Malawi 600l

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči nádrž? "( hlasujte ako v škole)

1
1
33%
2
1
33%
3
1
33%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Re: Malawi 600l

Poslaťod Nawi » Pon 08. Júl 2013 20:10:43

Krmivá od Sery mám aj ja,ked prídeš pre ryby možeš na skúšku zobrať z nich.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod tripko » Uto 09. Júl 2013 16:20:57

Vcera som uz bol nuteny kupit aspon po 100g z granul a 100g dakych farebnych vlociek asi ties od sery. Ale to len naozaj krizovo lebo som uz nemal nic. Jasne ze vezme uz vsetko jednou cestou :)
Obrázok užívateľa
tripko

Images: 2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Gregy » Str 10. Júl 2013 10:34:32

Doporučuji vybrat si na jaké ryby se zaměříš a podle toho kupovat stravu. Ony třeba Fryerky ti nebudou žrát zelený atd. Pro masožravý ryby zkus třeba Sera Granured jako sušené ale hlavně bych krmil mraženým - artemie, cyklop, koretry, patentky. Pokud máš možnost, tak bych dával malé rybky živé (gupky apod).
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod simon » Str 10. Júl 2013 20:48:20

Gregy píše:Doporučuji vybrat si na jaké ryby se zaměříš a podle toho kupovat stravu. Ony třeba Fryerky ti nebudou žrát zelený atd. Pro masožravý ryby zkus třeba Sera Granured jako sušené ale hlavně bych krmil mraženým - artemie, cyklop, koretry, patentky. Pokud máš možnost, tak bych dával malé rybky živé (gupky apod).

Pre mäsožravé vymenovanú potravu určite. Je to základ, ktorý by nemal chýbať. Ja dávam raz za čas aj živú potravu a to kostné červy. Keďže mám ešte všetky rybky malé a medzi nimi ešte menšie - L.Multifasciaty, pokrájal som červy na kúsky a všetky ryby si na na nich pochutnali jedná radosť.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod tripko » Štv 11. Júl 2013 7:41:36

Priznam sa ze ked som kupoval hapsky( dimidiochromis a scieanochromis) tak som netusil ze su to mesozravce :( ale zatial zeru vsetko co ostatne....mam to tak pol hap na pol mbunas....ale videl som uz aj taketo akva slapali.... Planujem dokupit este otopharinx s. Orange, a. Usasya, a. firefish a dake pseudotropheusy. Tie by mali byt uz tento tyzden.....cize mbunky musia vydrzat este tam kde su :-) ale som si vedomi ze s tym nieco musim robit....16ks mbun do 100l akva na pol roka by mohlo stacit. Potom im kupim aspon 200ku. A tu stravu pre mesozravce budem mat ties len tyzden takze musia vydrzat na vegerarianskej....aj ked uz som postrehol ubytok posatky....zlikvidovali mi jednu samicku scieanochromisa :(
Obrázok užívateľa
tripko

Poslaťod simon » Štv 11. Júl 2013 13:25:07

Čo sa týka rastlín. Ak dáš Anubiasi, tie neidú do piesku. Tým sa darí na kameňoch. Ja som ich pripevnil ku kameňu silónom na ryby a zakryl ďalším kameňom. Ten menší druh, čo mám v strede, už vypúšťa nové lístky. Tie vačšie zatiaľ nie. Čiže korene nie všetkých rastlín je potrebné zahrabať do substrátu.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod Gregy » Pia 12. Júl 2013 7:00:25

Tu stravu bych vyřešil co nejdřív, to může být důvod toho proč ti odešla ta samice fryerek. Ryby nemají dostatek potravy vhodné, tak hledají kde můžou. A takto ti velmi rychle může zmizet velká část osádky. Opravdu doporučuju nečekat na nic, když budeš tygry v zoo krmit zeleninou, tak to asi taky nebude fungovat.
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod tripko » Pia 12. Júl 2013 13:54:00

No som si toho vedomi....ale vcera sa stala haluz com som vobec necakal. Kamos mi doniesol asi pred 5dnami do mensieho akva tetry cervenohlave 5ks....3 boli ok ale tie 2 boli asi este prilis male alebo co....vcera som ich hladala jedna bola odvalena a druhej vela nechybalo ale obe este s poslednych sil.....nechcel som ich splachut tak si vravim ze aspon vyskusam hodit ich do velkeho....a to co sa stalo som akosi nechapal....hodil som ich po jednej aby som videl ze co.....a nikto nic ....ani len dimidiochromisi a to im presla popred papulu na pol mrtva.....a z razu perlovka taky nalet ze som skoro odpadol....tak som hodil druhu ze co....a zase to iste :-) ta ista perlovka bez vahania vystartovala....a to sa mi zdali take mierumilovne....hned som precital blizsie stravovacie naroky....a co som nenasiel....papaju aj male rybky :-)
Obrázok užívateľa
tripko

Poslaťod simon » Sob 13. Júl 2013 10:39:22

Pozri si Gringovo Malawi, ako má tam riešené rastlinky.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod Nawi » Sob 13. Júl 2013 11:27:28

tripko píše:No som si toho vedomi....ale vcera sa stala haluz com som vobec necakal. Kamos mi doniesol asi pred 5dnami do mensieho akva tetry cervenohlave 5ks....3 boli ok ale tie 2 boli asi este prilis male alebo co....vcera som ich hladala jedna bola odvalena a druhej vela nechybalo ale obe este s poslednych sil.....nechcel som ich splachut tak si vravim ze aspon vyskusam hodit ich do velkeho....a to co sa stalo som akosi nechapal....hodil som ich po jednej aby som videl ze co.....a nikto nic ....ani len dimidiochromisi a to im presla popred papulu na pol mrtva.....a z razu perlovka taky nalet ze som skoro odpadol....tak som hodil druhu ze co....a zase to iste :-) ta ista perlovka bez vahania vystartovala....a to sa mi zdali take mierumilovne....hned som precital blizsie stravovacie naroky....a co som nenasiel....papaju aj male rybky :-)

Najlepšie je ked si ryby ulovia sami korisť,polomrtve ryby veľmi nemusia,aj moje Cyphotilapie skor lovia rybky ako žerú polozdochnuté ryby,je to asi zábavnejšie :lol:
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia