Bojazlivost,stres,panika

Diskusia o správaní cichlíd v prírode a v akváriach

Re: Bojazlivost,stres,panika

Poslaťod terrible » Pon 20. Máj 2013 7:31:00

bobo242 píše:Ináč povedané - lakavejsie ryby napr cyphotilapie nie je vhodne chovat v akv kde nie je primeraný rozruch, lebo práve ked sú v príliš veľkom klude a niekto vstúpi do miestnosti, tak stresuju a chcú sa zakopat..prešiel som si tým a krmenim sa to zlepšilo. Cumia ze čo sa deje, ale už tak nestresuju..

Toto musím len potvrdiť, mám frotnosy v obývačke, kde je pomerne veľký pohyb ľudí a akonáhle príde niekto k akváriu tak sa zbehnú k nemu a čakajú či niečo nedostanú, dokonca mi žerú krmivo priamo z ruky.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod mirec69 » Ned 26. Máj 2013 11:37:16

Teras som mal ten isty problem so skupinou ps.hongi red top nikdy sa nebali a neskryvali....no uz asi 2 mesiac sa boja ked niekto prejde okolo akva a su v strese....parametre vody ktore som meral boli ako pred tym aj potrava a svetlo proste vsetko....No len jeden parameter som nikdy nemaral az vcera... a toje vodivost.....vstupnu vodu mam 500us....ale voda v akva niakym sposobom aj po niekolkych dnoch klesne na 250us.....a od skusenych viem ze afrika ma najradsej od 500us do 600us....takze vcera som zdvihol vodivost s malawi aquadur a cosa stalo hongace sa uz neboja a niesu stresovane....to iste v dalsej nadrzi s haps....uplna zmena chovania a su viac v pohode...Moze mito niaky skuseny vyvratit alebo potvrdit?coma tak isto skusenost s vodivostou vody ?Dik
Obrázok užívateľa
mirec69

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Str 29. Máj 2013 10:02:55

Mirec je uplne jasne, ze vodivost vody ma vplyv na spravanie ryb. Moja nedavna skusenost: V jednom akva bola skupina socolofi, ktora sa vcelku pravidelne vytierala. Kazdy masiac 2-3 samice (nie vzdy tie iste). Vedla tohto akvarka bolo akva ktore som potreboval vybrat, ale islo to len tak, ze pohnem aj s tymto akvarkom, takze som musel socolofkam spustit 95% vody. Povedal som si, ze spravim masivnu vymenu vody a dam cerstvu 80%.
Parametre starej vody NO2=0, NO3 do 20mg, Ph 7,8-8,1, vodivost 700-800uS
Parametre po vymene NO2=0, NO3 do 10mg, Ph 7,8 - 8,1, vodivost 450uS
Po vymene vody na druhy den bolo vsetkych 9 samic vytretych s plnymi tlamami.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Predchádzajúci

Späť na Správanie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia