mišiakov pokus o Amazon

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: mišiakov pokus o Amazon

Poslaťod simon » Pon 28. Okt 2013 18:43:19

Nie je to zlé, ale niečo mi v tej nádrži chýba. Možno nejaký viac rozvetvený koreň vľavo?
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod gogi » Pon 28. Okt 2013 19:36:45

Už na začiatku som si všimol v popise rastlín ázijské druhy flóry,no akosi som pozabudol upozorniť.Až foto mi to pripomenulo.Je jasné že každý sa učíme,často musíme improvizovať,robiť ústupky,preto sa čudujem tomu názvu nádrže-m.pokus o Amazon.Viem že všetko sa ešte určite pomení,vyvinie,no musel som.Ps:tá filtr.mriežka postačuje?
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod mišiak » Pon 28. Okt 2013 20:42:23

gogi ja viem, ale nenašiel som adekvátnu nenáročnú náhradu na pteropus & plánujem ešte vesiculariu, proste sa mi páčia upravené korene rastlinami :) + ako bonus som dostal od aqua-daho toto : Bacopa monniera, Ceratopteris siliquosa, Limnophila sessiflora - myslím, že neprežijú ale ak aj áno, proste vyhadzovať ich nemienim a aj keď som zástancom a veľkým fanúšikom biotopov a naozaj nemám rád, keď sa robia kompromisy, proste keď raz máš tvrdú vodu a už si mnohonásobne prekročil rozpočet určený manželkou :) to znamená nejakú ďalšiu RO či podobne momentálne určite nie, musím a ver že ma to tiež neteší, ale proste beriem to tak, že akvárium je na celý život a sa pomaly vyvíja :) a k mriežkam zatiaľ to frčí, ale musím trochu čistiť, zanáša to, čo už nabudúce by som pár vecí urobil inak :) stále som len začiatočník, ktorý omylom zavadil o väčšiu nádrž :)

to simon - plánujem tam omnoho viac koreňov, ale proste som žiadny v akvaristike s ktorým by som bol spokojný nenašiel
mišiak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod miloš » Uto 29. Okt 2013 7:44:05

Hold ak biotop ciernej vody tak by tam ziadne rastliny asi neboli a v domacnosti sa to u manzelky asi presadit neda :)
ale zas misiak nikdy nepisal ze robi biotop a naozaj nazov amazon pokryva vlastne takmer celu juznu ameriku
a este k akvarku paci sa mi hlavny koren, ale tie "parohy" mi nejak nesedia to by som asi vymenil za nieco ine aj ked viem ako tazko sa pekne korene zhanaju
miloš

Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod mišiak » Uto 29. Okt 2013 9:08:28

miloš píše:ale tie "parohy" mi nejak nesedia to by som asi vymenil za nieco ine aj ked viem ako tazko sa pekne korene zhanaju

WTF is "parohy" ???? myslíš tú skrútenú lianu, či što eto ? tá tam byť musí, keďže ako píšeš, manželka má častokrát iný názor ako my smrteľníci :)
mišiak

Poslaťod miloš » Uto 29. Okt 2013 9:19:27

presne tu skrutenu vec som myslel a hold ked o tom rozhodla manzelka tak sa s tym neda nic robit :)
miloš

Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod paloi » Uto 29. Okt 2013 10:58:11

Je vôbec tá liana vhodná do akvária? Ja som doteraz myslel, že toto predávajú ako dekoráciu do terárií, alebo pre malé opice. V akváriu som to zatiaľ u nikoho nevidel.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod mišiak » Uto 29. Okt 2013 12:21:46

myslím, že sa tomu nemá čo stať, prinajhoršom zafarbí vodu ( čo mi nevadí ) a možno za 5 rokov sa rozpadne, čo mi nevadí tiež, inak by sa hádam nemalo nič iné stať, ak áno skúste dať čo :think:
mišiak

Poslaťod simon » Uto 29. Okt 2013 22:32:36

mišiak píše: to simon - plánujem tam omnoho viac koreňov, ale proste som žiadny v akvaristike s ktorým by som bol spokojný nenašiel

Inšpiroval by som sa nejakým takým, ako má Belial v americkom mixe.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod mišiak » Str 30. Okt 2013 19:23:50

dnes je 5 dní od založenia nádrže - mliečny zákal veškerej žádnej, ale objavuje sa slízik, takže dúfam, že pomaly ale isto za akvárium zabeháva

hodnoty vody momentálne:

PH - 7,06
CO2 - 12 - 15 mg/l
KH - 15 dKH
GH - 12 dGH
NO - 10

a tu sú nejaké fotočky:

Obrázok
Obrázok
Obrázok

slízik:

Obrázok

Echinodorus tenellus a jeho hnedé listy:

Obrázok

aj môj favorit sa zatiaľ drží:

Obrázok
mišiak

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 40 hostia