admin píše:Nemôžeš porovnávať pH meter Adwa s profesionálnymi meracími prístrojmi ,ktorých cena je 10x výššia.To si žiaden akvarista amatér nekúpi.
Pokiaľ je meraci prístroj Adwa pH meter v poriadku nie je potrebné ho kalibrovať pred každým meraním.Pokial v poriadku nie je tak ma 2r záruku.
A ak náhodou aj má odchýľku tak akvaristovi amaterovi je jedno ci je ph 7,0 alebo 7,1 a v porovnaní s ostatnými kolorometrickými akva testami akejkolvek kvality je vždy presnejši a
dlhodobo aj lacnejší a samozrejme aj pohodlnejší.
Asi sme sa zle pochopili.Ja neporovnávam profi a hobby ph meter....Ja len reagujem na príspevok v ktorom sa dotazuje skúsenosť.Ph meter aj keď lacný ale aj drahý môže ukazovať blbosti a tým spôsobiť nenahraditeľné škody.Poznám to z vlastnej skúsenosti.Adwa má v ponuke prístroje aj profi charakteru na báze fotometrie a tam je tiež riziko starnutia roztokov....
Chcem tým len povedať že horeuvedený "ph meter" je podľa môjho názoru ,len krátkodobý a príliš drahý tester.Vysvetlím prečo:
plastové púzdro spojené elektrolýzou s keramickou mikrofritou veľkosti šošovice nemôže dlhodobo fungovať.Je fyzicky nemožné túto fritu udržať v 100% čistote a tým zabezpečiť správne meranie.Navyše sa v nich používajú pofidérne odporové vodiče.....
Takže pre " hobby" akvaristu ,ktorý si potrebuje z času na čas odmerať ph je nespoľahlivý.
Vravíš že je dva roky záruka?To myslíš vážne?len aby ti ich nezačali hromadne vracať nasr...aný zákazníci.Ono totiž ani jeden profi-výrobca ph elektród ktoré mimochodom sa pohybujú od 100€ vyššie nedá dlhšiu záruku ako je 1 rok!