20:59:11

Za chodu by som to nerobil.
Ak maš kryté akvarium držali by sa vypari.
Priami kontakt by rybkám mohol ublížit.
Hrozí plesňové ochorenie rybiek.

Jednoznačne musi isť von
Obrázok užívateľa
Aiven

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod simon » Pia 20. Dec 2013 11:13:38

Ja by som to určite robil tak, že by som dal vodu aj ryby preč.
Keď som v dávnejšej minulosti robil nejaké väčšie zmeny v akva, dal som ryby do vedier , k nim prevzdušňovací kamienok a vydržali mi tam aj niekoľko dní.
Za tan čas môžeš pokojne robiť opravu bez nejakého stresu a bez obáv, že niečo pokazíš.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Shellinka » Sob 21. Dec 2013 14:05:57

No toho som sa obaval,neake akvaria menšie mám,ale či tam vojdu všetky ryby z 800ky a nepozabijaju sa medzi sebou...Pozadie je nalepené,čiže vodu,ryby vyberiem,ale rozmýšľam ako potom po neutralizácii epoxidu ho opláchnuť...Apropo, epoxid čím odporúčate riediť? Počul som názor na riedidlo i lieh
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod simon » Sob 21. Dec 2013 18:28:55

Shellinka píše:No toho som sa obaval,neake akvaria menšie mám,ale či tam vojdu všetky ryby z 800ky a nepozabijaju sa medzi sebou...Pozadie je nalepené,čiže vodu,ryby vyberiem,ale rozmýšľam ako potom po neutralizácii epoxidu ho opláchnuť...Apropo, epoxid čím odporúčate riediť? Počul som názor na riedidlo i lieh

Ak namáš v tých menších akvarkach dekoráciu, teda ak tam budú len holé steny, nič by sa nemalo stať. Samozrejme, ak to nebude tak, že budú "hlava na hlave".
S tou neutralizáciou ti neporadím, epoxidy som nikdy nepoužíval.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod Icin » Sob 21. Dec 2013 18:31:05

pokud vím, tak epoxid se ředí jedině lihem
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod neoac » Uto 28. Jan 2014 15:32:14

ahojte, mam akvarko 80x40x40 a chcem tam osadit pozadie na zadnu stranu bud vyrobim alebo kupim hotove BTN slim a chcel by som tam osadit filter tak že cca 65 cm nalepim priamo na sklo a ostatne predsadim od zadnej steny cca 5cm tak aby koniec jedneho a začiatok druheho boli za rovno iba s tym že jedna je predsadena, do vzniknutej špary chcem osadit termostat, teplomer na dno čerpadlo a za rovno hran pozadia osadit filtračnu penu ako filter, cca 5cm širka, 38vyška a 5-10 hrubka. neviem či to zobrazi ale pripajam link na inšpiraciu,
http://( cenzúrovaný text)/filter-za-pozadim-slimline/

čo vy na to myslete že to može fungovat a bude to v reale esteticky dobre?
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod simon » Str 29. Jan 2014 12:05:24

Dúfam, že som to dobre pochopil. Mohlo by to takto fungovať. Ale do týchto rozmerov by som tak nerobil. A z praktického hľadiska-ak ohrievač, filter budeš chcieť vybrať a trochu to tam vyčistiť, nebude problém s manipuláciou?
Ja by som dal pozadie na celú zadnú stenu, filter na jednu stranu do rohu, ohrievač na druhú. Čím jednoduchšie, tým (niekedy), lepšie.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod neoac » Str 29. Jan 2014 17:23:50

no len ide o to že filter už chcem skovat. to čo opisujem v prispevku hore tak problem s manipulaciou by nebol lebo zadna lišta na krycie sklo bude skratena aby bola manipulacia pohodlna. este som rozmyšlal že pozadie podlepim 2cm styrodurom aby som ziskal vzadu priestor a na hadice a urpbim pripravu na vonkajši filter, zatial by som fungoval s vnutornym
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia