Založenie biotopu Tanganika

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Založenie biotopu Tanganika

Poslaťod odin27 » Ned 28. Júl 2013 21:00:13

takze dnes som konecne staval nadrz, nevladzem z toho tepla...ale nastala zmena a to ze rozhodol som sa ze pojdem radsej do malawi, dovod je jednoduchy chcem pestre farebne ryby, v nadrzi neplanujem mat rastlinky mozno jeden anubias tam necham a stylovo som nadrz uz skladal tak aby sa to viacej podobalo na jazero malawi. Takze znuvu polozim otazku ake ryby malawi by ste mi doporucili do 250l nadrze ? moja predstava je cim najviac farebne.
odin27

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod terrible » Pon 29. Júl 2013 6:30:15

Nič v zlom, ale presne táto otázka tu už padla asi tisíckrát, stačí len pohľadať. Ale v zásade sa odpovede vždy točili okolo kombinácie žltá - modrá - červená a teda Labidochromis caeruleus yellow -pekné výrazne žlté ryby s nízkou agresivitou a k tomu modré, napríklad Pseudotropheus socolofi, Pseudotropheus elongatus, príp. Melanochromis maingano a ďalšie a z červených zasa nenáročné Metriaclima esterhae red-red, príp. Aulonacara firefish. Okrem toho máš ešte niekoľko ďalších, kde sú samce a samice rôznych farieb (modrá - žltá, modrá - oranžova), len pohľadaj tu na fóre nájdeš na túto téme veľmi veľa odpovedí.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod JenoX » Štv 12. Dec 2013 9:27:22

Caute poradili by ste mi prosim niekto ake ryby k julidochromisom marlieri nejake afriky ktore sa zdrzuju v strede a na hladine nemusia to byt len cichlidy môj zamer boli len julidochromisi ale teraz je stred a hladina bez zivota alebo nejake mensie ziasozrave rybky nechce sa mi tam hazat prisavky z rôznych koncou sveta to je trosku nereale take rybky ktore by aj v prirode mohli potiahnut z riek do Tanganyiky.
JenoX

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod simon » Štv 12. Dec 2013 18:35:03

JenoX píše:Caute poradili by ste mi prosim niekto ake ryby k julidochromisom marlieri nejake afriky ktore sa zdrzuju v strede a na hladine nemusia to byt len cichlidy môj zamer boli len julidochromisi ale teraz je stred a hladina bez zivota alebo nejake mensie ziasozrave rybky nechce sa mi tam hazat prisavky z rôznych koncou sveta to je trosku nereale take rybky ktore by aj v prirode mohli potiahnut z riek do Tanganyiky.

Ja mám s J.Marlieri: A.Calvus, N.Brichardy,N.Leleupi. Tieto sa väčšinou držia až do výšky kameňov. Vrchnú časť, tú navrchnejšiu obývajú kaprozúbky z jazera Tanganyika L. Tanganikanus. No a pri dne sú ešte L. Multifasciatus. Počty a druh som prispôsobil veľkosti nádrže.
No a prísavníky sú bežnou súčasťou takmer každého okvária. U mňa je to G. Gibiceps.
Ryby sa občas jedna druhú popreháňajú ale vládne tam väčšinou pokojná atmosféra.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod komunista » Sob 28. Nov 2015 10:11:58

Ahojte,

po dlhšej dobe znova uvažujem nad novým akvárkom a chcem sa poprosiť o radu. Mám miesto na akvárium s plochou 110 x 40 cm. Má vôbec zmysel uvažovať do tejto nádrže 10 -12 ks C. leptosoma + nejaké rybky na dno?
komunista

Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Predchádzajúci

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 31 hostia