l_lacova 500-ka

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
29
94%
2
1
3%
3
0
Nehlasovalo
4
1
3%
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 31

Re: l_lacova 500-ka

Poslaťod pavol69 » Ned 10. Nov 2013 11:13:25

pavol69 píše:Mal by som otázky k ďaľším Tvojim nádherným rybám.
Biotodoma cupido, "preosieva" štrk / piesok rovnako ako Geophagus ?
Koľko ks máš Biotodoma cupido ? ( Asi som prehliadol. )
Crenicichla regani "Tapajos", je voči svojmu druhu agresívna ?
Podľa Tvojich skúseností, koľko ks Crenicichla regani "Tapajos" by mohlo byť v akváriu s "čistým" objemom cca 600 litrov a "čistou" dĺžkou 145 cm ?
Ďakujem.

Odpovede na otázky som našiel na webe, ale viac ma zaujíma správanie rýb v Tvojom akváriu a predpoklad, ako by sa správala skupina rýb ( Uaru amphiacanthides 2 ks = pár, Biotodoma / Geophagus 4 až 5 ks a Crenecichla regani "Tapajos" asi len 2 ks = pár ) v takom istom objeme ( alebo 600 litrovom ), ale s "čistou" dĺžkou 145 cm.
Ďakujem.
pavol69

Reklama

Poslaťod Icin » Ned 10. Nov 2013 18:35:28

Já se vyjádřím jen k těm crenicichlám. Těch to chce větší skupinu jinak bude problém. Už dvakrát jsem zkoušel jestli se ujme trio a nikdy to nedopadlo. Poprvé to prvně odnesla samička a po nějaké době se při námluvách zabili samec se samičkou navzájem. Podruhé to vypadalo líp, ale nedominantní samička se jen schovávala před párem, který se nějakou dobu tvářil i na tření a společně pečlivě hlídal skrýš. Nakonec asi samec přehnal námluvy a samičku jsem našel silně potrhanou a pokousanou. Po třech dnech léčení to nedala. Momentálně mám pouze samečka na dožití a další skupinu asi nějakou dobu pořizovat nebudu
http://rybicky.net/nadrz/13814/60.jpg?a=1353006214
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod l_laco » Pon 11. Nov 2013 7:20:40

pavol69 píše:
pavol69 píše:Mal by som otázky k ďaľším Tvojim nádherným rybám.
Biotodoma cupido, "preosieva" štrk / piesok rovnako ako Geophagus ?
Koľko ks máš Biotodoma cupido ? ( Asi som prehliadol. )
Crenicichla regani "Tapajos", je voči svojmu druhu agresívna ?
Podľa Tvojich skúseností, koľko ks Crenicichla regani "Tapajos" by mohlo byť v akváriu s "čistým" objemom cca 600 litrov a "čistou" dĺžkou 145 cm ?
Ďakujem.

Odpovede na otázky som našiel na webe, ale viac ma zaujíma správanie rýb v Tvojom akváriu a predpoklad, ako by sa správala skupina rýb ( Uaru amphiacanthides 2 ks = pár, Biotodoma / Geophagus 4 až 5 ks a Crenecichla regani "Tapajos" asi len 2 ks = pár ) v takom istom objeme ( alebo 600 litrovom ), ale s "čistou" dĺžkou 145 cm.
Ďakujem.

Prepáč ..toto som nejako prehliadol :S
- Biotodomi tiež prehadzujú piesok ale nie tak intenzívne ako Geophagus, mám 2 ks
- Crenicichli mám jedného samca a dve samice ... sú celkom v pohode, samec o niečo väčší a aj jedna samica je podstatne väčšia ako druhá, tak ju občas preženie no nič brutálne to neni, majú dosť skrýš tak má každá svoj kútik
- nemám až také skúsenosti koľko by ich tam mohlo byť no záleží to od členitosti dna, koľko im vytvoríš skrýš. No viac ako 2 páry by som tam nedával.
- pokiaľ tam dáš z každého druhu jedne chovný pár bude to určite v pohode, skôr by som sa obával kde po jednom páre zoženieš?
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Been thanked: 44 times

Poslaťod l_laco » Pon 11. Nov 2013 7:22:59

Icin píše:Já se vyjádřím jen k těm crenicichlám. Těch to chce větší skupinu jinak bude problém. Už dvakrát jsem zkoušel jestli se ujme trio a nikdy to nedopadlo.

Ďakujem za radu, no momentálne to neriešim.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod pavol69 » Pon 11. Nov 2013 13:11:29

l_laco píše: .., skôr by som sa obával kde po jednom páre zoženieš?

Vedel by som si vybrať http://www.stiffcichlids.com/stiff/index.php/aktualna-ponuka-menu, keby som mal 600 litrové akvárium.
:mrk
pavol69

Poslaťod pavol69 » Str 13. Nov 2013 14:43:45

l_laco píše:Filtrácia nádrže: dva externé filtre - JBL e1501 + Fluval 204, média Sera Siporax, Eheim EhfiPro, JBL Micromec, molitan

Je to stále aktuálne ?
pavol69

Poslaťod l_laco » Štv 14. Nov 2013 7:06:35

Nie nie je to tak celkom aktuálne.
Filtrácia beží na 2 x JBL e1501 + hlavica Aquael 500 l/h s kockou molitanu 10x10x12cm.
Filtračné média sú SERA Siporax, JBL micromec a 2cm plátky molitanu ako predfilter aj ako koncová filtrácia na zachytenie jemnej nečistoty. Hlavica je tam len na zlepšenie okysličenia vody a keď už čerpá tak som na ňu dal aj ten malý molitan nech niečo aj filtruje.
Filtre JBL čistím každé 3 - 4 mesiace - hlavne molitany. Prúdenie vody v nádrži nie je nijako moc silné, pri úplne čistých filtroch a čistých hadiciach to bolo podstatne silnejšie ...
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod pavol69 » Sob 11. Jan 2014 9:46:01

Ahoj Laco,
ako sa darí Uaru amphiacanthides ?
Máš ich ešte stále 7 ks ?
Aké veľké sú momentálne ?

:mrk
pavol69

Poslaťod l_laco » Sob 11. Jan 2014 15:34:13

Nazdar nazdar,
Uarám sa zatiaľ darí. Nedávno som predal párik Geophagus Megasema, nakoľko samec sa chcel stále trieť a keďže nie som doma mal som obavu aby samicu neuštval a nezabil. Verím že našli dobrý domov.
Uaru si chcem nechať, rád by som aby sa vybral nejaký pár ktorý by som nechal ako dominantné ryby v akvárku a doplnil niečo menšie... apistogramma a podobne, ale to sú len plány,. ako hovorím, momentálne sa zdržujem doma a pri akvárku veľmi málo, sotva mám čas urobiť pravidelnú údržbu.
Veľkosť Uaru... no, mne sa zdajú stále rovnaké :-)) tipujem že majú okolo 22 - 25 cm.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod paloi » Sob 11. Jan 2014 15:40:59

Veru, Lacovi tie Uary "idú". A ja mu ich v dobrom závidím ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 66 hostia