Duisburg - Internationale Cichliden Tage 2013

Diskusia o návštevách cichlidárov a "cichlid" miest

Re: Duisburg - Internationale Cichliden Tage 2013

Poslaťod Rostratus » Uto 01. Okt 2013 20:14:05

a ďalšie
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Uto 01. Okt 2013 20:15:42

a ešte...
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aquarista » Uto 01. Okt 2013 20:44:11

:yes ... dik za foto
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod l_laco » Str 02. Okt 2013 6:28:55

Pekné pekné ... a ľudia tam neboli? či ste boli po záverečnej????
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod paloi » Str 02. Okt 2013 6:34:37

Ľudí bolo málo, to je fakt, ale boli sme tam takmer na začiatku. Okrem toho, bolo to také ukryté, najprv sme si prešli v predajni akvaristiku a sami sme sa medzi sebou vypytovali, kde je tá výstava. A ono to bolo v psíčkárskej sekcii :-)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod simon » Štv 03. Okt 2013 10:26:31

Niektoré sú naozaj výstavné kusy, myslím nádrže. Ale každé oko vidí ináč. Vedel by som si vybrať.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod stiff » Pia 04. Okt 2013 19:48:14

Pridám aj ja nejaké postrehy z tejto „výstavy“. V práci som dobiehal zameškaný víkend, tak trocha oneskorene.. Klasicky stručne, ako to mám vo zvyku :)

Cesta bola pre mňa úplne iná ako všetky ostatné, pretože som nešoféroval. Konečne. Tak som aj niečo videl, letisko vo Frankfurte vo mne zanechalo veľkú stopu, paráda v noci... Obrovské veterné elektrárne a kopec iných vecí, architektúra a kvalita ciest..., to všetko som spoza volantu pred tým v podstate nevidel. Mimo iného som si uvedomoval, kde v prdeli sme my tu na východe. To zistenie pre mňa samozrejme nebolo nové, ale teraz to na mňa akosi viac doľahlo. Na sedadle spolujazdca pri rýchlej nočnej jazde človek rozmýšľa nad tým, že u nás takto a tu takto a prečo a kedy a aj keď som si týmito úvahami nechcel pokaziť náladu, tie pocity som nevedel potlačiť...

Keď sme asi o 9.00 ráno pristáli pred obchodom mr. Tillmanna, zahrial ma príjemný pocit. Klasická tabuľa s červenými salvinkami nad obchodom, orosené okná, skoro ráno...a sme tu, v poriadku sme dorazili. Trocha sa ponaťahovať a ideme dnu. Debata, čo tam má „na sklade“, či budú ryby, ktoré by sme chceli a koľko ľudí tam bude, či sme neprišli neskoro (minule tam o takomto čase už bolo preplnené) a ešte jedna fajčiarska. V obchode bol len jeden človek. Divné. Kde sú všetci? Klasicky sme sa rozpŕchli, obkukať rýchlo, čo tam pláva. Pekne zaradom. Hneď na začiatku ma očarilo zopár asi 60-70 cm veľkých krásnych Oxydoras niger. To som ešte nevedel, že vzadu má schované skoro metrové dva kusy. Prebehol som postupne celú predajňu, len tak ležérne, keďže ja som neplánoval nakupovať žiadne cichlidy okrem samca deppi. Chcel som nakúpiť pekné disky do chovu... Mal to tam plné, paráda. Taký cichlidársky raj. Keď som zbadal nenormálny pár P. dovii Nicaragua (to som si len tipoval podľa farebnosti a tvaru tela, lebo Tillmann nevedel pôvod), znervóznel som. Krásne ryby. Aj cena. :) Samec krásne modrý so žltým nádychom tak do 25cm, samica krásna žltá tak do 15-17cm. Neberiem!, prišiel som za iným. Po otázke, či má H. deppi som znervóznel ešte viac. Mám, zasmial sa. A keď som sa ho spýtal na väčšie samice C. grammodes (mám len 3 samcov), už som bol zúrivý, lebo mi ukázal presne také, aké som potreboval... F2 Santo Domingo. Parádne. Nič! Ja som prišiel za diskami. Nič neberiem! Ani deppi, alebo možno hej, neviem, uvidím.

