l_laco píše:paloi píše: ...pri ploche izby 11,50 m2 a zaťažení 150 kg/m2 nám vyšlo, že stropný panel prenesie 1730 kg
Možno teraz trepnem totálnu blbosť, ale ...
- ak by si mal rovnakú konštrukciu stien, stropných a podlahových panelov ale menšiu plochu m2 izby bola by aj únosnosť podlahy v tej izbe menšia?
- a opačne ... čo ak by bola plocha izby väčšia, bolo by možné dať tam väčšie akvárko ?
ee .. to mi nejako nesedí. Vždy som si myslel, že čím bližšie k sebe sú nosné múry, tým väčšiu záťaž unesie aj podlaha. Proste že v malej izbe je nosnosť na m2 väčšia ako vo veľkej izbe za predpokladu, že podlaha je rovnaká. Samozrejme ak uvažujeme že všetky bočné steny sú nosného charakteru a nie len priečky.
hmm... mna zena tiez posielala za statikom atd atd, nakolko mame v obyvacke este klavir a samotne akva som doratal skoro na jednu tonu. Nakoniec sa to poriesilo aj bez statika samo... Uplnou nahodou. Ani som nevedel ked sme kupovali byt na prizemi, ze mi raz murovane pivnice pomozu
https://www.dropbox.com/s/7xbq1erwi6eimfg/2013-08-10%2010.44.00_tn.jpg
Tam ako je napravo svetlo je mur. To je ten isty co je v obyvacke hned za akvarkom. Teda akva stoji na platni, ktoru este zospodu podopieraju mymurovane pivnice. Drzalo by to aj bez toho, ale teraz spime so zenou este kludnejsie
plocha obyvacky je 6,25*3,6=22,5m2 ale tiez by som povedal ze mensia plocha toho udrzi viac...