Zakladam 200L Tanganiku ( a mam par otazok )

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zakladam 200L Tanganiku ( a mam par otazok )

Poslaťod melbymbo » Uto 06. Aug 2013 10:16:58

tak som sa do toho pred par dnami pustil a dnes som si nasiel trochu casu podelit sa s vami o uspechy. voda uz sa toci 2 tyzden
korene su zatial pod kamenom aby nevyplavali neskor ich dajako umiestnim :)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
melbymbo

Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod simon » Uto 06. Aug 2013 12:00:19

-Akvárko pekné, len by som pridal ešte nejaké úkryty.
-To pozadie parádne. To si ho robil sám?
-Murovaný podstavec pod 200 l sa mi zdá zbytočné. Ale to je len môj názor. Podstatná je tvoja predstava. Myslím hlavne na to, že ak by si ho chcel z akýchkoľvek dôvodov premiestniť. :?:
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod melbymbo » Uto 06. Aug 2013 15:29:07

akurat som docistil 80 ulit co som nasiel v lese. chrbat ma boli jak CIP a to som myslel ze max 80 ich mam v tej igelitke, a ono este ani polovicu som nespravil :)

jj to pozadie som robil sam poveceroch potrosicke som vyrezaval z 5 styroduru
podstavec som spravil z prebytkov co ostali ked sme prerabali jadro v byte. a stahovat sa zial nma kam :D to je jedine miesto v byte kde to vyhovuje.
melbymbo

Poslaťod simon » Str 07. Aug 2013 8:02:01

melbymbo píše:
jj to pozadie som robil sam poveceroch potrosicke som vyrezaval z 5 styroduru

Takže klobúk dole. Je parádne. :yes
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod melbymbo » Str 07. Aug 2013 23:54:33

dakujem, ale z hlavy to nebolo. stiahol som si par obrazkov a isiel podla toho
ale musim povedat je krajsie nez som cakal. myslel som ze to dopadne horsie :rock
melbymbo

Poslaťod melbymbo » Štv 08. Aug 2013 21:20:53

este sa chcem spytat, ako tam budem mat tie multifasciatus a leleupi, mam tam dost ulit ze pokrivaju dost velku cast dna a je tam malo volneho priestoru. potrebuju leleupi volny piesok aby si vedeli bagrovat a premiestnovat piesok? nebude im vadit ked su po celom dne ulity?prypadne ulity hned pry vchode v potencionalne obyvatelnej pukline?
melbymbo

Poslaťod simon » Pia 09. Aug 2013 8:57:03

melbymbo píše:este sa chcem spytat, ako tam budem mat tie multifasciatus a leleupi, mam tam dost ulit ze pokrivaju dost velku cast dna a je tam malo volneho priestoru. potrebuju leleupi volny piesok aby si vedeli bagrovat a premiestnovat piesok? nebude im vadit ked su po celom dne ulity?prypadne ulity hned pry vchode v potencionalne obyvatelnej pukline?

Leleupi nebagrujú ani nič s pieskom nerobia, teda nepotrebujú piesok na bagrovanie, nebude im vadiť, že sú ulity po celom dne a nevadí, že sú ulity pri nejakom úkryte.
Okolo ulít hľadajú zapadnutú potravu a tak dráždia multíkov.
Multíky budú okolo ulít bagrovať a prispôsobovať si to na vlastnú potrebu. Urobia si bývanie z troch , prípadne piatich ulít. Piesok povyberajú tak, že sa im ulity potom posúvajú k sebe do vybagrovaného priestoru. Urobia si kolónie a potom sa medzi sebou hašteria. Raz za čas sa ale spoja do takého húfu tak v počte 5-8, oboplávajú spolu okolo kameňov, koreňa a potom znova idú domov a pokračujú v práci a obrane svojho priestoru. Ak vyrastú, budú sa pokúšať ulity premiestňovať.
Ja som mal ulity takmer po celom dne a zo začiatku som z nich povyberal von. Potom som ich ale dal naspäť. Všetko sa to nejak zmenšilo tým, že to zhromaždili do kolónií.
Však uvidíš. Je to divadlo.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod melbymbo » Pia 09. Aug 2013 13:49:41

dakujem :) moju dilemu ci som toho tam nedal vela si roniesol na prach :D :D uz mozem spokojne cakat na vhodnu chvilku a dat tam rybky
melbymbo

Poslaťod simon » Ned 11. Aug 2013 9:58:28

melbymbo píše:dakujem :) moju dilemu ci som toho tam nedal vela si roniesol na prach :D :D uz mozem spokojne cakat na vhodnu chvilku a dat tam rybky

Ja som na začiatok dal 10 multíkov a potom som ešte ďalších 10 pridal. (to sú moji obľúbenci). Keď zaprší a nájdem domčeky, doplním. Obsah domčekov použijem aj ako krmivo, samozrejme len svalovinu. Črevá pôjdu rybkám do rieky.
A na výrobu akvapozadí si môžeš založiť živnosť. Konkurencia ako Brno. :mrk
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod melbymbo » Ned 11. Aug 2013 10:12:48

no ja mam tych domcekov este dost keby si chcel. ked som ich vsetky docistil som to spocital a bolo ich nieco cez 120, pouzil som asi 40 +- tak by som ti mal z coho dat
melbymbo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 81 hostia