Ani neviem kde boli ostatní. Peter 304 mi posunul zoznam so 4 druhmi. Tam to nebolo také ružové ako v mojom prípade. Tillmann zavrtel hlavou, nemá nič z tohto... Hmm. Tak sme si dali kávu, že ešte porozmýšľame. Dobrá bola. Zasa sme to obehli, už trocha triezvejšie. Káva zabrala. Aj Milana som stretol konečne :) . Mugs ako správny morský akvarista sa tam chvíľku poflakoval a potom poväčšine fajčil vonku. Aj do Lidlu si odbehol. Ani fotiť sa mu nechcelo.

Nechali sme to otvorené a išli sme na „výstavu“ do Zoo Zajac. Pozrieme, uvidíme, možno niečo nakúpime a keď tak, vrátime sa. Aj u Zajaca to bolo divné. Poloprázdne parkovisko. Pred dvoma rokmi tam bolo 5 parkovísk plných. Vo vnútri nejako málo ľudí, čo mne osobne vôbec nevadilo, nie som nadšenec jarmočnej tlačenicovej kultúry. Zasa sme sa stratili. Už si začínam uvedomovať tento akva fenomén. Spolu vojdeme dnu a za pár sekúnd sa bez slova všetci vyparia. Sranda. Alebo som sa vyparil ja? To je jedno.

Ako som pozeral, tak som pozeral, výstavu som nevidel. Jediné, čo som si všimol, boli plágáty, na ktorých som vyčítal, že o týždeň sa bude konať akcia zameraná výhradne na americké cichlidy. Pochopil som, prečo je tu tak málo ľudí. No nevadí. Nakoniec som nakukol do psíčkarskej sekcie a tam to bolo. Neviem, asi 50 zariadených akvárií vedľa regálov so psími granulami atď. Žiadne stánky, vystavovatelia, firmy... Bola to výstava, ale taká zvláštna. Slabá. Akoby ZOO Zajac propagoval svoj obchod a produkty, ktoré ponúka. Nikto tam nič nepredával. Teda okrem interných zamestnancov, tých tam bolo dosť. Nedá sa to vôbec prirovnávať k akcii z pred dvoch rokov. Tak som to omrkol, niečo som už aj nafotil. Pre mňa nič moc. Ryby som už videl všelijaké, akváriá tiež, slabota. Tak som šiel kúpiť disky v predajni u Zajaca, keď na „výstave“ žiadne na predaj nemali.

No, tak tu nekúpim nič, prosím pekne. Kopec klasických red tyrkysov, sem tam pigeon, malborák, red melón a diamond. Snake skin. Nič. Akurát Pigeon checkerboard snake skin ma zaujal. Cena ale nedovolila. 3x predražená ryba, nechcem. Pokukoval som aj po Stendker Rio Tefé. Tie boli už veľké a veľmi pekné, ale ešte drahšie a zdravotne sa mi nepozdávali. Keď som si predstavil cestu späť, zvážil riziká, opäť pozrel na cenu...neberiem. Tak. Nakúpené.

Začal som hľadať spolubojovníkov. Zmierený s nákupom, celkom dobre sa mi tam poflakovalo. Pozeral som na ľudí, počúval som rôzne jazyky. A tak, celkom pohoda, výlet. V diaľke som zazrel Paloi s takým veľkým nafúknutým mechom (nebol to sáčok, ale mech) ako si ide. To čo kúpil? Ale hneď sa mi stratil. Dosť dlho som ich hľadal. Zazvonil mobil, že už čakajú vonku. Ešte som pozeral nejakú techniku, alebo lepšie povedané, len som si overoval cenovú realitu. 50-70% drahšie ako u nás. Tak som dokončil nákup a išiel von.

