maláAFRIKA

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
0
Nehlasovalo
3
1
100%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

maláAFRIKA

Poslaťod neoac » Štv 26. Sep 2013 19:26:59

Názov nádrže: vyplňte názov nádrže
Biotop nádrže: vyplňte biotop, na ktorý sa má nádrž podobať
Rozmery nádrže (d x v x h): vyplňte rozmery nádrže v milimetroch
Hrúbka skla: vyplňte hrúbku skla v milimetroch
Objem nádrže :96L
Dekorácia v nádrži: pozadie vlastnej vyroby- nalepena bridlica, kamene tmavej farby, kremičity piesok
Filtrácia nádrže:vnutorny filter FluvalU2
Osvetlenie nádrže:v 2x neon 60cm
Ohrievanie nádrže:momentalne bez
Stojan pod nádržou: nerezovy jokel uchyteny cez stenu
Kryt nádrže:vlastna vyroba, teakove drevo
Rastliny v nádrži: anubias bateri a anubias nana
Ryby v nádrži: zatial neviem
Kŕmenie rýb:
Výmena vody: každy tyžden cca 1/3 objemu
Poznámka k nádrži:
Fotogaléria nádrže:
Videogaléria nádrže:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: maláAFRIKA

Poslaťod Jules » Pia 27. Sep 2013 22:11:52

Uz mi tam chybaju len ulity, lebo ta nadrz vyzera ako stvorena pre ne. Cize u mna ulity, snekace + nejaky spriazneny druh a mas to za 1*. A pri takom akvarku sa nikdy nebudes potom nudit, ked donho pozries :yes Tak by som to urobil ja, ale je to len na tebe co vymyslis :hi
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod neoac » Sob 28. Sep 2013 19:52:39

dakujem adminovi za malu korekciu v mojom popise.
ryby uvažujem nad labidochromis (yellowky) cca 8ks alebo potom tanganiku naklko mi tam ostala jedna julidka tak asi doplnim o 2 ks a k tomu cca 10-15 snekačov bud multikov (už mam nejake skusenosti) alebo similis.
similisi sa mi zdaju krajšie ale neviem povahu či je zhodna z multikmi.
neoac

Poslaťod gogi » Ned 29. Sep 2013 6:35:49

Vyzerá to fajn,aj ten odvážny spôsob umiestnenia nádrže.Čítam v plánoch Labidochromisi,no neviem,podľa mňa je to ukrutne malé na nich.Zo 3 páry šnekáčov skôr.Nechcem moc mudrovať,ale myslím že po čase sa nájde miesto a prostriedky na väčšie akva.Či?Toto by ostalo ako odchovnička.
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod simon » Ned 29. Sep 2013 10:35:31

Jules píše:Uz mi tam chybaju len ulity, lebo ta nadrz vyzera ako stvorena pre ne. Cize u mna ulity, snekace + nejaky spriazneny druh a mas to za 1*. A pri takom akvarku sa nikdy nebudes potom nudit, ked donho pozries :yes Tak by som to urobil ja, ale je to len na tebe co vymyslis :hi

Súhlasím. Šnekáče určite a k to mu niečo primerané, ale mie veľa, vzhľadom na objem.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod neoac » Štv 03. Okt 2013 21:00:06

tak akvarium konečne ožilo, včera som vpustil osadku 15ks Neolamprologus similis a spolu s nimi je tam jeden Julidochromis transcriptus čo mi ostal z predošleho akva. ešte uvažujem julidku vymenit za 2 ks neolamprologus leleupi.
filter ma Fluval U2 ale nie som spokojny lebo stale niečo plava vo vode a asi nestiha. uvažujem nad čerpacou hlavou biomolitan už mam.
Touto cestou chcem podakovat chovatelovi z okolia nitri na portali RUDDYKK za krasne ryby pristup a rady. chovna je naoaj krasna :yes :yes :yes
neoac

Poslaťod simon » Pia 04. Okt 2013 12:06:45

neoac píše:filter ma Fluval U2 ale nie som spokojny lebo stale niečo plava vo vode a asi nestiha. uvažujem nad čerpacou hlavou biomolitan už mam.

Ani výkonnejšie čerpadlo ti hneď vodu nevyčistí. V akva sa robia víry a nie všetka voda ide cez filter. Časť vody ide do filtra, ale časť a to väčšia, sa točí a ide smerom k
difúzoru, ktorý ju strháva. Ak máš teraz primeraný výkon 3x objem vody v akva/hod. netreba meniť. Ale je to na tebe.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod neoac » Uto 08. Okt 2013 20:12:40

hej tak vykon mam aj teraz ma najvyšši prietok 400L/hod , ale je tam strašne malo filtračneho media a myslim si že biomolitan da viac priestoru pre nit. bakterie a bude nasavat vačšia plocha filtra
neoac

Poslaťod simon » Uto 08. Okt 2013 20:28:22

neoac píše:hej tak vykon mam aj teraz ma najvyšši prietok 400L/hod , ale je tam strašne malo filtračneho media a myslim si že biomolitan da viac priestoru pre nit. bakterie a bude nasavat vačšia plocha filtra

Ja by som to pri 96 litroch nechal tak, ako to je. Samozrejme, že keď dáš viac filtračnej hmoty, nič s tým nepokazíš.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod neoac » Pon 21. Okt 2013 18:48:35

v akvarku mam rybky už niečo cez dva tyždne 2ks Neolamprologus leleupi, 15ks Neolamprologus simils a 1ks Julidochromis trancriprus- julidka je povodny obyvatel nadrže teda prvi, je zaujime ako stmavla ked som doplnil osadku.
zatial si všetci naživaju v pokoji uvidime ako to bude pokračovat dalej.
pripajam par fotiek ktore sice nie su nejaka extra kvalita ale dufam že časom sa to zlepši
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
neoac

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 68 hostia