Korene do akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Korene do akvaria

Poslaťod Belial » Str 18. Aug 2010 5:49:59

Blade-o píše:
m4r0n píše:ahojte ja som sa vas chcel spitat ja som si dal na internete spravit terarko aj s 3 d pozadim a zo vsetkym co k tomu patri a dali mi ktomu jeden koren no neviem ci to mozem nazvat koren alebo racej by som povedal ze kmen z hrozna :) ale v terarku to zavadzalo chcel som sa spitat ci to mozem daj aj do akva pripade pridam aj foto lebo vizera celkom pekne

To čo tu opisuješ sa predáva pod názvom winewood a kľudne to môžeš dať do akvárka. Len to najskôr nechaj namočené niekde mimo, lebo to bude farbiť vodu. :mrk
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Reklama

Poslaťod m4r0n » Ned 22. Aug 2010 9:07:41

blejd mam agamu bradatu ....no ok teda tak to necham namocene skusim co to povi
m4r0n

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Blade-o » Str 25. Aug 2010 12:09:11

m4r0n píše:blejd mam agamu bradatu ....no ok teda tak to necham namocene skusim co to povi

ta sa mi velmi paci rozmyslal som o nej, momentalne mam doma chameleona jemenskeho, je narocna na chov?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod bekefy » Sob 23. Okt 2010 18:41:43

Caute, niekde tu som uz cital ze vhodne su aj konare a korene z ovocnych stromov, je to pravda, svokor dneska chcel vyhodit pekny konar (slivka strom) a ja som to radsej odniesol a otazka je ako mam postupovat, mam to ocistit, ci hned mozem dat pod vodu, dokedy priblizne mam byt pod vodou, a pod. veci, poradte mi ked je treba mozem hodit aj fotku.
Za odpovede vopred diky
Obrázok užívateľa
bekefy

Has thanked: 21 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Sob 23. Okt 2010 19:43:51

Ahoj môžeš ho dať do akvária, ale bez kôry a neakých nahnitých častí. Ja som svoj koreň olúpal od kôry, nahnité čisty oškriabal, kefou očistil, opláchol a šupol rovno do akvária. Ten veľký koreň ( čo mám v 1200vke) my niekoľko mesiacov plával a postupne padal do vody. Zo začiatku dosť farbil vodu, farbí aj teraz ale len minimálne. Takže počítaj s tým, že ti bude zo začiatku plávať v akva.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kaho » Ned 24. Okt 2010 13:21:03

...ja som videl u znameho v Malawi nadrzi,prekrasne korene kombinovane s pieskovcovitymi kamenmi,zaujimava kombinacia..mnozstvo anubiasov,microsoria a inych rastlin a aj tie korene samozrejme vytvarali potom pocit biotopu juznej ameriky,kedze korene intenzivne zafarbovali vodu do jantarovo zlta(rad by som videl,kde lietali hodnoty Ph?),ale rybam to nejak vyrazne nevadilo a ochotne sa mu treli...Korene si nazbieral sam na jednom raselinisku,boli nadherne,v akvaristike by za ne pytali urcite nekrestanske peniaze...,ale to uz bolo pekne davno a dnes to uz nieje predpokladam ani realne,raseliniska vlastnia dnes po vacsine sukromnici(teda aspon toto) a klobuk dole,tomu-komu by sa od tial bez nejakej ujmy s nazbieranymi korenmi podarilo vratit domov...ja som teda jeden so svojich korenov kupil priamo v akvaristike,druhy som nasiel vyplaveny na brehu rieky(to by som uz dnes ale osobne nerobil) a mal som uz v akvariu aj Vinic,to bolo tiez velmi pekne...
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Poslaťod vladko » Ned 12. Dec 2010 15:37:59

Stero píše:Našiel som ideálny koreň do bytových akvárií :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

no nato ze to vyrastlo z nicoho o velkosti ceresne :) a chcelo to len vodu a zem tak klobuk dole ..
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Miho » Uto 06. Aug 2013 13:27:06

Začala mi schnúť lieska, tak som z nej vydoloval čo sa dalo.
Po naporcovaní som zaplnil dva 200L sudy drevom, občas vybral owapkoval, vymenil vodu. Podmienky úplne zhodné a v jednom sude
po čase živá voňavá zelená voda a v druhom mrtva hnedá brečka. Včera som menil vodu a z tej so zelenou riasou som odpustil do kýbla
a po výmene dolial do problémového suda. Snáď sa to naštartuje.Už to namáčam dva mesiace. Niekde tu bolo spomenuté, že to môže byť svetlom. V mojom prípade, aj keď
jeden sud je mierne v tieni, svetla má až až. Čím to môže byť?
(Tá sieťka na sudoch je proti komárom, nechcel som z toho urobiť liaheň.)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Miho

Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Juraj1973 » Uto 06. Aug 2013 14:20:30

toto zaujíma aj mňa.. močím v sude koreň už vyše mesiaca.. vodu mením tak, že vypolievam, dolejem ďalšiu .. vždy keď ho vytiahnem , smrdí.. strašne smrdí. bojím sa, lebo sa blíži deň D a budem ho dávať do akva a ak by mi to tam malo tak smrdieť tak to nebude dobre asi ani rybám.. chystám sa ho tiež pred tým vywapkovať ale teraz sledujem, že to asi nepomôže.. skúsim ho ešte nasoliť alebo čo ? neviem čo je to hnedá brečka.. voda mi nesmrdí keď ju voniam.. ale koreň až pomaly "močovkovo" .. tiež budem rád za každú radu

je to ten čo som tu už raz prezentoval.. celkom sa mi páči (na živo vyzerá lepšie ako na foto)

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod perchess » Uto 06. Aug 2013 21:55:11

Podľa mňa je ten koreň z mäkkého dreva, ktoré sa vo vode rozkladá. Ak dobre pozerám, vidím tam aj zvyšky kôry. Takýto koreň navyše má tendenciu plávať, nepotopí sa ani za pol roka. Tiež som kedysi taký našiel, samá dutina a diera, tešil som sa ako bude vyzerať v akvárku, ale nakoniec skončil iba ako dekorácia v skalke. Do akva som ho nikdy nedal, práve pre tie problémy, čo spomínaš.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia