Mělčina

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči nádrž ( hlasujte ako v škole)

1
7
64%
2
3
27%
3
1
9%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 11

Re: Mělčina

Poslaťod Icin » Uto 02. Júl 2013 4:53:58

v prvé řadě díky za diskuzi,nevadí mě. jen mám jiný pohled na věc. zkusím to sesumírovat (bude to chaos)
1) ryba v nevhodné vodě žije dál, ale strádá. rostlina se prostě neaklimatizuje a zdechne => pokud rostlina roste,tak tam patří :-)
2) biotopní nádrže (zvláště JA) prakticky nelze udělat. amazonie je na to trochu rozsáhlá. snad podle videa z lokality by se
tomu dalo blížit
3) taky nemám rád rybí směsky. ale nevadí mě rostlinné směsky. naopak, ty dokáží udržet ten zmatek při životě. není to jen katalogová položka, ale především bioprvek. ať už jde o udržování kvality vody, ale také o tvorbu životního prostoru - zdroj potravy, úkryt, oddělení teritorií, stínění, místo pro tření,...
a z těchto důvodů oceňuji jakoukoli kytku v akváriu
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Reklama

Poslaťod Icin » Uto 02. Júl 2013 5:10:05

a abych se vrátil k mé nádrži - ta fotka neukazuje vše a
ten rozměr neumožňuje rozlišit vše (večer možná přefotím), ale ono tam toho je víc než se
zdá. už teď je víc jak třetina hladiny poktyta pistií a okřehkem. vzadu je velká halda hydrocotyle a
napíchané stonkovky atd
rostliny mám i ve
filtrů. proti trnuchám nestačí je chránit jen zespoda. ona ji zlomí a okouše(pokud chce) takže jediná možnost je tuhá rostlina a spousta štěstí.
a ješťě jedna rejpavá - pokud mě najdeš video nebo fotky kde jsou tyhle moje druhy v přírodním prostředi, tak ti
budu vděčnej :D
Icin

Poslaťod gogi » Uto 02. Júl 2013 9:12:00

Ok,Ok,presne takúto diskusiu som očakával,nestojím si tvrdohlavo za svojimi názormi,len vyjadrujem svoj pohľad.Pre krátkosť času nechám túto diskusiu na neskôr.A nádrž je samozr.perfektná,o tom niet pochýb,navyše vďaka príspevkom som si uvedomil,že ešte nie je vo final.podobe,a že tá flóra približujúca sa oblasti tam je. :hi :hi
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Plzenaak » Str 03. Júl 2013 12:25:30

Mám podobný problém. Než se rostliny pořádně zakoření, tak je rybky vyhrabou. Zvlášť v jemném písku je to trochu problém. Použil jsem keramickou misku od belgické paštiky (má ideální výšku). Do misky jsem dal hrubější štěrk a celou misku zahrabal do dna akvária. Kouká asi jen 0,5cm okraj misky. Rostliny zatím drží. Asi to není ideální řešení. Chtělo by to misku která by umožnila cirkulaci vody. Možná příště udělám pokus a misku na více místech provrtám (jestli to nečím vůbec půjde). Pokusím se dnes udělat nějakou fotku.
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod perchess » Pia 05. Júl 2013 20:06:53

Icin, veď nás už toľko nenaťahuj a pridaj ďalšie fotky aj s rybami!
Nádrž peknne zariadená, o rozmeroch ani nehovorím.... ticho závidím. Ale tým koreniacim rastlinám šancu nedávam. Aj ja som to skúšal.... :x
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Icin » Pia 05. Júl 2013 20:09:53

snad zítra :) taky jim šanci nedávám, ale když to nezkusím, tak bych si to mohl vyčítat :D
Icin

Poslaťod Icin » Sob 06. Júl 2013 10:45:01

Plzenaak píše:Mám podobný problém. Než se rostliny pořádně zakoření, tak je rybky vyhrabou. Zvlášť v jemném písku je to trochu problém. Použil jsem keramickou misku od belgické paštiky (má ideální výšku). Do misky jsem dal hrubější štěrk a celou misku zahrabal do dna akvária. Kouká asi jen 0,5cm okraj misky. Rostliny zatím drží. Asi to není ideální řešení. Chtělo by to misku která by umožnila cirkulaci vody. Možná příště udělám pokus a misku na více místech provrtám (jestli to nečím vůbec půjde). Pokusím se dnes udělat nějakou fotku.

Tohle by nefungovalo ani u perleťovek, natož u trnuch. Kolem kytek se usazují zbytky krmení a ryby je tam hledají, takže vyhrabou všechno kolem. Jedinej výsledek by byl, že bych měl dno plné vyházeného štěrku
Icin

Poslaťod gogi » Sob 06. Júl 2013 11:06:53

Nemám s tým skúsennosti,ale rozmýšľam či by nepomohol nejaký rošt,sieťka na dno,o ktorú by sa uviazali korene rastlín,a následne zahrabali.Či?
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Icin » Sob 06. Júl 2013 11:30:55

To by teoreticky možná šlo, ale to už je dost extrém. Plus teda trnuchy se rády zahrabávají a to by se jim asi moc nelíbilo
Icin

Poslaťod Icin » Sob 06. Júl 2013 11:45:05

Tak jsem narychlo udělal drobnou prohlídku nádrže. Během víkendu bych chtěl udělat nějaké pořádné video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RXOAk-Er5MM[/youtube]
Icin

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 44 hostia