Ahoj
gogi !
Áno, tá "mramorovaná ryba" je vraj (nie som odborník na taxonómiu cichlíd)
Pseudotropheus zebra "Marmalade". Aspoň toľko čo viem od predavača a čo som tu trochu našprtal na nete. Predpokladám, že jej vzhľad asi predsa bude výsledkom šľachtenia človekom.
Pôvodne som ich nemal v zozname do akva, ale až za jeho chovu ich kamarátovi-predavačovi doniesol do akvaristiky borec čo rušil akvárium. Nemusím pripomínať, že malé akvária v obchode sú vhodné tak akurát na krátkodobé "uskladnenie" rybičiek. Okrem ešte mladých a malých rybičiek zväčša z Amazonského biotopu, Juhovýchodne Ázie a samozrejme živorodiek, ostatné a hlavne väčšie a drahšie rybičky bere kamarát len na objednávku. V deň dovozu si pre ne zväčša príde i objednávateľ. Kedže zväčša v našich končinách ľudia ešte stále preferujú krásne a nahusto osádzané akvárium amazonského typu a ak už chovajú cichlidy tak skôr Skaláre, alebo Ramirezky, nikto o tieto "Marmeladky" nemal záujem. A tak som si ich vzal.
pseudothropheus zebra marmalade.jpg
Je mi jasné, že toto rozhodnutie mi dosť navýšilo počet rybiek v akva, ale kedže mám vcelku výkonný a predimenzovaný filter od JBL (CristalProfi e1500), tak si s tým až tak hlavu nelámem.
Uvidím časom ako to pôjde.
Včera večer som videl k podiveniu ako
Melanochromis maigano a
auratus zosynchronizovali svoje bagrovanie v jednej jame a úspešne prekopali tunel pod skalou. Bolo to zaujímavé vidieť ako striedavo vystrkujú hlavy a vypľúvajú piesok.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.