Amerika do obývačky

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Re: Amerika do obývačky

Poslaťod Stero » Štv 07. Jan 2010 16:02:43

Včera v noci som bol v práci a tak som premýšľal čo a ako a zamýšľal som sa nad prirodzeným prostredím cichld (čo vie tak JA cichlidy žijú vlastne v tropickej oblasti v dažďových pralesoch). Napadla ma jedna konina čo tak im urobiť výstup z filtrácie cez nejakú rampu ktorá by simulovala dážď. No mám otázku na skusených choatelov ako je dvoležté prúdenie vody u JA a či sa už stretli niekedy z niečim takým ( dažďom v AQ) :?: :?: :?:
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Štv 07. Jan 2010 18:05:43

neviem nakoľko je to pre ryby samotné dôležité, ale ak to akva bude v obývačke, tak rátaj s tým, že tá padajúca voda bude robiť asi dosť rachot, tak aby to nevadilo potom... :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Stero » Štv 07. Jan 2010 20:04:39

No predpoklad by bol umiestniť to max 1cm nad hladinu a urobiť také množstvo veľkých utvor aby to vytváralo tučné a veľké kvapky a snažil by som sa to urobiť tak aby cez otvori netiekla voda prúdom ale doslova kvapkala. Myslým že keby na celu plochu bolo umiestnených toľko otvorov že by stačili aj na 3X väčší objem vody ako by poskytoval nato určený filter malo by to tvoriť práve taký efekt. No a keby som to fakt že nevedel vydržať tak by som to asi riešil tak že z filtra by som viedol cez vodárenský t Kus dve hadice a na každej by bol ventil. Chcem ticho nastavím výtok priamo do AQ, nepotrebujem ticho šub ho cez dažď. Ani v pralese neprší vkuse
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Rostratus » Štv 07. Jan 2010 20:51:52

Nápad je to dobrý ale podľa mňa úplne zbytočný. Samozrejme ak chceš mať takto prešpekulované akvárium tak prečo nie. Ale podľa mňa zbytočná robota. :wring
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod jovan » Štv 07. Jan 2010 20:56:19

Dažďová voda ktorú chceš napodobiť nie je až taký zlý nápad.Treba si však uvedomiť,že dažďová voda je väčšinou studenšia ,mäkká a kyslá.Tieto jej vlastnosti sú štartovacím impulzom k treniu rýb.Mne ,keď sa nechceli Terčovce trieť,tak som napojil hadičku rovno z osmózy pod krycie sklo,kde sa rozlievala a kvapkala do /prepadovej/ trecej nádrže.Samozrejme som to takto nechal asi 8-12 hodín aby som vodu príliš nerozhodil.Po odpojení "dažďa" sa väčšinou vytreli,ale nebolo to pravidlom.Sklo musí byť v prfektnej rovine,pokles tlaku v potrubí zabezpečí kvapku vždy inde.Veľký dážď veľmi neodporučujem,stúpa vlhkosť v miestnosti a je väčší odparok. :whew
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Stero » Štv 07. Jan 2010 22:15:32

admin píše:Nápad je to dobrý ale podľa mňa úplne zbytočný. Samozrejme ak chceš mať takto prešpekulované akvárium tak prečo nie. Ale podľa mňa zbytočná robota. :wring

To že mám takú blbú vlastnosť ala Kutil a furt nad niečim špekulujem :sun :sun :sun
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Stero » Pia 08. Jan 2010 22:34:59

Hodí sa k rybám Heros Notatus a Geophagus sp. Tapajos - red head aj Thorichthys meeki alebo Acarichthys heckelii????
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod stiff » Sob 09. Jan 2010 17:04:49

Stero píše:Hodí sa k rybám Heros Notatus a Geophagus sp. Tapajos - red head aj Thorichthys meeki alebo Acarichthys heckelii????

ahoj Stero, myslím, že T.meeki sa k týmto rybám hodí - sú to živé, nenáročné a pekné ryby. A. heckelii nie je bežná cichlida, občas sa objaví v ponuke nejakého veľkoobchodu, ale myslím, že ich nedržia na sklade, sú skôr na objednávku. Ani neviem o niekom, kto by ich choval. Naproti tomu meeki sú krajšie a hlavne pomerne bežné ryby, takže zohnať ich nebude veľký problém. :hmm
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Stero » Ned 10. Jan 2010 0:09:16

Som rád že sú to vhodne chovance, aj mne sa veľmi páčia a bol by som rád keby sa mi ich potom aj podarilo osadiť. Čo sa týka Acarichthys heckelii tak som bol sám prekvapený že som nenašiel ani na slovensku ani v čechách nikoho kto by mal ich odchovy. Pravdu povediac ma ale Acarichthys heckelii uchvátili svojim zjavom, budem sa asi snažiť ich niekde získať :D :D :D :D
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Junaksk » Ned 10. Jan 2010 11:09:05

jovan: celkom ma zaujal ten system jak ty vravis o tej dazdovej vode nemas nejake fotky o tom jak to myslis?moze to bytpekna podivana s tou dazdovou vdou(napodobeninou)
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia