Vieš čo ma ešte napadlo? Mám v podstate skoro rovnakú nádrž a rozmýšľal som aj nad Potamotrygon motoro ako máš ty. Ale dorastajú tak 60-90cm - priemer disku. Nepredpokladám, že tvoje budú mať tak 80-90cm ale aj tak. Plánuješ neskôr pre ne väčšiu nádrž, alebo ich tam necháš v podstate do dospelosti?
Chcel by som pre ne vlastnú nádrž ( moja predstava je 2x2m s hlbkov 0,5m ) ale či sa k nej raz fakt dopracujem. Zatial mam este rok, dva čas. Ak by nie oni prežijú aj v tej kde sú, len zakrpatejú . Aj ked si niesom istý že dorastu aspon na 50cm, síce majú nato ešte 20 rokov života. Samica má teraz nejakých 25-30 cm a samec 20-25cm tanier. Na dĺžku ešte priratat 15cm chvost.
Môžu mať tak dva a pol až tri roky, ja ich mám dve a staršie ako rok keď som ich kúpil určite neboli. Boli velké zhruba 15cm keď som ich kupoval a rodia sa cca 8-10cm velke.
Tak to by mohlo sediet, ked som moje kupoval mali cca 15cm a mali mat pol roka, ako maju teraz tvoje. Akurat vraj tie moje sú FW či F0 čo mi nejak nesedí, skor reklamný ťah predavajúceho . No žrali len živú potracu, ked som ich bral ja som cih naučil na mrazenú. Icin, tebe berú mrazenú bez problémov ?
občas se stane, že odchycená březí samice po vylovení porodí, takže to F0 být teoreticky může. nebo odchycená březí a porod později už v zajetí. ti moji žerou docela slušně. samička žere méně(asi si drží linii), ale rostou. mražené berou, ale ještě pořád si zvykají a něco neberou