Zakladam 200L Tanganiku ( a mam par otazok )

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zakladam 200L Tanganiku ( a mam par otazok )

Poslaťod melbymbo » Ned 11. Aug 2013 10:29:59

tolko tam toho zatial mam, nabuduci vikend uz idem po rybky
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
melbymbo

Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Rostratus » Ned 11. Aug 2013 12:50:57

Až teraz som si všimol tú mozaiku s príspavníkom. Zaujímavé. Tvoja robota?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod melbymbo » Ned 11. Aug 2013 17:53:45

Admin Rostratus píše:Až teraz som si všimol tú mozaiku s príspavníkom. Zaujímavé. Tvoja robota?

JJ Ja sam :) dlhe hodiny cele to ponalepovat :D a sparovky co to pozralo. navrchu vedla akvarka mam este cca 25 cm miesto ako odkladaci priestor tam je tiez o trosku väcsi prisavnik ale teraz tam mam 45l akvarko kde mam provizorne ulozene rastlinky zo stareho AQ, kym sa nepredaju. ostali mi tam este 2 korene anubiasu a kryptokorina asi 6 korenov a nikto sa o ne nezaujima :( ak sa nikto neozve neviem co s tym. uz som na to pozeral a rozmyslal nad betarkom.
melbymbo

Poslaťod melbymbo » Ned 11. Aug 2013 18:03:18

este mam otazku ty robis tie pozadia tak mas aj skusenosti.

roby sa mi v akvariu ale v podstate najviac len na tom pozadi taky biely hlienovity povlak, raz za tyzden jak menim cast vody ho zbezne odkalim. najviac sa drzi v strbynach akoby tomu vyhovovala kludna voda.
voda je v zabehu uz 3 tyzden a nazaciatok som tam dal este 40 litrov vody zo stareho akvaria. merane hodnoty vsetky v zelenych cislach ze by som tam ryby mohol dat uz dnes. jedine co je vysoke je tvrdost vody, co ale nieje ziadna novinka, ved preto aj idem do afriky. ked mi to tecie z kohutika. vplyv moze mat este filter, ktory pred prerabkou akva isiel dlhu dobu bez udrzby a pred zabiehanim som ho tiez nechcel cistit.

tak ze ci som nieco s tou zivicou neurobyl zle
pouzite materialy v akvariu su:
epoxyd
balakryl
silikon do akvarii
styrodur

tvrdnut som kazdu vrstvu nechal 24 hodin vonku pry teplotach denych +- 28 °C a konecny vysledok tyzden v podobnych podmienkach a neutralizovar zriedenou kys.citronovou (citrodeko) + dôsledne oplachol
melbymbo

Poslaťod simon » Ned 11. Aug 2013 18:15:02

Ten povlak, no neviem, čo by to mohlo byť. Možno ten nevyčistený filter, sacie a výtlakové trubky. :?:
Ale toto bude pre multíkov raj. :yes
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod melbymbo » Ned 11. Aug 2013 18:47:29

jn mozno filter, trubky som dal nove

len ma napada ci tam naskusku nedat nejake lacne ryby na tento tyzden, nez tam pustim vsetko a pridem o to.
melbymbo

Poslaťod Rostratus » Ned 11. Aug 2013 20:29:43

To je bežný jav. Najväčšie nečistoty vyber sieťkou. Ale nemusíš. Neskôr to samé zmizne. A ten príspavník vôbec neni čapatý. Pekný tvar má. Normálne sa divím ako si to tak urobil.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod melbymbo » Ned 11. Aug 2013 21:49:46

dakujem, urobil som to velmi jednoducho, ajked mohlo to byt lepsie, keby som zvolil iny pracovny postup. to som ale zistil az ked som to zasparoval dovtedy to zjavne nebolo vidiet. ale kazdy sa uci najlepsie na svojich chybach :D

takze som si ho na podkladovu vrstvu obkreslil podla vystrihnuteho obrazku :D to je kumst co? :D

tvar bol dokonca este lepsi ale ked som to vykladal mozaikou najskor som vylozil prisavnika a az potom okolie. a to bola cyba lebo som sa drzal vonkajsej hrany predkresleneho. a ked som poukladal tu hnedu okolo a vysparoval. farba sparovky trochu splyva s farbou prysavnika a teda nevinikne jeho tvar ale tvar hrany tych tmavych kachliciek okolo. ked som to dorobyl bolo mi to luto ale nakoniec som si na to zvykol... :( a pisem to lebo nikdy nevies kto si to tu precita a komu taky poznatok pomoze :) :)

inak k prysavnikom, mat na to akvarko tak jedine gybyceps. proste prisavnici maju premna najkrajsi tvar tela a je to prenadherna, krasna rybka
melbymbo

Poslaťod simon » Pon 12. Aug 2013 10:26:42

melbymbo píše: farba sparovky trochu splyva s farbou prysavnika a teda nevinikne jeho tvar ale tvar hrany tych tmavych kachliciek okolo. ked som to dorobyl bolo mi to luto ale nakoniec som si na to zvykol... :( a pisem to lebo nikdy nevies kto si to tu precita a komu taky poznatok pomoze :) :)

Podľa mňa je to práve takto krajšie, pretože trochu splýva s okolím mozaiky a príliš "nekričí" a nepriťahuje pozornosť. V tom je to pekné, trochu skryto pôsobí a to je na tom zaujímavé.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod melbymbo » Štv 15. Aug 2013 18:30:56

v sobotu pre rybyyyyy :D
melbymbo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 82 hostia