Pri aute klasická fajčiarska (teraz som si uvedomil, že sme fajčili akosi menej ako minule) a neviem ako ostatní, ja som bol sklamaný. Ideme naspäť do Tillmanna, padlo rozhodnutie.

Tam som už vedel, že nakúpim. Balil deppi, aj grammodes. Tie dovii, to bolo na nervy. Nakoniec som objavil ešte jeden pár. Predtým som tam videl len samicu, myslel som, že samca k nej nemá. Mal. A krásneho žltého. Bol síce malý (rovnako veľký ako samica). Vypytoval som sa ho na pôvod a formu. Nevedel. Tvarovo Nicaragua, ale farebne (?). Samica až do oranžova, akoby prekrížená s motaguensis. Samec žltý s modrými plutvami. Mladé ryby vo veľkosti asi 12cm, hotový pár. Gold? Nevedel. Alebo nechcel vedieť (?).Tak beriem. Ešte vtipkoval, že bude sranda to chytať v tom veľkom akva. A aj bola, ale chytil to. Milan bral regani a argenteu tuším a Peter, teraz si nespomeniem, ale všetkých 7ks. :)

Zabalené, ešte krátka debata s Tillmannom. Chcel podpisy v návštevnej knihe, tak sme nalistovali 2 roky spätne, že v tejto istej zostave sme tam už písali. Šiel na oslavu synových narodenín. Spýtal som sa ho, že koľko má (myslel som rokov), odpovedal, že 4 deti :) . Tak sme to už ďalej nepitvali, šťastnú cestu a vyrazili sme domov. Tuším 14.00 bolo cca, minule sme vyrážali o 18.00. Tak spokojnosť, 4 hodky náskok.

Dobre bolo.

PS:
Taká anekdota. Tillmann kúpil moje ryby. Zaujímavý pocit, vybaľovať u neho ryby. Najlepší obchod na am. cichlidy v Európe. S kvalitou a veľkosťou bol spokojný, tak som podrástol o 1cm.

Anekdota 2. Ešte zaujímavejší pocit som mal, keď som mu platil za dovii, deppi a grammody jeho eurami.

Moje (už vlastne Tillmannove) haiti u neho v obchode:

haiti Tillmann (1).jpg

haiti Tillmann (2).jpg
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod paloi » Pia 04. Okt 2013 20:57:21

Ja mám k tomu malé doplnenie - v mojom mechu boli Caquetaia spectabilis. Pri pokladni sa pani pýta, či chcem od toho aj doklad z pokladne. Jasné, veď do bločkovej lotérie :lol: Ten mech zabral skoro celý jeden Stiffov termobox. Ešte pred Tillmannom z neho vypúšťal vzduch, aby sa nám zmestili aj ďalšie ryby. Pozeral som na "profíka" Stiffa, ako to nanovo balí :shock: Snáď so zavretými očami, ľavou zadnou. Ten už to má pekne natrénované. Mech sa nakoniec hodil, lebo pri rozlúčke v TT jedna grammoda mala prepichnutý sáčok. Tak si ju Stiff prebalil (o druhej v noci na panelákovom schodisku). Ozaj, Stiff, kde je môj mech? Nie že my ho vyhodíš! Ja ho chcem späť!

A ešte druhý postreh - cestou späť nám čosi stále narážalo do strechy. Bol to Stiff. Narástol u Tillmanna, o 1 cm ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Peter304 » Pia 04. Okt 2013 21:22:55

Klasicky stručne - som ti hovoril napíš knihu :lol:
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Aquarista » Sob 05. Okt 2013 7:25:44

Stiff dobre si to napísal, skoro ako by som tam bol ;) ... a oto viac ma teraz srj, že som nešiel :problem:
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Návštevy cichlidárov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia