Krmení terčovců.

Diskusia o kŕmení cichlíd

Krmení terčovců.

Poslaťod Rostratus » Pia 08. Jan 2010 15:44:41

Terčovec musí mít pestrou kvalitní potravu a to mu musí každý chovatel zajistit. Rozhodně nestačí zakoupit hovězího srdce různé granuláty, vločkové krmení a myslet si, že vám v akváriu vyrostou výstavní ryby.

Trávicí ústrojí terčovců je uzpůsobeno tak, že v přírodě po celý den přijímá různorodou potravu a tak i v akváriu by měli být krmeni častěji po malých dávkách. To však neznamená, že budete ryby překrmovat.

Napísal užívateľ Pavlus, aquarium.wz.cz

Celý článok:
http://www.cichlidportal.sk/portal/inde ... cu-diskusu
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Krmení terčovců.

Poslaťod Rostratus » Pia 08. Jan 2010 15:49:01

( presunuté komentáre k článku)

astro:
tak a teraz mi poradte ako donutit tych mojich smradov zrat nieco ine ako mrazenu koretru, artemiu a patentku. rozmaznal som ich a teraz do nich neviem dostat nic ine, granule len poprevracaju v papulke a teraz som im kupil Discus life. mrazeny a uz tri dni sa marne trapim aby to zrali. velmi neochotne to davaju do papulky, väcsinu vypluju. k srdcu ani nepricuchnu alyofylizovanu potravu absolutne ignoruju. za mrazenymi cervikmi sa isli pozabijat .

admin:
Teraz sa budú ťažšie učiť na nové krmivo ale určite sa to dá. Ja som svoje ryby učil na nové krmivo tak, že som najskôr ku krmivu, na ktoré sú zvyknuté pridával nové krmivo. Primiešal som tam trošku nového krmiva. Potom postupne som dával viac nového krmiva a menej pôvodného.

astro:
trvalo to viac ako dva tyzdne kym tie moje placky zacali ako-tak zrat granule, aj to nie vsetky, zvlastne ze ich "zravost" je rozdielna podla druhu, najlepsi jedaci su blue diamondy, za nimi red melon a najhorsie su marlboro red, ti su aj stale najmensi. s inym speci mrazenym krmivom pre terce je to este stale problem ale aj to uz pomaly do kazu do seba dostat, aj ked velmi neochotne

Belial:
Mojim diskom chutia granulky od Tetry. Skúšal som aj Seru, ale na tú mi s.... No a z mrazeného im až do nedávna najviac šmakovala koretra, ale teraz majú komárie obdobie. Horšie ako malé deti.

astro:
uz papaju granulky a aj mrazene srdco so spenatom od zoojomisu. kua, ale to trvalo
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia