Kombinacie Malawi

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Kombinacie Malawi

Poslaťod Jules » Str 05. Jún 2013 19:07:08

Aulonocara je taka vsestranna cichlida kvoli tomu, ze ju mozes mat medzi mbunami na kontrolu rozmnozovania aj medzi hapskami ako klasicku dravu cichlidu :D Farebne si len najdi co chces mat, je ich mnozstvo variant, pozor na jednodruhove krizenie pri roznych farbnych kombinaciach.
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod Ruddykk » Štv 06. Jún 2013 6:37:39

Hemichromis nie je optimalna ryba na kombinaciu s aulonocarami. Je to velmi drava ryba a postupne zacne napadat ostatne. Ja som choval Aulonocara Rubin red v nadrzi v pomere 7:7. Potom som odlovil 3 samcov a rodeo sa zacalo. Musel som nechat len jedneho pretoze by to dopadlo vybitim ostatnych samcov. Teraz mam pomer 1:5 v 250 ke nadrzi a absolutny klud. Takto chovam aulonocara, scianochromis, fire fish,ngara, usysia a otopharinx. Tie posledne mam v kombinacii s Malawi. Vsetko v poriadku. Iny chovatelia maju mozno ine skusenosti....
Obrázok užívateľa
Ruddykk

Images: 20
Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod tripko » Štv 06. Jún 2013 7:23:13

Premyslal som nad tym do velkeho akvaria. Ale nebude vhodnejsi piesok? Tento som kupil V akvarisyike lebo nic ine nemaju...normalne premyslam ze otvorim specializovany obchod na toto :-) bo tu je to kalamita :-) no dnes som inak neodolal a kupim som na skusku par ryb ako sa budu spravat...4xauratus, 2x majngano a 2 yellou....normalne som prekvapeny ako sa dobre znasaju....su to sice male kusky ale yellouky uz maju navrch nad perlovkou:-) urcite je to len docasne kym pride nove akva ale uz som sa nevydrzal pozert na poloprazdne akva. Poslem aj foto :-)
Obrázok užívateľa
tripko

Images: 2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod opicka » Štv 06. Jún 2013 9:02:01

No tripko k tomu akva štrku. Neviem či máš možnosť ísť niekam ako hornbach alebo tak ale ja som dal do akva filtračný piesok do bazénov a je to pohode. Je to piesok jemnej zrnitosti vrece 20kg ma stalo 10e čo je super cena. Jediný rozdiel je v tom že je hranatejší ako klasický piesok v akvaristike ale to rybám neprekáža. Moja osádka ho zatial znáša dobre. k tomu Hemichromis to ako bolo napísane to nie je vhodné. Má ich kamarát a v akva mu ostali len tie sames vytĺkol ostatné ryby či už samcov alebo iný druh. Inak keď budeš kupovať ryby kúp ich viac z jedného množstva ono sa ti to potom ako dorastú vyseparuje medzi sebou samci. Lebo ako píšeš yelovki máš dve čo podla mňa je málo. Ja som nakúpil najskôr po 6 z každého a ešte pôjdem dokúpiť plus som zohnal fire fish nejaké čo sa teším :-D
opicka

Images: 0
Has thanked: 0 time

Poslaťod tripko » Štv 06. Jún 2013 14:12:01

Hornbach ani nie ale baumax tu mame...to uz niekde zozeniem to je nie problem. No co sa tyka poctu ryb tak jasne ze dokupim len to bola taka zastavka neplanovana ale zajdem a kupim este aspon tak aby bolo s kazdeho po 5 bo velkost akva nepovoluje viacej. No a co sa samca tyka tak uvidime co sa stane V priebehu par dni...aj ked yellovky ako som spominal tak ako keby dvorili oni jemu...stale su okolo neho :-) dokonca ho sem tam obzobavaju :-)
Obrázok užívateľa
tripko

Poslaťod opicka » Pia 07. Jún 2013 11:54:52

aj v baumaxe to maju alebo hoci kde kde predavaju do bazenov filtre a take veci. Husqvarna a tak to je jedno to sa lahko zozenie. No ja mam akva o rozmerov 220x40x45 na malawku som si robil a mam tak z kazdeho viac ale tak ratam ze sa to vyseparuje pocet.
opicka

Poslaťod tripko » Pia 07. Jún 2013 22:22:11

To uz je celkom pekny objem 8-) urcite to spravim tak aby to svietilo farbami :-) pravdaze bez incestou a terorizmu :-) uz sa teraz tesim...dokupil som maingano tak uz su 4 :-) no a yellovky maju krupicku tak dostali karantenu....a to som si myslel ze ako dobre som kupil :( couz uz nebudem Nakupovat v obchodnom centre europa bb.
Obrázok užívateľa
tripko

Poslaťod opicka » Sob 08. Jún 2013 17:05:01

Ja osobne rybu nikdy nekupujem v obchodákoch. keď už tak jedine v akvaristike čo mám odskúšanú ale aj to len tak neonky, nedávno tetru cisársku, ale čo sa malawi, ocelatov, skaláre a terče čo som mal a mám týka tak jedine chovatelia. Po prvé aj cena je lepšia, výber krajší poradia a máš istotu že sú u neho lepšie kŕmené a menšie riziko dovlečenia chorôb. Ale aj tak pri každom novom osadenstve prípravok preventívne alebo keď neni tak kuchynskú soľ staré ale pomáha ;) na začiatok prevencia stačí ak nič iné doma nie je.
opicka

Poslaťod tripko » Ned 09. Jún 2013 16:11:19

Ved som sa uz ponaucil...chystam sa do Bytce k panovi Fuljerovi...ma dobry vyber a urcite je to aj dobry odbornik(opravte ma ak sa mylim). Idem tam aj kvoli komletnej vybave takze uz ziadne pofiderne akvaristiky :-)
Obrázok užívateľa
tripko

Poslaťod Rostratus » Ned 09. Jún 2013 19:24:46

A nemáš to bližšie k Foťkovi do Chrenovca?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 33 hostia